Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Roso

Pudełko na zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

wiem że było porównywane do tego z lidla i wypadło nieznacznie lepiej (materiał wykonania) ale to był inny model niż obecnie i wtedy był też tańszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W lidlu pudełka mają być od czwartku podobno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie we wsi Lidla nie ma. Sklep Tchibo jest, to może jutro podejde i wykonam testy organoleptyczne tego pudełka. Nie będą porównawcze, trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy w stacjonarnych sklepach można dostać to pudełko... możliwe że jest tylko wysyłkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dajcie znać jakby się pojawiło w lidlu na 8 lub więcej zegarków, choć wątpie

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lidlu ma być na 6 zegarków. W wersji 2 rzędy po 3 sztuki albo 1 rząd. Oba zamykane na kluczyk. Ta przynajmniej ze zdjęć wynika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lidlu ma być na 6 zegarków. W wersji 2 rzędy po 3 sztuki albo 1 rząd. Oba zamykane na kluczyk. Ta przynajmniej ze zdjęć wynika.

właśnie takie są, ja kupiłem to 2 rzędowe pudełko. w moim lidlu była ich cała masa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy któreś z tych pudełek (np lidlowe) ma przegródki, które przekraczają 5,5cm (nim więcej tym lepiej) ?

większość budżetowych (chińszczaki z allegro) mają max 4,7mm - to stanowczo za mało jeżeli próbuje się do nich włożyć zegarki z przedziału 42-45mm.

Jest tak ciasno, że koronką jednego zegarka, można zarysować kopertę tego z boku. O włożeniu Seiko Sumo nie ma mowy!

I ten chory pomysł, na robienie tych usztywnianych tekturą walców, zamiast zwykłych poduszek z waty.

Przecież na tych walcach nie da się zapiąć bransolety, paska i to nawet przy moim obwodzie ustawionym na 18,5mm.

Wszystko jest tak naprężone jakby miało eksplodować/rozerwać się (w zależności czy pasek czy bransoleta)

Sugerowałbym zwrócić uwagę na to o czym piszę powyżej przed zakupem - prozaiczna pierdoła, może okazać się dużym problemem. Przy takim stanie rzeczy nadają się do przechowywania rosyjskich zegarków max 38mm, ze zwykłym paskiem, który będziemy zapinać na ostatnią dziurkę.

Pomierzyłem przegródki w obu pudełkach:podłużne (nie wiem czy będzie dostępne w PL) i kwadratowe

Wymiary przegródek  w kwadratowym pudełku z lidla:

długość przegródki w rzędzie górnym: 7,7 cm , szerokość: 5,3 cm

długość przegródki w rzędzie dolnym : 7,4 cm, szerokość: 5,3 cm

Wymiary przegródek  w podłużnym  pudełku z lidla:

długość przegródki : 8,8 cm

szerokość : 5 cm

Sprawdzone, kupione. (3x2=6)

Z praktycznego punktu widzenia pudełko spełnia swoje zadanie.

Mieści się nawet zegarek 45mm tak, że nie porysuje tego obok a poduszeczki ze spokojem pozwalają zapiąć zegarek dostosowany do nadgarstka.

Do wykonania nie można się przyczepić.

Jak ktoś potrzebuje na większą ilość zegarków to pudełka 3x2 spokojnie można łączyć, stawiając lub sklejając je obok siebie.

Polecam!

PS. Ilość pudełek w sklepie po około 8-10szt. z każdego rodzaju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też już kupiłem "kwadrata"... to które mam jest lepsze ale było połowę droższe więc imho warto (ocena 6-7/10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się skusiłem, na G-Shocki spokojnie daje radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem wczoraj w tym sklepie na "ly" i są obie wersje. Faktem jest , że na 6 "sztuków" tylko to mało jak na nas, ale można wziąć dwa - że niby jeden dla mnie drugi dla żony :) ! Taką mam koncepcję :)

Panerai się mieści !

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie skończyło się na 3 :) ale na chwilę będę miał spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wczoraj również odwiedziłem lidla, padło na kwadratowe. ogólnie pudełko bardzo solidne, jak na swoją cene super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kupiłem dla siebie kwadratowe. Zegarki mieszczą się bez problemu - na szerokość i obwód. Ogólne wykonanie - przyzwoite. Prostokątne kupiłem dla rodziny na prezenty na gwiazdkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Też zakupiłem to pudełko w Lidlu. Jedyna wada to taka, że kluczyki były zamknięte w środku, ale to pewnie dla hecy, bo bardzo łatwo je otworzyć bez kluczyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie już pozamiatane w lidlu. Wczoraj byłem i pusto. Ma ktoś to pudło z Tchibo? Jak wrażenia i oceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zakupiłem to pudełko w Lidlu. Jedyna wada to taka, że kluczyki były zamknięte w środku, ale to pewnie dla hecy, bo bardzo łatwo je otworzyć bez kluczyka.

haha dokładnie :lol: ale te kluczyki to raczej "bajer", ja myślałem, że moje jest zamknięte na amen, musiałem mocniej pociągnąć żeby otworzyć ale później zaczęło działać bez zarzutu, ciężki pierwszy raz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Jestem ogólnie zadowolony z zakupu tego pudełka, a co do kluczyków to i tak nie zabezpieczą moich zegarków w przypadku kradzieży, bo który złodziej by wybierał z mojej kolekcji zegarki? Raczej by wszystkie z pudełkiem zakosił☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
E tam skórkę :). Mają wielkie drewniane pudło od Paneraiai tam leżakują :). Ale na co dzień to z L. jest O.K.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi się skleiło wieczko z podstawą :D

One wszystkie były sklejone . Ale pierwsze wrażenie niezłe "debile zamknęli pudło i kluczyki wrzucili do środka" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pod choinką było pudełko z Lidla. Jak dla mnie wystarczające.

IMGP1883.jpg

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię trochę temat...

A czy ktoś z Was miał okazję przyjrzeć się bliżej takiej konstrukcji?

http://allegro.pl/etui-na-zegarki-aluminiowe-pudelko-na-24-zegarkow-i5167041404.html

Co aktualnie jest najbardziej polecane i godne uwagi?

Potrzebuję pudełka na co najmniej 10 zegarków, z szybą, o przegrodach raczej szerszych, na zegarki 46mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz tutaj.

http://allegro.pl/etui-pudelko-skorzane-na-6-zegarki-czern-kieszonka-i5218723973.html

W tej chwili widzę, że nie ma ale są na 10 sztuk z witryną za około 180 zł mam te z aukcji i jest bardzo ok. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.