Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Chefren

budżetowe Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chce sobie sprawić tanie Casio (do 100 zł). Nastawiony byłem na zakup najprostszego F-91W, ale przeglądając ofertę w oko wpadły mi takie 3 zegarki:

W-734-1A

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/sportowe/zegarek_casio_w-734-1a.html

AE-1000W-1A

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/promocje_casio/zegarek_casio_ae-1000w-1a.html

AE-1200WH-1BVEF

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/zegarek_casio_ae-1200wh-1bvef.html

który z nich byście polecili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał AE-1000W-1A jakoś najciekawiej wygląda.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tanich Casio polecam W-202, W-740 i DW-290. Dwa pierwsze testowane przez moich synów. Dwa ostatnie trochę droższe niż 100 pln. Jeśli w grę wchodzą używki, to warto się rozejrzeć za SGW-100 (miałem i sprzedałem za 150 pln) i DW-5600 (też bywa w podobnch cenach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

DW 290 to solidny zegarek, ma wodoszczelność 200 m i podświetlenie całej tarczy, funkcje jak Casio DW5600

Z tańszych Casio HDD600 - spisywał się ok, pasek był bardzo słabej jakości, minus dla mnie to podświetlenie diodą led

Casio W86, jak do tej pory niezniszczalny, wodoszczelny w praktyce lepiej niż 50 m, spokojnie można się kąpać w basenie, podświetlenie całej tarczy, mało funkcji, ale wytrzymywał naprawdę wiele

Generalnie z tych wszystkich DW290 dla mnie jest najbardziej ciekawy, a z tych które wymieniłeś to wizualnie najbardziej podoba mi się AE-1200WH-1BVEF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AE-1000 jak za te pieniążki to rewelacja

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wam za podpowiedzi. Myślę, że sprawa rozstrzygnie się pomiędzy AE-1000 i DW290. Obmacam obydwa i zobaczę, który z nich bardziej do mnie przemówi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą ciekawe ile zarabia na zegarku taki Happytime przy sprzedaży np. AE-1000 za 87 pln, w tym dostawa kurierem gratis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym mimo wszystko postawił na F-91W :) prosty, kultowy, niezawodny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam F-91W jedyna wada to podświetlenie ale mam do niego sentyment dostałem w '99 na komunię :D chociaż ten F-91W którego mam obecnie to już nie ten pierwotny, tamten zaginą kiedyś w niewyjaśnionych okolicznościach, więc postanowiłem go sobie odkupić. 

Którego byś nie wybrał będzie długo służył ja posiadam obecnie 4 zegarki casio:

W-92H od 15 lat z mną, przeżył wiele, w dzieciństwie praktycznie nie opuszczał nadgarstka, woda mu nie straszna na pierwszej baterii leciał ponad 5 lat (lub nawet dłużej) z tego co kojaże... działa do dziś, wszystkie funkcje sprawne.

F-91W pierwszy model bez wymiany baterii 6 lat potem zaginą więc nie wiem ile jeszcze trzymała, w każdym razie prosty niezawodny zegarek nic się nie psuło więc odkupiłem go z sentymentu obecnie u mnie od około roku wszystko ok

MTP-1183 kupiony w 2008 za jakieś wakacyjne pieniądze (pierwszy za swoje) na koncie jedna wymiana baterii, zegarek bezproblemowy prosty i niezawodny

G-5600E-1DR co prawda dopiero jakieś 2 miesiące ze mną ale znosi wszystko od zajęć w laboratorium przez kąpiele, siłownie po pracę przy łopacie

Reasumując którego byś nie wybrał będziesz zadowolony kieruj się własnym gustem. Casio robi dobre i tanie zegarki więc na pewno się nie zawiedziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 7220481

Casio F-91W to zegarek Osamy, będziesz postrachem na podwórku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F-91 ma taką małą żaróweczkę, diodę wbudowana po lewej stronie do podświetlenia bodajże biała albo zielona przez co słabo o a świeci.
Podświetlenie całej tarczy posiada f-105w, w-86 lub a-168 z metalowa bransoletą ale plastikową kopertą pokrytą tylko chromem żeby wyglądała jak metal. Po dłuższym użytkowaniu ta powloką schodzi wyciera się i nie wygląda to fajne..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pavlitto84

Dokładnie tak jak napisał GitBit podświetlenie za pomocą zielonej diody, absolutnie nie psuło się, nigdy nie zawiodło ale napisałem że to wada tego zegarka bo jest po prostu słabe w porównaniu do podświetlenia całej tarczy.

A co do oryginalności to ten z linku podanego przez Ciebie wygląda ok tylko że to nie real foto.

Tu prosty patent na weryfikację oryginalności tego modelu (sorry za jakość ale komórką kręcone)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDD-600 ma całkiem dobre podświetlenie, pomimo, że zastosowano diodę z boku ekranu. Całą tarcza jest podświetlona równomiernie i można bez problemu odczytać wszystkie wskazania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co do oryginalności to ten z linku podanego przez Ciebie wygląda ok tylko że to nie real foto.

Tu prosty patent na weryfikację oryginalności tego modelu (sorry za jakość ale komórką kręcone)

Kapitalny filmik, przyda się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy watek, czy nie wydaje sie wam ze powinien byc podpiety na stale? I jeszcze jedno do autora filmiku, nie wiesz czy inne casio mozna w ten sam sposob  sprawdzac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test wyświetlacza posiada większość modułów od casio natomiast jeżeli chodzi o ten patent z napisem casio to wiem tylko o F-91W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

im dalej w las tym więcej drzew... w moich poszukiwaniach budżetowego casio dobrnąłem do G-Shocków. Te dwa zegarki chodzą mi aktualnie po głowie:

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/g-shock/zegarek_casio_glx-150-4er.html

http://www.casio-polska.pl/casio-g-7710-1er-p-4829.html

który z nich Waszym zdaniem lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

im dalej w las tym więcej drzew... w moich poszukiwaniach budżetowego casio dobrnąłem do G-Shocków. Te dwa zegarki chodzą mi aktualnie po głowie:

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/g-shock/zegarek_casio_glx-150-4er.html

http://www.casio-polska.pl/casio-g-7710-1er-p-4829.html

który z nich Waszym zdaniem lepszy?

7710 kupiłem bo również szukałem taniego casio. Mój ma jasne tło. 

Kupowałem go ze względu na walory użytkowe - dwa timery, do wyglądu przywiązywałem mniejszą wagę, jednak zdziwił mnie wyglądem bo na obrazkach tak dobrze się nie prezentuje jak na żywo. 

Kupiłem go sobie na święta i nie żałuję. 

Główne (moim zdaniem) atuty to:

- Wyświetlanie 5 informacji na raz (dzień tygodnia, tydzień roku, dni od początku roku, dni do końca roku, miesiąc, dzień miesiąca, godzina)

- Dwa timery - jeden się skończy, zaczyna liczyć drugi. Przydatne przy ćwiczeniach.

- Stoper i pamiętanie ostatnich dwóch pomiarów (a każdy pomiar może składać się z wielu okrążeń).

- Kilka alarmów, które można ustawić jako codzienne, tygodniowe itd. No i jest jeden z drzemką.

- Czas światowy mało mnie rajcuje, więc tego nie opisuje.

- Automatyczne podświetlenie gdy odpowiednio ruszysz ręką - nie używam

Miło natomiast mnie zaskoczył, bo o każdej pełnej godzinie wydaje sygnał dzwiękowy, ale można ustawić, żeby sygnał był emitowany tylko w określonej porze (np. od 7 rano do 20).

Gdybym miał zamieniać to zamieniłbym tylko na coś z większą ilością "bajerów" (bluetooth, czujniki, wibracje, itd.). Chociaż nie chciałbym się pozbywać dwóch timerów, a ta funkcja występuje dosłownie w kilku zegarkach (STB-1000 mi się z wyglądu bardzo podoba. Ma wibracje i bluetooth i kupiłbym go, gdyby miał dwa timery).

Gdybyś miał jakieś pytania odnośnie tego zegarka to pytaj :) 

PS. swój kupiłem o stówę mniej niż na tej stronie co podałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał GLX-150

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym wziął GLX-150, tylko to naprawdę duży zegarek (ponad 52 mm przy 46 mm w G-7710) lepiej przymierzyć wcześniej.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sbsqad

G-7710 posiadam w rodzinie (od kilku lat nosi go ojciec) i uważam że jak na jednego z najtańszych G jest genialnym modelem. Faktycznie na żywo wygląda o dużo lepiej (posiadany model to negatyw).

Wymieniałem mu raz szkło i jest to trywialne zajęcie dla zegarmistrza 30zł  i po krzyku. Z ciekawości mogę powiedzieć że kopertę ZIBI wycenia do tego modelu na 160zł.

Części do tego modelu są dostępne na okrągło (bezel, paski, uszczelka pokrywy, itp.)

Z czystym sumieniem można go polecić.

Z ciekawych funkcji można dodać że posiada regulację kontrastu i ma automatyczne podświetlanie wywoływane skierowaniem nadgarstka w kierunku twarzy :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie zdecydowałem się na glx150 :) dzięki za Wasze podpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.