Daito 6041 #51 Posted December 24, 2014 Pilota tez bym nabyl. Duzego, klasycznego, manuala.Tutaj też jestem jak najbardziej za - pod warunkiem że zegarek będzie miał minimum 44mm będzie więcej niż 20mm w uszach 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lawnowerman 937 #52 Posted December 24, 2014 Tutaj też jestem jak najbardziej za - pod warunkiem że zegarek będzie miał minimum 44mm będzie więcej niż 20mm w uszach 20mm przy kopercie 44 to bezsens.22 musi być 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6041 #53 Posted December 24, 2014 20mm przy kopercie 44 to bezsens.22 musi byćWiem że bezsens - ale... sam wiesz jak jest "lobby cienkich pasków" czuwa - w sumie najlepiej by wyglądało 24mm w uszach przy 44mm - Mam pilota stenka on ma 22mm w uszach i jest średnio... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lawnowerman 937 #54 Posted December 24, 2014 24 to za dużo.chyba, żeby się od razu zwężał 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #55 Posted December 24, 2014 Od dawna jest pomysł na pilota, a w zasadzie jego design tarczy ( nie typowo pilotowaty - żadne A i B-uhry jakich jest po prostu cała masa ). Pytanie czy idziemy w taniego kwarca do 480zl czy mechanika 900-1000zl.Wolałbym kwarca bo na mechanika cięzko będzie uzbierać odpowiednią ilość chętnych. A i portfele mogą nie wytrzymać bo VIS i Formmeister musza powstac. Coś by pewnie odbyło się kosztem czegoś. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pirx65 42 #56 Posted December 24, 2014 To widac,że trzeba będzie ostro pracowac w nowym roku, żeby zarobic na wszystkie pomysły Marcina 0 Share this post Link to post Share on other sites
rav_c 16 #57 Posted December 24, 2014 W zalewie pozytywów na temat zegarka mało kto zauważa równie fajne stylistycznie pudełko! Brawo, jako varsawianista szczerze zazdroszczę takiego pomysłu, świetnie wyszło! 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #58 Posted December 24, 2014 (edited) W zalewie pozytywów na temat zegarka mało kto zauważa równie fajne stylistycznie pudełko! Brawo, jako varsawianista szczerze zazdroszczę takiego pomysłu, świetnie wyszło! Bo warszawiacy mają podobną "sentymentię" do historii :-) co świadomi wrocławianie To samo zdjęcie z pudełka jest wrzucone na facebook, robiłem sam , zostało tylko wysaturowane.Cała strona www, będzie utrzymana w takiej konwencji, layout jest gotowy ale nie mam czasu zapełnić danymi :-(Przydałby mi się od tego człowiek Edited December 24, 2014 by QuadrifoglioVerde 0 Share this post Link to post Share on other sites
kaktus22 51 #59 Posted December 24, 2014 Ja osobiście lubię trzymać zegarek w oryginalnym pudełku, już kiedyś niektórzy koledzy pisali, że jest to mało znaczący dodatek, który ląduje w kącie.W moim przypadku tak nie jest, jeśli oczywiście budżet by na to pozwolił odszedł bym od tego typu opakowania i nie chodzi tu o żaden przerost formy nad treścią jak na przykład w TX ale o coś ciekawszego niż karton 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lawnowerman 937 #60 Posted December 24, 2014 Od dawna jest pomysł na pilota, a w zasadzie jego design tarczy ( nie typowo pilotowaty - żadne A i B-uhry jakich jest po prostu cała masa ). Pytanie czy idziemy w taniego kwarca do 480zl czy mechanika 900-1000zl.Wolałbym kwarca bo na mechanika cięzko będzie uzbierać odpowiednią ilość chętnych. A i portfele mogą nie wytrzymać bo VIS i Formmeister musza powstac. Coś by pewnie odbyło się kosztem czegoś. Kwarc 0 Share this post Link to post Share on other sites
jojoro 25 #61 Posted December 24, 2014 Jeśli chodzi o pilota to zdecydowanie wolałbym mechanika, nakrecanego ręcznie z taką wielką koronką. Kwarcowy pilot do mnie nie trafia. Design może być ok, ale nie będzie takiej radości z użytkowania. 0 Share this post Link to post Share on other sites
drm 4 #62 Posted December 24, 2014 Zgadzam się kolegą powyżej. Fajny mechaniczny, ręcznie nakręcany pilot to jest to. 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #63 Posted December 24, 2014 z mechanizmami z recznym naciągiem jest problem niestety. Japońscy producenci werków nie mają nic do zaproponowania.Unitas - za drogi i zegarek musi miec min 42mm aby sie zmiescil. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomaczo 2 #64 Posted December 24, 2014 Asian Unitas, prosta odpowiedź. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lawnowerman 937 #65 Posted December 24, 2014 Yest manualna myiotaZobaczgie laco rostock 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #66 Posted December 24, 2014 Yest manualna myiotaZobaczgie laco rostock Patrz, zupełnie mi ten werk przeleciał Faktycznie jest!http://www.citizen.co.jp/miyota_mvt/download/pdf/spec_8N24_8N33.pdf Co prawda to szkieletor ale tego nie będzie widać pod tarczą. No i nie ma daty. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6041 #67 Posted December 24, 2014 No i nie ma daty.No i świetnie... jeden punkt do dyskusji mniej 0 Share this post Link to post Share on other sites
dtox 30 #68 Posted December 25, 2014 Pilot mechanik. 44mm srednicy z duza koronka w ksztalcie diamentu. W uszach 22. Totalny klasyk. Kwarc nie pasuje do pilota. 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #69 Posted December 25, 2014 Na pewno nie zrobimy pilota 44mm takich jest pelno i zazwyczaj kiepsko leza na nadgsrstkach przecietnych. Mysle raczej o pilocie kosmicznym a nie fligerze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
maze123 953 #70 Posted December 25, 2014 (edited) Pilot mechanik. 44mm srednicy z duza koronka w ksztalcie diamentu. W uszach 22. Totalny klasyk. Kwarc nie pasuje do pilota. Tylko nie 44. To wyglada fatalnie i to nie tylko na mniejszych nadgarstkach.A ten werk od myioty fajnie wyglada w wersji szkieletowej. Moze zostawic transparentny dekiel? W przeciwienstwie do innym myiot tutaj mozna nacieszyc oko Edited December 25, 2014 by maze123 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #71 Posted December 25, 2014 Tylko nie 44. To wyglada fatalnie i to nie tylko na mniejszych nadgarstkach.A ten werk od myioty fajnie wyglada w wersji szkieletowej. Moze zostawic transparentny dekiel? W przeciwienstwie do innym myiot tutaj mozna nacieszyc oko To prawda, wygląda OK, z daleka można pomylić z 3133 0 Share this post Link to post Share on other sites
maze123 953 #72 Posted December 25, 2014 Jezeli mozna zasugerowac jakies inspiracje to moze Sinn 556A. Dla mnie rewelka 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4224 #73 Posted December 25, 2014 Jezeli mozna zasugerowac jakies inspiracje to moze Sinn 556A. Dla mnie rewelka dobrze kombinujesz :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6041 #74 Posted December 25, 2014 Tylko nie 44. To wyglada fatalnie i to nie tylko na mniejszych nadgarstkach. Średnica 44mm w zasadzie nie ma znaczenia - to czy zegarek dobrze leży na nadgarstku czy leży średnio zależy od wyprofilowania koperty, a dokładniej od kształtu uszu... 0 Share this post Link to post Share on other sites