Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Gregorian, ale dobre radzieckie zegarki nie powinny być tanie :D Niestety dlatego chyba od początku roku nie kupiłem żadnego zegarka :ph34r:

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieźle ;)

To rynek dyktuje ceny, aż się boję teraz kupować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kilka tak drogo sprzedanych zegarków i wszyscy hurtem zaczniemy pozbywać się swoich kolekcji i za zarobione pieniądze wyjedziemy do innego miasta na zakupy na zawsze... :D A forumowe spotkanie zorganizujemy na Jamajce  B)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie mi częściowo podoba ta koncepcja :D

Częściowo - bo jestem przywiązany do swojej kolekcji.

Niemniej jednak ze względu na wieloletnią przyjaźń łączącą te narody bardziej wskazanym celem emigracji jest KUBA!

post-60300-0-34361800-1401739755.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezależnie od pewnych elementów wpływających na atrakcyjność tego Kirowskiego - to jednak zbieram szczękę z podłogi :blink:

422zł !

http://allegro.pl/show_item.php?item=4269515419#tabsAnchor

Niemniej jednak - gratulacje dla d-v :)

Obserwowałem ten zegarek, bo nie mam tej wersji w tak dobrym stanie i leniwie się zastanawiałem, czy przekroczy 200 zeta mimo niewłaściwej koronki i podejrzanie grubych napisów (które mogą być jednak OK) - a tu proszę jaka cena...

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczaki - tak to jest jak się z lenistwa zamiast obserwuj kliknie licytuj <_< No i se "krzywdę" zrobiłem, a że w olimpijczykach nie siedzę się zapytuję jak mocno przepłaciłem ;)

http://allegro.pl/zim-olimpijski-sprawny-w-ladnym-stanie-i4278363199.html

Eee tam! Cena znośna. Zegarek ciekawy i w niezłym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mówię, że nieciekawy - ja się zapytuję nie o to ile zyskałem tylko ile straciłem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Ja nie mówię, że nieciekawy - ja się zapytuję nie o to ile zyskałem tylko ile straciłem ;p

Grzesiek myśl o tym w ten sposób, że zyskałeś kolejny ciekawy zegarek do swojej kolekcji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opchniesz go za jakiś czas z zyskiem.

O ile zdecydujesz się z nim rozstać ;)

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

kolejny, którego nie zbieram ;p

Opchniesz go za jakiś czas z zyskiem.

O ile zdecydujesz się z nim rozstać ;)

Grzesiek nie sprzeda tego Zima bo ich nie zbiera ;):P

Wydziobane z telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co - kurcze, uświadomiłem sobie, że nie mam żadnego olimpijczyka, chyba wykasuję swoje posty bo ten u mnie zostanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co - kurcze, uświadomiłem sobie, że nie mam żadnego olimpijczyka, chyba wykasuję swoje posty bo ten u mnie zostanie :D

Też się wczoraj zastanawiałem co tak wisisz na tej ofercie. :)

Ale zasadniczo egzemplarz jest OK - jeden z najładniejszych olimpijczyków - fajny dodatek czy punkt w kolekcji. Pomimo sporego zastanawiania się ja go w końcu nie licytowałem głównie dlatego, że cena nie była okazyjna tylko w pewnym sensie normalna+ - a ja wolę poczekać na egzemplarz nawet droższy ale w jeszcze lepszym stanie (ze 3-4 tyg. temu odpuściłem też egz. od Izis).

Tutaj wygoniło mnie lekkie zmęczenie tarczy (chociaż może tak być że w tym modelu nie da się znaleźć tarczy w mega dobrym stanie), 2 małe skazy na tarczy i koperta - powinna być prostokątna ale łatwo zamienisz - przecież masz takie.

Zasadniczo - kolekcjonersko dobry nabytek! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny, którego nie zbieram ;p

Yorki a stalowe polioty to zbierasz czy nie? bo jak nie to chętnie odkupie jednego z Twoich

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koperta - powinna być prostokątna

hmm - wisi na ebayu taki sam, google nie pokazują mi innych wersji tego egzemplarza, to jaka tu koperta w końcu ?

http://www.ebay.com/itm/ZIM-OLYMPIC-EDITION-1980s-Soviet-USSR-Mechanical-Watch-2602-/291159688273?pt=Wristwatches&hash=item43ca784451

Yorki a stalowe polioty to zbierasz czy nie? bo jak nie to chętnie odkupie jednego z Twoich

Aaaa to jeszcze przed nami :D:D

Edytowane przez yorki_man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczaki - tak to jest jak się z lenistwa zamiast obserwuj kliknie licytuj <_< No i se "krzywdę" zrobiłem, a że w olimpijczykach nie siedzę się zapytuję jak mocno przepłaciłem ;)

@yorki_man, także mam parę "niechcianych" egzemplarzy, gdyż mam tak samo jak Ty - wolę kliknąć licytację, aby obserwować jej przebieg :) ...ale tutaj szok! że nikt więcej nie brał w niej udziału...

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak swego czasu analizowałem ten model to w świecie kolekcjonerskim głównie figurował ten zestaw i zdecydowanie się z tym zgadzam

post-60300-0-25364700-1401801767.jpg

post-60300-0-55397300-1401801732_thumb.jpg

Natomiast Zimy olimpijskie ale raczej pozostałe modele - w przeciwieństwie do pozostałych olimpijczyków niestety charakteryzują się dużą swawolnością kompozycji zegarmistrzowsko-przekładkowych - co jednak nie zmienia faktu, że są twarde benchmarki (tylko trzeba je znaleźć :ph34r:).

Ja właśnie "niestety" zmagam się z dwoma egzemplarzami - może je nawet w takiej wersji jak obecnie wstawię do swojej drużyny - to podeliberujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem bo pokazywałeś przy okazji dyskusji o tym moimi "artystycznym" Zimie.

Dlatego ten Twój nabytek uważam za dobry - a jakby się okazało, że w jakiś tajemny sposób podczyściłeś tarczę to możemy ponegocjować odkup B) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi