Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość D@dik

Ehhh... a mnie to nie śmieszy powiem szczerze. Jest to dowód na to, że nawet osoby chamskie i niezrównoważone mają w Alle pełnoprawne możliwości oszukiwania i obrażania ludzi. Sam mam jednego nega od oszustki, która w swoich odwetowych komentarzach nazywa innych złodziejami i kretynami.  Serwis oczywiście na takie komentowanie nie reaguje! Mieszkała by bliżej to bym podszedł, na moment zniżył się do jej poziomu nie bacząc na płeć załatwił sprawę w "konwencjonalny sposób"... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzy ktoś tego kogoś???

http://allegro.pl/show_user.php?uid=38485927

Od 11 dni nie otrzymałem zegarka za który zxapłaciłem 10 dni temu.ostatnie logowanie miał 3 dni przed końcem aukcji. miał wystawione bardzo dużo aukcji...

Rozpocząłem spór przez alle, zobaczymy czy to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsi niecierpliwi juz wystawiają negatywy... możliwe że to tylko urlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i urlop, ale na pewno bezmyślność i olewnictwo. Wystawić 30 aukcji i nawet się nie zalogować by sprawdzić czy coś się sprzedało? Ja kupiłem tylko werk z tarczą i niewiele zapłaciłem, ale chodzi o zasadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

pierwsi niecierpliwi juz wystawiają negatywy... możliwe że to tylko urlop

...oby to był urlop. Kobita od której ja kupiłem zegarek (i głupi zapłaciłem!) jest już w podróży dookoła świata od półtorej miesiąca! Ze względu na wczesną porę nie napiszę "do czego" są te spory w alle... Zgłoszę jednak oszustwo na Policji i nie zawaham się skorzystać z programu ochrony kupujących...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak dostać negatywa za 2,50 i 10 zł :D Ale się gość obłowił :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro do tej pory wszystko było wzorowo i nagle kontakt się urywa to ewidentnie nie jest to oszust tylko jakieś zdarzenie losowe i na pewno nie urlop.Można zgłosić na policję z prośbą o wyjaśnienie bez oskarżeń o kradzież czy oszustwo niech tylko wyjaśnią czemu się tak dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem podobna sytuacje. Wplacilem i zero odzewu. Po dwoch tygodniach sie okazalo, sprzedawca mial ciezki wypadek a firme musiala "ogarnac" jego zona. Moze tu tez trzeba jeszcze poczekac.

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Skoro do tej pory wszystko było wzorowo i nagle kontakt się urywa to ewidentnie nie jest to oszust tylko jakieś zdarzenie losowe i na pewno nie urlop.Można zgłosić na policję z prośbą o wyjaśnienie bez oskarżeń o kradzież czy oszustwo niech tylko wyjaśnią czemu się tak dzieje.

W moim przypadku "sprzedawca" raz się odezwał i stwierdził że wpłacone pieniądze "udał na życie i nie ma za co wysłać towaru...". Z takim tłumaczeniem to się spotkałem pierwszy raz. Od tego czasu cisza mailowa, a telefon fałszywy...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Jako nowiciujsz mam kilka pytań odnośnie cen i przepłacania na allegro.

Pojawiały się linki do aukcji, gdzie zegarki szły za 200+ zł i komentarze, że cena mocno przesadzona. No właśnie, to jaka powinna być "dobra cena"?  Na przykładzie sprzedającego, którego aukcja z czerwoną Zarią pojawiła się w tym temacie kilka stron temu widać, że część zegarków schodzi za cenę w okolicach 100 zł, a część za 200 i w górę. Skąd to się bierze, czy można jakoś uogólnić, że te droższe modele to po prostu rzadsze egzemplaże, czy raczej decydujący jest wygląd. Zegarek z ciekawą tarczą jest droższy, bo jest...ciekawy? ;)

Od razu zaznaczę, że jestem świadomy, iż nikt mi nie powie ile każdy zegarek jest wart, nie ma magicznego wzoru na obliczenie ceny i zegarek ksoztuje tyle ile ktoś jest gotów za niego zapłacić.

Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest warty dokładnie tyle ile możesz za niego dać. Na cenę wpływ ma wiele czynników:  stan techniczny i wizualny, rzadkość, ewentualnie papiery i pudełko w zestawie i tak dalej. Np. Poljot lub Łucz De Luxe - niby bardzo często spotykane zegarki, ale uznane za kultowe i każdy takiego chce mieć, w związku z tym ceny szybują w górę. Każdy kto chce kupić jakiś zegarek, sam musi sobie ustalić cenę. Nie ma tutaj złotego środka.

Ceny wynikają też z doświadczenia, np. udało Ci się kupić zegarek za 100 zł, a na Allegro sprzedał się taki za 250 zł, w tym momencie wiesz, że można kupić taniej. Temat rzeka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U tego Pana często takie ceny są, myślę że jak się trafi jakiś jeleń to go holuje do takich właśnie cen.

Aczkolwiek w  tej aukcji nie ma jakiś dziwnie podejrzanych licytujących.

Edytowane przez TabaQ

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemniej takiego Komandira spokojnie można kupić za ok 100 zł, może trochę więcej, a tu jest cena jak za jakiś rzadki egzemplarz i jeszcze w stanie NOS. Przynajmniej dwa razy przepłacony. Wg mnie "granica bólu" w przypadku tego egzemplarza to ok 150 zł. Wyżej to czyjeś szaleństwo lub nieznajomość rynku.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawałoby się że cena w okolicach 300 zł już była abstrakcyjna..

..a skończyło się na absurdalnym 385zł! :blink:

Poza tym zegarek wygląda świetnie na zdjęciach - ale jak mu się porządnie przypatrzeć to widać,że wcale nie jest taki perfekcyjny.

http://allegro.pl/wostok-komandirskie-zakaz-mo-kolekcjonerski-stan-i5438040951.html#tabsAnchor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum był już poruszany temat tego sprzedajacego że ma tendencje do holowania cen. A inna kwestią jest że kupujemy oczami a "magia zdjęcia" robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi