Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje, Lonżin od czasu przynależności do SG stracił trochę w szczególności jeśli chodzi o mechanizmy, ale dalej pozostaje jedną z ulubionych marek. Ostatnio mierzyłem zegarek z Saint-Imier Collection chronographe L2.752.4.53.6 Bardzo ładnie układa się na nadgarstku, a 41mm to dla mnie optymalna wielkość zegarka. Sprzedawca zachwalał mechanizm chrono z kołem kolumnowym, podobno specjalnie zaprojektowany przez Etę dla Lonżina, ale czy to prawda?

W każdym razie gratuluję Longines`a i niech się dobrze nosi. Przynajmniej jak moje :) .

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję Myślałem nad automatem ale mam już oriska hydro miał juz  3szt w automacie teraz kwarc no i rewelacja że w końcu 41 Pozdrawiam Kolegę Lexxus !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj nabyłem takiego, jutro zrobię lepsze foty:

zv2e.jpg

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto i moje najnowsze nabytki:

1. para Certin Club 2000:

męska cal. 25-651 i damska cal. 17-011 (eta 2671)

Certina Club 2000

Certina Club 2000   mech.

2. Certina Waterking 275 cal. 25-66

Certina Waterking 275

Certina Waterking 275   mech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Nadgarstkowe  :)

63020418111277613748.jpg
Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posek musisz poćwiczyć obsługę photoshopa bo słabo Ci wychodzi wycinanie .:)  Coś Ci szkiełko w zegarku troche nadgryzło :)  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posek musisz poćwiczyć obsługę photoshopa bo słabo Ci wychodzi wycinanie . :)  Coś Ci szkiełko w zegarku troche nadgryzło :)  :blink:

Ale kolega ma oko no no  B)

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Posek musisz poćwiczyć obsługę photoshopa bo słabo Ci wychodzi wycinanie . :)  Coś Ci szkiełko w zegarku troche nadgryzło :)  :blink:

Kolego MWATCH, fotki maja raczej charakter poglądowy, niż artystyczny ;) , ale dziękuję za twą ocenę moich umiejętności(a w zasadzie ich braku) w edycji w photoshopie. Wolałbym jednak ocenę mojego nowego  nabytku....

Mam jednak nadzieję, że przypominasz sobie czasami, iż  "Nobody is perfect"  B) 

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego MWATCH, fotki maja raczej charakter poglądowy, niż artystyczny ;) , ale dziękuję za twą ocenę moich umiejętności(a w zasadzie ich braku) w edycji w photoshopie. Wolałbym jednak ocenę mojego nowego  nabytku....

Mam jednak nadzieję, że przypominasz sobie czasami, iż  "Nobody is perfect"  B) 

Skoro mam oceniać zegarek , to  nie obcinaj  szkiełka w photoshopie, ani nie przerabiaj jego barwy ( zdjęcie drugie ) na szkle jakaś lawa czy coś ?? Cieszę sie że masz ładny zegarek, mi również sie podoba, ale to jak go zaprezentowałeś jest słabe , zdjęcie przypomina mi tanią chińską podróbkę , a to jednak jest ładniejszy i cenniejszy zegarek , zdjęcie zniekształcone ,  ( sam "strzeliłeś sobie w kolano") . Takie jest moje zdanie , nie każdy musi sie z nim zgadzać. Skoro go prezentujesz to musisz się liczyć na pewnego rodzaju oceny .Zegarek jest fajny , zdjecia słabe bo przerobione  ( moje zdanie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Skoro mam oceniać zegarek , to  nie obcinaj  szkiełka w photoshopie, ani nie przerabiaj jego barwy ( zdjęcie drugie ) na szkle jakaś lawa czy coś ?? Cieszę sie że masz ładny zegarek, mi również sie podoba, ale to jak go zaprezentowałeś jest słabe , zdjęcie przypomina mi tanią chińską podróbkę , a to jednak jest ładniejszy i cenniejszy zegarek , zdjęcie zniekształcone ,  ( sam "strzeliłeś sobie w kolano") . Takie jest moje zdanie , nie każdy musi sie z nim zgadzać. Skoro go prezentujesz to musisz się liczyć na pewnego rodzaju oceny .Zegarek jest fajny , zdjecia słabe bo przerobione  ( moje zdanie )

Tak, masz rację co do różnego typu ocen, odnośnie "prezentacji". Na temat fotek i ich charakteru pisałem już powyżej, no ale.......

Wracając do tematu, specjalnie dla Ciebie usunąłem drugą fotkę, abyś miał mniejszy niesmak. Przy najbliższej okazji postaram się bardziej wysilić w swoich mizernych zdolnościach fotograficznych i wrzucę jeszcze jakieś jedno zdjęcie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, masz rację co do różnego typu ocen, odnośnie "prezentacji". Na temat fotek i ich charakteru pisałem już powyżej, no ale.......

Wracając do tematu, specjalnie dla Ciebie usunąłem drugą fotkę, abyś miał mniejszy niesmak. Przy najbliższej okazji postaram się bardziej wysilić w swoich mizernych zdolnościach fotograficznych i wrzucę jeszcze jakieś jedno zdjęcie  :)

Kolego, wystarczy że będziesz wrzucał normalne, niekombinowane zdjęcia, oddające stan faktyczny. Forum to nie Pejsbuk, nie trzeba wklejać wyimaginowanych "słit foci z rąci" B)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Kolego, wystarczy że będziesz wrzucał normalne, niekombinowane zdjęcia, oddające stan faktyczny. Forum to nie Pejsbuk, nie trzeba wklejać wyimaginowanych "słit foci z rąci" B)  

Spoko Panowie, i dziękuje za wskazówki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum to nie Pejsbuk, nie trzeba wklejać wyimaginowanych "słit foci z rąci" B)  

Nie podpuszczaj ^_^ -bo kolega gotów zrobić zdjęcie w łazienkowym lustrze ;)

A zegarek -wygląda przyzwoicie

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podpuszczaj ^_^ -bo kolega gotów zrobić zdjęcie w łazienkowym lustrze ;)

A zegarek -wygląda przyzwoicie

Kolega chyba już lekcję odrobił więc dwa razy pomyśli zanim cyknie  :D

A co do zegarka to sam bym chciał takiego mieć  :rolleyes:  zresztą chodzi mi po głowie taki jeden z bazarku, kto wie kto wie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek
Z natury szybko się uczę ....  :P

52954693575344627245.jpg

38063059829075694889.jpg

58038782254291279914.jpg

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zdjęcia,zegarek i buty też fajne :) -rzeczywiście szybko się uczysz ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Fajne zdjęcia,zegarek i buty też fajne :) -rzeczywiście szybko się uczysz ;)

Dzięki cook.  Wreszcie jakiś optymistyczny powiew. No przyznaje się bez bicia, że przedobrzyłem za pierwszym razem  :wacko:

No ale od czego się ma kolegów na forum  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posek - te zdjęcia są super , fajnie że zrozumialeś nasz przekaz co do zdjęć . Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi