Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Taki nudziarz robiony inspirując się estetyką wintydżowyh Roleksow, Tudorów w których czas stworzył tzw "ghost bezel". Tu stworzyła to maszyna ale na razie tylko na takiego mnie stać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku, fajna 65.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, rozmyślam co by tu założyć, gum nie lubię, zobaczymy co będzie.

Na "drewnie" na pewno nosić go nie będę :(

Fajny zegar. Gratulacje :)

Tylko on ma jakis nietyp rozmiar w uszach 21 albo 23 nie pamietam. Tzn. kwarc ktorego mialem tak mial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny zegar. Gratulacje :)

Tylko on ma jakis nietyp rozmiar w uszach 21 albo 23 nie pamietam. Tzn. kwarc ktorego mialem tak mial ;)

Dziękuje :)

Tak w uszach ma 21, to nie problem dla naszych mistrzów jak ładnie poprosimy  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdzie bez problemu 22, a i przy 20 jak się dobierze też nie będzie widać szczeliny, wszystko zależy od materiału i rodzaju paska.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta seria jest warta by mieć kilka, gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdzie bez problemu 22, a i przy 20 jak się dobierze też nie będzie widać szczeliny, wszystko zależy od materiału i rodzaju paska.

Dziękuje za podpowiedź :)

Pogrzebałem i znalazłem kilka pasków, nawet bransoletę (meszowatą :(), jutro będę kombinował, dzisiaj zarobiony jestem  :P  :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na nadgarstku zagościł długo oczekiwany nowy/stary 16610. Prawdę mówiąc został kupiony rok temu, ale z zamysłem założenia go dopiero jak uda się osiągnąć pewną rzecz. Kusił bardzo, ale udało się opanować, a teraz mogę już w pełni się nim nacieszyć. Przy okazji chciałem ponownie podziękować kolegom, którzy pomagali mi w poszukiwaniach i znosili męczące pytania. Dziękuję

IMG-2076.jpg

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Janku, gratuluję SUBa :-) Twoje zdjęcie dowodzi, że ten zegarek także na pasku może bardzo dobrze wyglądać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na nadgarstku zagościł długo oczekiwany nowy/stary 16610. Prawdę mówiąc został kupiony rok temu, ale z zamysłem założenia go dopiero jak uda się osiągnąć pewną rzecz. Kusił bardzo, ale udało się opanować, a teraz mogę już w pełni się nim nacieszyć. Przy okazji chciałem ponownie podziękować kolegom, którzy pomagali mi w poszukiwaniach i znosili męczące pytania. Dziękuję

Gratulacje.

Bransoletę masz do niego?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledzy

Bransoletę oczywiście mam, ale ja jestem z tych nieuleczalnie zakochanych w paskach :) Nawet gdy czasem połączenia wydają się kontrowersyjne. Niemniej, wydaje mi się, że Submarinery sprzed ery ceramiki dobrze się komponują z paskami. Tylko nie można przesadzić z ich formalnością. Taka strusia noga w stylu vintage całkiem mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 cyfrowe Suby wyglądają bardzo dobrze na paskach. Nie chcę się powtarzać (bo bodajże wczoraj pisałem to w wątku Omegi), ale na moim instagramie jest trochę zdjęć Suba w rożnych konfiguracjach paskowych (link w stopce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Janku, a i Ciebie bardziej widzę z zegarkami na paskach, niż bransoletach.

To dobre modele, klasa, elegancja, z nutą wspomnień...

Ceramiczne bezele "strasznie się smaruja" :), no ale coś za coś..

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie koledzy. Dla niektórych to pewnie nic wielkiego, ale dla mnie to poziom, który wydawał mi się kiedyś nieosiągalny. I obecnie, autentycznie, jestem spełniony. Reszta będzie już bez jakiegoś ciśnienia i planów. Miał być jeden porządny zegarek dla jednej córki, a drugi porządny dla drugiej. Teraz będą z nami podróżowały na wakacje, dzieliły momenty życia, a jak dziewczyny przekroczą 18 lat (lub 21/25/30 - w zależności od tego co będą miały w głowie :) ), dostaną coś co z nimi przez życie szło :) Taki ze mnie sentymentalny dziad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu też muszę się pochwalić, moją kolekcję uzupełnił własnie Victorinox I.N.O.X.

Gratuluje zakupu, ja dwa dni temu kupiłem ten sam model :)

Edit: On jest z niebieską czy czarną tarczą, słabo widać.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Janek, bo wiem że od dawna o nim myślałeś, a takie przemyślane i upragnione zakupy cieszą najbardziej

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie koledzy. Dla niektórych to pewnie nic wielkiego, ale dla mnie to poziom, który wydawał mi się kiedyś nieosiągalny. I obecnie, autentycznie, jestem spełniony. Reszta będzie już bez jakiegoś ciśnienia i planów. Miał być jeden porządny zegarek dla jednej córki, a drugi porządny dla drugiej. Teraz będą z nami podróżowały na wakacje, dzieliły momenty życia, a jak dziewczyny przekroczą 18 lat (lub 21/25/30 - w zależności od tego co będą miały w głowie :) ), dostaną coś co z nimi przez życie szło :) Taki ze mnie sentymentalny dziad :)

Też znam tą wymówkę. Przez nią nie sprzedaję zegarków, których nie noszę bo przecież idealne dla dzieciaków za X lat :-). Gratuluję „prawie” klasycznego SUBa no i podziwiam dyscyplinę wewnętrzną i system automotywacyjny - mieć a nie nosić zanim nie osiągnie się celu ...fiu, fiu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi