Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klubowicze pływają :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre tempo.

Dzieki. Oczywiscie jak na amatora, ale doceniam Twa grzecznosc :) i milo mi :)

A Ty jak tam? Przerwa do wiosny na otwartych?

Tri dalej w centrum zainteresowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co krygować , jest dobrze . Duża objętość w dobrym tempie .
Wiadomo ze jak na amatora , wszak nimi jesteśmy .
U mnie minimum 3 razy w tygodniu basen musi być .
Ten rok na luzie , odpocząć trzeba :)

Podsumowałem ten rok 384 km .

Edytowane przez pawelb29

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie ostatnio forma wraca - 4 razy w tygodniu na basenie, po 35-45 min.

szału może nie robi, ale samopoczucie wraca :]

podsumowanie minionego roku niebawem - w wolnej chwili...

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

W tym wątku jestem nowy i w kwestii pływania czuję się poniekąd nowicjuszem, to tak woli wstępu.

Uprawiam biegi ultra trial, a powrót na basen odrodził się jako forma wzmocnienia kręgosłupa (który ostatnimi czasy  zaczął boleć ze względu na przeciążenia związane z bieganiem), oraz jako lekki trening regeneracyjno-rozluźniający, i tutaj mam pytanie do kolegów z większym doświadczeniem/wiedzą, pływam 2-3 x w tygodniu, 50 min./dystans + - 2km/ tempo, + - 2:10/ styl-5 długości kraul, 1-długość klasyk,5 długości kraul, przerwa-1min, i od nowa.

I moje pytania, czy w/w dystans i czas są wystarczające ?, jak wspomniałem jako lekki trening regeneracyjno-rozluźniający (pływam zawsze rano, a wieczorem robię właściwy trening biegowy).

Proszę o wszelkie podpowiedzi i sugestie.

Nie ma się co krygować , jest dobrze . Duża objętość w dobrym tempie .
Wiadomo ze jak na amatora , wszak nimi jesteśmy .
U mnie minimum 3 razy w tygodniu basen musi być .
Ten rok na luzie , odpocząć trzeba :)

Podsumowałem ten rok 384 km .

Paweł dobry wynik, a jeszcze biegasz :D i siłownia-brawo.

Edytowane przez to tamto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki zegarek polecacie na basen,żeby zliczał dystans...?

Np taki Garmin Fenix 5 masz w nim wszystko co przyda się na basenie. Tu masz stronkę z elektroniką na basen

http://h2oshop.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na basen chodzę od 7 lat raz w tygodniu po 1h pływanie bez techniki specjalnej, wyuczone ruchu jak to amator. Szkoda że nie poszedłem na lekcje pływania może bym złapał trochę techniki. Czas mój to 48-52min na 2500m basen 25m oczywiście bez nawrotów. I tak 1 basen pod wodą, potem 29 basenów żabka, 70 basenów kraul. W ten weekend był ostatnim wejściem na basen (przerwa techniczo-wakacyjna) wykupiłem 1,5 h  zrobiłem 150 basenów 3750m w 1h 22min 1 basen pod wodą, 29 basenów żabka, 120 basenów kraul. Przy kraulu oddycham na jedną stronę co 5 ruch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za uznanie. Po wakacjach chce kupić sobie ósemki na ręce żeby poprawić technikę pociągnięcia i ułożenie ręki. Mam nadzieje ze to coś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ósemka i łapki + ćwiczenia techniczne poprawią technikę , ale dobrze tez jest popracować z trenerem który spojrzy na to jak pływasz z boku.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z trenerem to dobra myśl tylko się boje, że po tylu latach ciężko będzie mi cokolwiek zmienić. W źabce to boje się wprowadzać zmiany w pracy nóg. Mam zerwane więzadła w kolanie. A jedno kolana juz jest i tak po rekonstrukcji więzadeł. Lekarz jak usłyszał ze pływam żabką to ręce załamał.

Edytowane przez olo72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj tez podsumowanie : 432 km 825 m

Co do metra nie wiem, ale lekko liczac ponad 600km z czego +\- 1/5 na otwartych akwenach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne wyniki chłopaki! Otwartych akwenów zazdroszczę do niedawna jak miałem trochę więcej czasu robiłem ~1200m w 40 minut trybie rekreacyjnym co w roku dawało ~100 km rocznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że pływanie kajakiem też można tu propagować - tak było w zeszłą niedzielę.

48449a598fece749gen.jpg

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi