wkoz 92 #501 Napisano 21 Marca 2017 Pytanie na bazie tego cytatu o nowych projektach ze strony Vratislavii.. "Zupełnie nowy projekt zegarka na mechanizmie automatycznym który będzie dostępny w 2-ch mocno różniących się od siebie wersjach tarczy. (...) Prace są zaawansowane. Zdradzić mogę jedynie, że będzie to zegarek bardzo uniwersalny a jednocześnie konkretny w swoim przekazie".. Czyli w którą strone to idzie? Pilot? diver? auto? cos do garnituru? Bo enigmatyczny ten opis bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #502 Napisano 21 Marca 2017 To prawda! człowiek jest wtórną istotą! dlaczego niby ma jedną głowę i tylko dwie ręce! jak wiadomym jest że potrzeba już przynajmniej 3 chwytaków Cezary jesteś więc zwykłym klonem swoich rodziców! wstydziłbyś się! A zastanawialiście się, jak to jest, ze wśród kręgowców dominuje taki układ: jedna głowa, cztery konczyny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #503 Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) A nie wyglądałoby to stabilniej, gdyby indeksy minutowe były także pomiędzy 5 a 7? Vratislavia Conceptum mona podnieść do góry, albo zostawić poniżej indeksów. Nie lubię rozwiązań w których indeksy minutowe znikają na jakimś odcinku. Sport, precyzja, dokładność z wyłączeniem 10 minut na godzinę? Edytowane 21 Marca 2017 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5953 #504 Napisano 22 Marca 2017 A ja tak z innej beczki i bardziej historycznie - moim skromnym zdaniem chrono powinno "wychodzić" w wersji na bransolecie, bo ta zdecydowanie dodaje mu uroku, pasek wyszedł jak wyszedł - a stal to zawsze stal... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gomez85 47 #505 Napisano 22 Marca 2017 A ja tak z innej beczki i bardziej historycznie - moim skromnym zdaniem chrono powinno "wychodzić" w wersji na bransolecie, bo ta zdecydowanie dodaje mu uroku, pasek wyszedł jak wyszedł - a stal to zawsze stal... Całkiem spoko ,też mi się podoba . Mam taką bransoletę ,ale w innym zegarku 22 mm niestety . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #506 Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) norbie, to kup Nomosa (...) Sam Formmeister to tylko swobodna wariacja na temat Bauhausu, miła odmiana od sztampowej Rodiny/Stowy Antea, Nomos Tangomat.Mam Tangente Datum i kilka innych zegarków w stylu bauhausowym, w tym Formmeistera, który wcale nie jest jakąś swobodną wariacją, tylko nowoczesnym bauhausowym zegarkiem. Jak wiesz istotne w nim są detale, stylistyczne smaczki, które kwalifikują go po stronie bauhausu, a których w Sporcie już nie ma: purystyczne tarcze w stonowanej kolorystyce i pełny dekiel z motywem świetnie nawiązującym do credo bauhausu. Jedynym ewentualnym minusem Formmeistera jest masywna koperta, ale jak wiemy jej wybór wynikał z przyczyn technologiczno-kosztowych. Sport ma taką samą kopertę, został pozbawiony ważnych ww. bauhausowych detali, a w zamian dostał dość sportowe kolorystycznie tarcze, podziałkę minutową i przeszklony dekiel. Efekt - wg mnie casualowy zegarek, po którym nie widać inspiracji bauhausem i który nie jest też żadną swobodną wariacją na temat bauhausu. Oczywiście może się podobać i na pewno dobrze się sprzeda. Uważam jednak, że nie powinien być oferowany pod szyldem "Formmeister Sport", tylko pod inną nazwą - np. sam "Sport". Formmeister to ZAMKNIĘTY projekt forumowy, w którym debatowaliśmy długo i burzliwie także nad nazwą zegarka, pamiętając o bauhausowych założeniach projektu. Dlatego nie widzę powodu do dalszego wykorzystywania przez Vratislavię nazwy Formmeister w kolejnym, ściśle merkantylnym projekcie. Edytowane 22 Marca 2017 przez norbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4121 #507 Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) Edytowane 22 Marca 2017 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek 2 #508 Napisano 23 Marca 2017 Kolego QuadrifoglioVerde bierz się w końcu do roboty zamiast na forum opędzać się od marudów. Miesiąc się już kończy ,a zegarka niema .Jak tak dalej pójdzie to projekt upadnie ,albo zaskoczy nas Nowy Rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #509 Napisano 24 Marca 2017 Przyszly nowe majtki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #510 Napisano 25 Marca 2017 Czy jest tu ktoś z nadgarstkiem 16-17 i posiada VIS 'a? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #511 Napisano 26 Marca 2017 @Dtox zmień na pierwszy z prawej i wrzuć zdjęcie leżące i nadgarstkowe, chętnie zobaczę jak się prezentuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walkman6 0 #512 Napisano 26 Marca 2017 Przyszly nowe majtki Rewelacja. Do Astronauty, raczej by nie pasowały, ale do Twojego są po prostu super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #513 Napisano 28 Marca 2017 @Dtox zmień na pierwszy z prawej i wrzuć zdjęcie leżące i nadgarstkowe, chętnie zobaczę jak się prezentuje Prosze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulek 737 #514 Napisano 28 Marca 2017 Świetne slipki i konik też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #515 Napisano 28 Marca 2017 Prosze Super, dasz linkę do tych gaci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #516 Napisano 28 Marca 2017 www.cheapestnatostraps.com 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #517 Napisano 28 Marca 2017 Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #518 Napisano 29 Marca 2017 Prosze Dziękuje. Z takim paskiem widać że jest się gotowym na wakacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walkman6 0 #519 Napisano 29 Marca 2017 Już nawet w samochodzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 528 #520 Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) A ja tak z innej beczki i bardziej historycznie - moim skromnym zdaniem chrono powinno "wychodzić" w wersji na bransolecie, bo ta zdecydowanie dodaje mu uroku, pasek wyszedł jak wyszedł - a stal to zawsze stal... Świetny kajdan. Żałuję, że zobaczyłem, bo kupiłem już coś słabszego optycznie ;-) Edytowane 30 Marca 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5953 #521 Napisano 30 Marca 2017 Świetny kajdan. Żałuję, że zobaczyłem, bo kupiłem już coś słabszego optycznie ;-) Niektórzy mówią/piszą że "za masywny do tego zegarka" - może i tak na zdjęciach wygląda, ale na żywo wygląda jakby był to kajdan oryginalny od tego zegarka, idealnie się "zgrywa" z kopertą i mimo "masywnego" wyglądu wcale nie jest jakoś specjalnie ciężki. Moim zdaniem to świetna alternatywa dla użytkowników z większymi nadgarstkami, na moim oryginalny pasek wyglądał jak damski. Ten zegarek świetnie tez wygląda na gumie "drabince" a'la ISO.Co do wszelkich "szmacianych" to świetnie wyglądają z tym zegarkiem na zdjęciu, ale nie każdy lubi "kokardy"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 528 #522 Napisano 30 Marca 2017 Niektórzy mówią/piszą że "za masywny do tego zegarka" - może i tak na zdjęciach wygląda, ale na żywo wygląda jakby był to kajdan oryginalny od tego zegarka, idealnie się "zgrywa" z kopertą i mimo "masywnego" wyglądu wcale nie jest jakoś specjalnie ciężki. Moim zdaniem to świetna alternatywa dla użytkowników z większymi nadgarstkami, na moim oryginalny pasek wyglądał jak damski. Ten zegarek świetnie tez wygląda na gumie "drabince" a'la ISO.Co do wszelkich "szmacianych" to świetnie wyglądają z tym zegarkiem na zdjęciu, ale nie każdy lubi "kokardy"... Trafia idealnie w mój gust. Chrono najlepiej wygląda na metalu. Mam Sporta i te przeszycia na pasku wyglądają świetnie, ale bransoleta przebija wszystko. NATO niestety nie trawię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 528 #523 Napisano 31 Marca 2017 Niektórzy mówią/piszą że "za masywny do tego zegarka" - może i tak na zdjęciach wygląda, ale na żywo wygląda jakby był to kajdan oryginalny od tego zegarka, idealnie się "zgrywa" z kopertą i mimo "masywnego" wyglądu wcale nie jest jakoś specjalnie ciężki. Moim zdaniem to świetna alternatywa dla użytkowników z większymi nadgarstkami, na moim oryginalny pasek wyglądał jak damski. Ten zegarek świetnie tez wygląda na gumie "drabince" a'la ISO.Co do wszelkich "szmacianych" to świetnie wyglądają z tym zegarkiem na zdjęciu, ale nie każdy lubi "kokardy"... http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/l2D4~bv~GMTdURRHl~e8n8GhmnCa5C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #524 Napisano 31 Marca 2017 @Nononame link nie bangla 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5953 #525 Napisano 31 Marca 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach