Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Magik.

Nowy Audemars Piguet RO Offshore

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magik.

Firma Audemars Piguet wprowadziła do oferty nowy Royal Oak Offshore wyposażony w zintegrowany chronograf na kole kolumnowym oraz tourbillon.

aproocht1.jpg

aproocht2.jpg

Design zegarka wpisuje się w koncepcję Offshore opartych na kalibrze 2912. W dużym skrócie - mechanizm wyróżnia się rezerwą chodu rzędu 237 godzin dostarczaną z dwóch bębnów, ręcznym wykończeniem płyty głównej, mostków oraz wybranych części mechanizmu - dotyczy fazowania krawędzi, polerowania, groszkowania oraz matowania powierzchni. Mostki wykonano z anodyzowanego aluminium. Składający się z 328 części kaliber 2912 zamknięto w tytanowej kopercie o średnicy 44 mm i grubości 14,90 mm. Pierścień, koronka oraz przyciski są ceramiczne. Znacznie więcej informacji wkrótce  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważny argument do obrony Twoich poglądów na temat aktualnej "trójcy" w zegarmistrzostwie :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Poważny argument do obrony Twoich poglądów na temat aktualnej "trójcy" w zegarmistrzostwie :)

Takich poważnych argumentów w kolekcji AP jest od groma  :). A jak komuś mało, to w styczniu 2015 dostanie ich jeszcze więcej. Wtedy firma Audemars Piguet będzie świętowała 140 lat istnienia. Za kilka miesięcy napiszę obszerny artykuł na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brzydki jak noc...tylko mechanizm ładny :) ale reszta.. :blink:  :wacko:

no dobra koronka i przyciski mi się podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Audemars Piguet wprowadziła do oferty nowy Royal Oak Offshore wyposażony w zintegrowany chronograf na kole kolumnowym oraz tourbillon.

Ciekawy, podobny wizualnie do jednego z modeli koncepcyjnych. Czy na własnym wychwycie? 

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gustach... AP mają swoją linię i smak. To Twoja opinia i ją szanuję - ja ma inną. Mam RO i uważam go za genialny. Przy zakupie brałem pod uwage również Hublot w tej samej stylistyce, ale AP to AP. Nowy Offshore jest niesamowity. To na 100% pierwsza 3...

avid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Ciekawy, podobny wizualnie do jednego z modeli koncepcyjnych. Czy na własnym wychwycie? 

Nie. Własny wychwyt AP występuje w kalibrach 2908 / 2910 / 2928. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, pamiętam rozmowę na ten temat. To wyłącznie kolekcje: Jules Audemars oraz Millenary. Ograniczeniem są gabaryty. Dla mnie przełomem było by właśnie wykorzystanie wychwytu AP w kolekcji ROO.   

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff, nie jestem osamotniony w moich odczuciach. A już myślałem, że tylko ja uważam ten... zegarek za jeden z najohydniejszych czasomierzy świata. Patrząc na niego dochodzę do wniosku, że... źle się dzieje w zegarkowym świecie. Zastanawia mnie jedna rzecz - co kierowało ludźmi, którzy stworzyli tego potworka. Już sama stylistyka podstawowych modeli, m.in. RO jest bardzo charakterystyczna. Ten z kolei jest szokujący :D ale jak wiadomo de gustibus non disputandum est.

Moje spostrzeżenia dotyczą jedynie wyglądu zegarka. Jeśli chodzi o stronę techniczną to jestem pełen podziwu.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceniając podobnie - pod względem wizualnym - podoba mi się tylko i wyłącznie od d*** strony. Tarcza brzydka. Koperta jak to w RO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Klasyka pełną gębą dla kolegów zszokowanych nowoczesnym wyglądem nowego ROO...

ap_25701pt.jpg

Kieszonkowy minutowy repetier ze współczesnej kolekcji AP wyposażony w chronograf, wieczny kalendarz, fazy księżyca (kaliber 2860, 637 części). Całość zamknięta w platynowej kopercie. Na Chrono24 czasomierz jest do kupienia za około 2.500.000 zł  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cudny.

Widzę, że mają promocję!

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza fatalna, plecki fenomenalne. Jaką on ma średnicę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Statystyki piękne, a wygląda jak kupa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Tarcza fatalna, plecki fenomenalne. Jaką on ma średnicę?

Składający się z 328 części kaliber 2912 zamknięto w tytanowej kopercie o średnicy 44 mm i grubości 14,90 mm.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co wyrabia się na  tarczy  bardzo trudno byłoby opisać słowami. Wyraźnie ograniczona jest nawet czytelność wskazań .

Może to tylko model studialny , przejściowy . a nie forma ostateczna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To co wyrabia się na  tarczy  bardzo trudno byłoby opisać słowami. Wyraźnie ograniczona jest nawet czytelność wskazań .

To nie jest żaden przejściowy model  :). Wręcz przeciwnie, to model poszerzający kolekcję chronografów Offshore na kalibrze 2912. Zaraz wrzucę fotkę "naręczną".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co wyrabia się na tarczy bardzo trudno byłoby opisać słowami. Wyraźnie ograniczona jest nawet czytelność wskazań .

To nie model przejściowy, a model po przejściach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja muszę rzec, że "industrialna" uroda koperty RO idealnie konweniuje z wyglądem tarczy. Całość bardzo spójna stylistycznie. Gdybym kiedyś kupował zegarek tej marki - to ten właśnie ma szansę znaleźć się na celowniku.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Tak wygląda wersja w kopercie z różowego złota w zestawieniu z pierścieniem z włókien węglowych...

aproochtr.jpg

Jest jeszcze wersja w platynowej kopercie zestawiona z ceramicznym pierścieniem poszerzona o GTM i wskazanie dzień/noc (kaliber 2933).

ap_sihh2014_4.jpg

ap_sihh2014_5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego sobie ten Waldemar Piguła jest, ale do złota ni czorta nie pasuje (IMHO).

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Tak dla ścisłości anodowanego aluminium  -_-

Pozdrawiam  :)

Przychodzi Jaś do domu i krzyczy:

- Tato, tato !, dostałem dzisiaj od nauczycielki z matmy 5 i w mordę

- A za co dostałeś 5 ?

- Zapytała ile to jest 6 x 8, to jej odpowiedziałem, że 48

- A za co dostałeś w mordę ?

- Bo zapytała ile to jest 8 x 6

- Przecież to jeden ch*j

- Też jej tak odpowiedziałem 

Pozdrawiam  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.