Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rk7000

CO NOSZĄ WIELBICIELE ZEGARKÓW RADZECKICH JAK NIE NOSZĄ RADZIECKICH?

Recommended Posts

3 godziny temu, Remo74 napisał:

Jak myślicie takiego cudaka warto ponosić? 

Nie warto..., trzeba ponosić!

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Guest Kwiatek
2 godziny temu, Wolf napisał:

Na pasku wygląda o wiele lepiej niż na tej ori bransie ;) będziesz jakiś fajny kajdan mu kupował?

Oryginał zaraz sprzedałem a nowy już kupiony B)

shs0uNh.jpg

rJSikbN.jpg

Dostałem od rodziców jak byłem w podstawówce - nie pamietam czy na święta czy na urodziny.

1B7917DA-0F30-4179-84E1-695730B6FC1B.thumb.jpeg.387aab3618120244bae767eafaebe5e1.jpeg

dzisiaj zainstalowałem nową baterię i działa :)

Miłego dnia!

Ten wredny Covid spowodował, że mój zegarmistrz ma trochu więcej czasu. I tak oto został odratowany kolejny cudak sprzed pół wieku. Dostałem go od teścia, przeleżał ponad dwa lata w pudełku, oczywiście był brudny, miał porysowane szkiełko i wyrwany włos balansu,  tylko nad wskazówkami się głowię bo te Lanco, które na necie znalazłem mają inne. Dodatkowy plus dodatni to, że nikomu w moim domu on się nie podoba ? fakt brzydki, że aż zaje...

IMG_20200520_185008.jpg

Super Lanco, w srodku pewnie Tissot siedzi 2481? 

Wskazowki  pasowaloby doorganizowac, ale te nie szpeca.

jak werk tissotowski (a na moj nos tak), to tu masz srednice wskazowek http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Tissot_2481

PS.  sekundnik na  100%  z  PR 516 

PS2.  Lanco razem z Tissotem i Omega bylo polaczone, a ten werk to tez omega 1481...

Edited by antyp

Dzięki za podpowiedź, gdzie by tu prawilny komplet wskazówek pozyskać? ?, werk Tissocik, a przy okazji jego zdjęcie przed reanimacją.

IMG_20200522_081749.jpg

14 godzin temu, Remo74 napisał:

Dzięki za podpowiedź, gdzie by tu prawilny komplet wskazówek pozyskać? ?, werk Tissocik, a przy okazji jego zdjęcie przed reanimacją.

To bedzie 784, roznica do pozniejszych, ze nie ma szybkiej zmiany daty przez wciskanie koronki, tylko kreci sie jak w poljotach ;)

Wskazowki mozna na ebay albo w hurtowniach zegarmistrzowkich (w uk np, cousins https://www.cousinsuk.com ) trzeba znac srednice i dlugosc, w twoim przypadku, srednice beda: godzinowa: 1.5mm, minutowa 0.9mm, sekundnik 0.21mm. Dlugosc musisz zbadac sam, czy maja nachodzic na indexy czy nie, a styl to bedzie zwykla z wypelnieniem luma. Impreza nie powinna byc zbyt droga.

Dzięki za pomocne informacje?, sam wyważałbym pewnie otwarte drzwi. Datę faktycznie trzeba kręcić, zegarmistrz tłumaczył mi, że w nowszych mechanizmach zmiana daty odbywa się przez ruch koronką na zasadzie dźwigni do góry.

jest takie stare powiedzenie: W DECHĘ - taki jest ten komplecik: zegarek / pasek / zdjęcie ?

43 minuty temu, Remo74 napisał:

jest takie stare powiedzenie: W DECHĘ - taki jest ten komplecik: zegarek / pasek / zdjęcie ?

Dzięki ?

Niezmiennie trzyma klasę IMG_20200526_153144.jpg

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Guest D@dik

Stare seiko na dziś 

gallery_26467_836_92160.jpg

Edited by D@dik