Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

"Stawka" - turniej zegarków radzieckich

Gramy o III miejsce  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Też czekałem na II kategorię i sądziłem, że jutro wystawiamy dwa zegarki ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Yorki pozamiatasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poście z zasadami jest tak.

Dla mnie wszystko jest OK ale to w końcu jak..?

czeski błąd - powinno być przy pierwszej rundzie a nie ma.

Za chwilę poprawię.

patrz program:

Wtorek –  ok.  21.00 Wyniki I rundy

Środa – 21.00 – 21.05  prezentacja zegarków II rundy

Czwartek - ok. 21.00 wyniki II rundy

Piątek 21.00 – 21.05 III runda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie trudno.... tu sami Killerzy są.. no i zegarek dla kobiety oceniać będą faceci..... ten gender to już wszędzie się pcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Tia...trudno ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złośliwcy  :)  Niezła kategoria i znów problemik  :wacko:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wprowadziłem kogoś w bład to przepraszam - wkradł się bubelek  który już został poprawiony.

Wina oczywiście jest moja ale nie myli się ten co nic nie robi  :rolleyes: 

Mam nadzieję że nikt nie będzie składał zażaleń a jeżeli ktos by miał chęć to śmiało  :D  :D  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, KC partii się nie myli, to PETENT źle przeczytał  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

To skoro ja już za burtą to jeszcze zapytam: po co połówkowe punkty? Skala od 0-5 robi się zwyczajnie skalą od 0-10... taka uwaga przed kolejnymi ocenami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się zdaje że fanka będzie musiała sprzedać zegarek. No bo skoro wystawiany musi być własnością wystawiającego to co daktarin pokaże? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien pokazać dowód zakupu  :rolleyes: czyli tylko NOSy wchodzą w grę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Od 29.11 stanowimy formalnie jedno :) ale żeby nie było - przed rozpoczęciem turnieju dostaliśmy zgodę od Organizatora na potraktowanie naszych podzbiorów jako jedna kolekcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. założenie było takie jak dla wszystkich - ten sam zegarek nie może pojawić się dwa razy. 

Daktarin nie może pokazać żadnego zegarków które pokazała Fanka i tak jest ok.

Kchrapek a kto mnie zapewni że Ty żony zegarka nie pucujesz właśnie w tej chwili?   :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano właśnie, niech żony złożą oświadczenia  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to chyba wylosuję jedną z pięciu damek :D, bo ciężko mi się zdecydować...

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. założenie było takie jak dla wszystkich - ten sam zegarek nie może pojawić się dwa razy. 

Daktarin nie może pokazać żadnego zegarków które pokazała Fanka i tak jest ok.

Kchrapek a kto mnie zapewni że Ty żony zegarka nie pucujesz właśnie w tej chwili?   :wacko:

Słuszna uwaga Roman. ;)  Moja połówka niestety nie dzieli mojej pasji zegarkowej, a nawet nie chce nosić zegarków które czasem kupuję. Oczywiście damskich. Moje zegarki to dla niej złom jak go nazywa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja mówi że złom a moja że przekleństwo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja już nic nie mówi....  :rolleyes: 

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz parę słów mojego "widzenia" pierwszej rundy :)

Poziom jest zaskakująco wysoki  ale na chłodno patrząc to nie ma się co dziwić - w ostatnim roku na forum radzieckim  w dziale "konkursy, pojedynki, rozrywka" działo się tyle że Forumowicze odwiedzający ten dział 

i biorący udział w różnych inicjatywach przyzwyczaili wszystkich do  konkurowania tylko i wyłącznie na najwyższym poziomie  :)

Pierwsza runda - tradycyjnie dla wszystkich (choć tradycja krótka) była łatwa z punktu widzenia  posiadania zegarka. Natomiast nie była juz tak łatwa jeżeli chodzi o jego wybór.

Pod tym względem jest łatwa runda II - tu wszyscy "rzucą asa" myśląc że dalej nie będzie szansy go wykorzystać (czy słusznie, nie wiem :P )

Moje zaskoczenie (oprócz wysokiego poziomu)

Łucz  Gregoriana - trzy 5   Miałem kiedyś w rękach to obrzylistwo, byłem zdziwiony że wygrał konkurs na najbrzydszy zegarek ponieważ moim zdaniem jest tak brzydki że powinien zająć 4 (najgorsze ze sportowego punktu widzenia) miejsce  Niemniej jednak w kategorii  ekstrawagandzki  gdybym ja oceniał też miałby 5  :D

Drugie zaskoczenie tylo teraz trochę też rozczarowanie - fankaDaktarina  :(  dlaczego nie damskie? o ile Sława sześciokątna świetna choć niby męska o tyle jestem pewny że mogłas dać coś dużo ciekawszego niż Rakieta dla niewidomych, też zresztą męska :(  

No i zaskoczenie statystyczne na 38 pokazanych zegarków prawie połowa (16) to Rakiety  (moje ulobione  :P )

Pokazano też 9 Sław, 4 Czajki, po 2 Łucze, Wostoki, Pobiedy, Liuksa, Kirowskiego i Poljota (jeden Poljot na 38 zegarków!!!!!!!! ale za to jaki :) )

Zyczę wszystkim super zabawy w dalszej części turnieju :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Sam uzasadniłeś mój wybór - na damskiej ręce męski zegarek, na dodatek dla niewidomych budzi co najmniej zdziwienie. Jeszcze do tego mało urodziwy delikatnie mówiąc... dla mnie spełniał kryteria kategorii.

Nie ukrywam, że teraz żałuję - trzeba było wystawić po prostu mocnego zawodnika, bo jak widać w wielu przypadkach to miało większe znaczenie...

Frycowe zapłacone - za rok będę lepiej przygotowana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i zaskoczenie statystyczne na 38 pokazanych zegarków prawie połowa (16) to Rakiety  (moje ulobione  :P )

Pokazano też 9 Sław, 4 Czajki, po 2 Łucze, Wostoki, Pobiedy, Liuksa, Kirowskiego i Poljota (jeden Poljot na 38 zegarków!!!!!!!! ale za to jaki :) )

A ja mam jeszcze jedno spostrzeżenie: w II kategorii ponad 1/4 wszystkich pokazanych zegarków (aż 5 na 19) to były kwarce. Trochę potwierdza się moja teoria, że radzieckie kwarce potrafiły mieć niekiedy bardziej odjechany design niż "mechaniki" ;)

Dodam jeszcze, że w momencie, gdy wymyślaliśmy kategorię "zegarek z datownikiem" oczyma wyobraźni widziałem u któregoś z zawodników Kosmosa, jako zegarek z najbardziej charakterystycznym datownikiem. Tymczasem pojawiły się same klasyczne "okienka" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki dał Rakietę z trochę innym niż klasyczny datownikiem :)

Kosmosy zostały na wyższe rundy :) Tylko czy będą potrzebne?! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym miał Kosmosa to bym wystawił. Pierwszy zegarek który mi przyszedł do głowy idealnie wpisujący się w formułę kategorii. Nawet chyba napisałem że Kris go wystawi, a w każdym razie myślałem że to zrobi. Myślę że już się nie przyda później :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.