Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

@disaster3To wygląda naprawdę dobrze.

BTW Panowie na jeszcze nowym zegarku pojawiają się już pierwsze rysy...jak żyć ? ;) To nieuniknione ale na początku chwilę boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ledr napisał:

Ja nie wiem, co wy z tymi cenami wymyślacie za kajdan do BB58... Mój ori kosztował niecałe 200 pln😆

Paskudny ten mesh :(

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mario1971 napisał:

Paskudny ten mesh :(

No piękny nie jest, ale z ciekawości chciałem zobaczyć, jak pasuje do wintydżowego stylu... Może gdyby był szczotkowany, a nie polerowany, to jakoś by to przeszło. W końcu Superocean Heritage dobrze wygląda w takiej konfiguracji IMO.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ledr napisał:

No piękny nie jest, ale z ciekawości chciałem zobaczyć, jak pasuje do wintydżowego stylu... Może gdyby był szczotkowany, a nie polerowany, to jakoś by to przeszło. W końcu Superocean Heritage dobrze wygląda w takiej konfiguracji IMO.

Najlepiej wg mnie wygląda na oryginalnej bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał:

Najlepiej wg mnie wygląda na oryginalnej bransolecie.

Zgoda, ale mam za dużo pasków, żeby się nie skusić na przebieranki od czasu do czasu. Chłopaki z naszego rocznika już tak czasem mają...😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, ledr napisał:

Zgoda, ale mam za dużo pasków, żeby się nie skusić na przebieranki od czasu do czasu. Chłopaki z naszego rocznika już tak czasem mają...😉

Też jesteś prawie pięćdziesięciolatkiem? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał:

Też jesteś prawie pięćdziesięciolatkiem? ;)

'71 - najlepszy rocznik, południowy stok😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, ledr napisał:

'71 - najlepszy rocznik, południowy stok😎

Dobrze prawisz :)

bravo.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, jeśli chodzi i dobór pasków, gust mam może średni, ale samo szkło wygląda w BB58 ciekawie...

IMG-20200915-112741.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie ze strona Kruka da się do kupić z odbiorem osobistym nawet :) (blue)

dwie sztuki niebieskie wypłynęły w pięknej cebulowej cenie, 17k na FB i tyle samo na OLX. Rozumiem kolejkę, ale płacić 3,5-4k więcej za zegarek to już nie wiem co napisać nawet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkt jest warty tyle ile ktoś zapłaci a pewnie się znajdą chętni na dodanie kilku tyś w zamian za brak czekania. Ja bym osobiście nie dał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.09.2020 o 15:56, cordi7 napisał:

Spore to zapiecie sie wydaje na tym ujeciu, niemalze jakby bylo grubosci zegarka. jak sie nosi?

Po 2 dniach, wg. mnie dobrze. Nie miałem oryginału więc nie mam do czego się odnieść. Natomiast ja jestem naprawdę mało wybredny ;) i mi pasuje. :) 

W dniu 14.09.2020 o 16:35, Jan napisał:

super wygląda i tak jak piszesz rachunek ekonomiczny jest zabójczy. Porównując z ori to ta bransoleta wydaje się trochę masywniejsza, 1 link od koperty jest "male" jak w rolexie przez co chyba odstaje lekko na nadgarstku u Ciebie. Ori ma link "female" co (ponownie chyba) pomaga w ułożeniu.

Od str dekla tez spoko się układa?

Domyślam się, że w oryginale jest idealnie płasko, gdybyś nie wspomniał to nawet bym nie zajrzał (j.w. jest mało wybredny) chyba ze po dniu noszenia nadgarstek miałbym porysowany jak po spotkaniu z kotem....

Poniżej zdjęcia jak to wygląda

Gp1Cheph.jpg

BgodC7oh.jpg

eZ4684Lh.jpg

A tak BTW.

za***iście wygląda na bransie i coraz bardziej zyskuje w moich oczach w stosunku do wersji czarnej (ale ja z góry preferuje niebieskie tarcze vs czarne więc to bardzo subiektywna opinia) ;) 

lA7QqYFh.jpg

EldCWlQh.jpg

Od weekendu go nasze a jak w poniedziałek wjechał na branse, to kompletnie nie patrzę na inne zegarki w pudełku. Tego nawet na noc do niego nie chowam, tylko leży przy łóżku na szafce a jak wstaje od razu wjeżdża na nadgarstek :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe i słusznie, super zegarek to trzeba nosić. O widok ze str dekla pytałem bo widziałem jakieś zdjęcia chyba Tudora GMT gdzie moco odstawała bransoleta, u Ciebie to pikuś. Jak już pisałem, super sprawa i niech się nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy  jak zegarek dłużej leży w pudełku to lepiej zaopatrzyć się  w rotamat.(W oczekiwaniu na BB58?)😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, marcin35 napisał:

Mam pytanko czy  jak zegarek dłużej leży w pudełku to lepiej zaopatrzyć się  w rotamat.(W oczekiwaniu na BB58?)😀

Będziesz trzy lata bez zegarka chodził? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no co Ty mam kilka modeli na oku dopiero zaczynam przygodę z czasomierzami stąd  moje takie pytania dla niektórych oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marcin35: każdy da Ci inną odpowiedź na pytanie, czy warto kupować rotomat. Są tacy, co twierdzą, że niepotrzebnie prąd zużywa, a zegarek ma prawo "odpocząć", ew. raz na miesiąc go można pokręcić, żeby smarowanie było w ruchu i nie zastygły mu smary. Ja mam dwa rotomaty - jeden używa żona, ale ciągle zapomina go włączyć. Drugi, duży, służy mi do kręcenia wszystkich automatycznych zegarków - ma osiem osobnych silniczków i to efekt poszukiwań, wcześniejszych doświadczeń i... super przeceny w moim ulubionym sklepie z rotomatami. U mnie się automaty kręcą, bo lubię mieć pod ręką gotowy do założenia zegarek, a przede wszystkim mam poczucie, że zegarki nie "rdzewieją" (oczywiście, to bzdura, ale chodzi o utrzymywanie ich w optymalnej sprawności i okresowe sprawdzanie, jak się sprawują - jaką robią odchyłkę dobową). Od razu trzeba dodać, że takie pomiary są inne, niż normalna eksploatacja zegarka na nadgarstku, ale dla mnie dochodzi też wymiar estetyczno-wizualny. Mój duży rotomat to gablotka, gdzie za szkłem mam wszystkie zegarki a umieszczony jest blisko miejsca pracy zdalnej.

Jedna sugestia - być może niepotrzebna, bo dosyć oczywista: do rotomatu i tak nie ma sensu wkładać (chyba że dla ozdoby) zegarków manualnie nakręcanych i kwarców...

Mały rotomat żony (na dwa zegarki) będę sprzedawał, bo szkoda na niego miejsca... Napisz na PW, jak chcesz taki podstawowy model za niewielkie pieniądze i nie przeszkadza Ci używany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna alternatywa dla Submarinera ale również do pary z subem.  Pomimo navy blue, ta wersja ma więcej konotacji z królem niż czarny T58.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I kolejny 58 Jest w mojej kolekcji,tym razem blue navy.Moj prezent urodzinowy,Jest piekny.

No to sto lat ! Krajowy, jeśli można zapytać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Szyszkops napisał:

No to sto lat emoji846.png! Krajowy, jeśli można zapytać emoji6.png?

Nie mieszkam w UK,to kupiony w UK,zamowiłem w pon I był na srode,czyli czekałem 1 Dzien na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi