Szyszkops 8039 #2726 Napisano 20 Listopada 2019 Paska czy zegarka ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2727 Napisano 20 Listopada 2019 Zegarka Swoją drogą pasek można zawsze zmienić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8039 #2728 Napisano 20 Listopada 2019 Czemu nie ta liga zegarka ? Ja bym powiedział, że ta właśnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2729 Napisano 20 Listopada 2019 Szyskops, chyba masz rację, źle się wyraziłem. Chodziło mi bardziej o to, że Pan-Africa w założeniu jak i wykonaniu jest lepszym zegarkiem. Liga/przedział cenowy będą te same. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopzz 1 #2730 Napisano 20 Listopada 2019 Szyskops, chyba masz rację, źle się wyraziłem. Chodziło mi bardziej o to, że Pan-Africa w założeniu jak i wykonaniu jest lepszym zegarkiem. Liga/przedział cenowy będą te same. Balticus ma WR300 vs WR100 w Pan-Africa. Do tego Grey Seal miał przeszklony dekielek. Mechanizm ten sam i w obu szafir z AR. Jeśli miałbym wyznaczyć, który to lepsza "liga" to celowałbym w Balticusa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8039 #2731 Napisano 20 Listopada 2019 Balticus ma WR300 vs WR100 w Pan-Africa. Do tego Grey Seal miał przeszklony dekielek. Mechanizm ten sam i w obu szafir z AR. Jeśli miałbym wyznaczyć, który to lepsza "liga" to celowałbym w Balticusa Dla mnie oba to udane produkcje rodzimych microbrandów, z tym samym mechanizmem zdaje się faktycznie VC tańsza, ale myślę, że to wynika z polityki producenta, a nie różnicy w jakości. Foka to rasowy nurek, więc musi mieć większy WR. Dla mnie oba to ta sama liga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4020 #2732 Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) del Edytowane 20 Listopada 2019 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4020 #2733 Napisano 21 Listopada 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enialbprzysucha 26 #2734 Napisano 21 Listopada 2019 Czerwone przeszycia bardziej by pasowały do kierownicy. Zamieniamy się? Dzięki, ale nie zamieniłbym się I tak już go nie mam Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2735 Napisano 21 Listopada 2019 QV, tak wiem czepiam się szczegółów, może i mało istotnych... ale czemu te dwa modele (Wz.1 i Wz.2) nie mają nazw własnych? Wz.1 nazwałeś "Satelita". W pozostałych chronografach albo używałeś nazw serii (Heritage Chrono, Chrono Rapide) lub nazw dla pojedynczych modeli (Kosmos, Astronauta, Sport itd.). A tutaj nic. lekko bezpłciowe Wz. i numerek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lupus_01 114 #2736 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) QV, tak wiem czepiam się szczegółów, może i mało istotnych... ale czemu te dwa modele (Wz.1 i Wz.2) nie mają nazw własnych? Wz.1 nazwałeś "Satelita". W pozostałych chronografach albo używałeś nazw serii (Heritage Chrono, Chrono Rapide) lub nazw dla pojedynczych modeli (Kosmos, Astronauta, Sport itd.). A tutaj nic. lekko bezpłciowe Wz. i numerek.WZ.2 / WZ.3 Edytowane 21 Listopada 2019 przez Lupus_01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lupus_01 114 #2737 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) Może też się czepiam, ale nie czytamy od prawej do lewej i zielony na grafice powinien być po lewej WZ.2 a po prawej WZ.3 Edytowane 21 Listopada 2019 przez Lupus_01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas84 1246 #2738 Napisano 21 Listopada 2019 i jest i moja Vratka Zegarek fajny, podoba mi się, dobrze zrobiony. 0 Pozdrawiam, Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3362 #2739 Napisano 21 Listopada 2019 Gratulacje, niech sie nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2740 Napisano 21 Listopada 2019 Zdjęcia z kalkulatora, młotkiem poprawiona, ale mam nadzieję, że nie będzie straszyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4020 #2741 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) QV, tak wiem czepiam się szczegółów, może i mało istotnych... ale czemu te dwa modele (Wz.1 i Wz.2) nie mają nazw własnych? Wz.1 nazwałeś "Satelita". W pozostałych chronografach albo używałeś nazw serii (Heritage Chrono, Chrono Rapide) lub nazw dla pojedynczych modeli (Kosmos, Astronauta, Sport itd.). A tutaj nic. lekko bezpłciowe Wz. i numerek. Nie zastanawiałem się nad tym :-) Po prostu tym razem jest tak. Edytowane 22 Listopada 2019 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lupus_01 114 #2742 Napisano 22 Listopada 2019 Poszła w ruch Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ZlyNY #2743 Napisano 22 Listopada 2019 Ale przecież możemy sami wymyślić nazwę. I wydaje mi sie. ze nawet jak nie bedzie ona oficjalna to tak długo jak zainteresowani beda wiedzieć o jaki model Vratki chodzi nazwa taka sie utrzyma i 'przylgnie ".A musze przyznać ze trafiłeś w sedno bo nazwa w moim odczuciu jest niemniej ważna jak sam zegarek. Wydaje mi sie ze Marcin tak jak napisał nie zastanawiał sie nad tym bo ma po prostu za dużo na głowie. Ja również zwróciłem uwagę na brak nazwy ale myślałem ze wynika to z jakichś innych powodów. To co jakieś propozycje imion ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebaZ74 36 #2744 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) Może po naszemu, analogicznie do:Chronograf "Satelita" WZ.1 (na stronie VC zegarek na zdjęciu z satelitą): Chronograf "Awiator" Wz.2 i Wz.3 (zegarek na zdjęciu z samolotem) Ps. Jest firma z zegarkami ale pisane "Aviator" Albo całkiem po naszemu: "Lotnik" (Awiator) Edytowane 22 Listopada 2019 przez SebaZ74 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2745 Napisano 22 Listopada 2019 Też miałem już pisać "Lotnik"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4020 #2746 Napisano 22 Listopada 2019 to jest lotniczy chronograf od początku. Kosmonauci byli zazwyczaj lotnikami. Awiator jest ok :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2747 Napisano 22 Listopada 2019 Może "Vratislaviator" - jest i "aviator " i "viator" (łac. podróżnik). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ZlyNY #2748 Napisano 25 Listopada 2019 No to wychodzi na to ze oprócz nazwy Aviator mamy tez zezwolenie kolegi QV na używanie takowej .To moze przy okazji jakichś update na stronie VC bedzie można dodać ta nazwę jako oficjalna ?Prosimy bardzo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2749 Napisano 25 Listopada 2019 Albo wiemy już jak zostanie nazwany Wz.4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebaZ74 36 #2750 Napisano 25 Listopada 2019 Ale na Olx są wystawione Wz.1 i Wz.2 z ciekawą nazwą "PILOT" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach