Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pirx65

Błoniowe okazje na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie czytałeś

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47478-blonex-antymagnetyczny/

Generalnie uważa się, że antymagnetyczny był w kopercie VIII, chociaż były podejrzenia, że również w VII, czyli jak w tej aukcji.

Ciężko tu wyrokować, ale ten jednak wygląda na składak - poza wskazówkami i kopertą, tarcza coś nie pasuje - jej średnica powinna być odrobinę większa od tej, co była w VII kopercie, no to powinna trochę lepiej przylegać. A tu masz dziurę dookoła.    

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Waszym zdaniem to oryginalny zegarek? Wiem, że był w kopertach Poljotowskich ale pamiętam też dyskusję, że ktoś miał właśnie ten model w takiej kopercie. Nacięcia na godz. 3 i 9 też są krótsze. Jednym słowem czy to fake?

attachicon.gif075d79cc4c98ae0da26a3d347f71.jpgattachicon.gif20170127_141836.png

http://allegro.pl/zegarek-blonie-blonex-wojskowy-idealny-unikat-i6741683144.html

Moim zdaniem to wskazówki raczej nieoryginalne. Chyba powinny być proste.

Nacięcia są zakończone prosto a powinny być ostre, jak w innych Błoniach. Nacięcia na godz. 3 i 9 wyglądają jak robione po kilku głębszych. Koperta też jakby za duża. Co do mechanizmu to sie nie wypowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tarcza jest malowana widać kreseczki indeksów nadrukowane w szczelinach nacięć godziny 3 i 9 same nacięcia są dorobione chyba dremelkiem - reszty nawet nie chce mi się analizować 

MALOWANKA NA 100% 

A z tego jest przerobiony 

post-68206-0-57413000-1488831392.jpg

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza jest malowana widać kreseczki indeksów nadrukowane w szczelinach nacięć godziny 3 i 9 same nacięcia są dorobione chyba dremelkiem - reszty nawet nie chce mi się analizować 

MALOWANKA NA 100% 

A z tego jest przerobiony 

Wygląda jak przerobiony z dwóch znajdujących się w dolnym rzędzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jest Antymagnetyk - w prawdzie wskazówki nie te i koronka do wymiany na bardziej oryginalną za to co najważniejsze tarcza jest oryginalna 

http://allegro.pl/unikat-polski-zegarek-blonex-antymagnetyczny-i6744490019.html#imglayer

I u tego samego sprzedawcy  piękny Blonex  http://allegro.pl/polski-zegarek-blonex-stan-idealny-blonie-nos-i6744471932.html#thumb/2

Juniorek we wręcz fabrycznym stanie http://allegro.pl/blonex-17-kamieni-super-stan-i6744422870.html#thumb/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstawiam jako ciekawostkę, bo zegarek niezwykle ciężki do kupienia. Aukcja została przedwcześnie zakończona, ceną nie ma co się sugerować bo ostateczna pewnie była dużo dużo wyższa ;).

http://allegro.pl/czarny-zegarek-blonex-i6746997686.html

Za fake-a? Nie dałbym nawet tyle  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były czarne blonexy ale chyba tylko na testy, czytałem tu na forum że nie weszły do produkcji przez lakier na tarczy. Nie wiem ile w tym prawdy, w tym z aukcji wskazówki sa dziwne.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarne być były, nawet dwa egzemplarze były pokazywane na forum, ale ten z linkowanej aukcji to współczesna robota. Już jakiś czas temu było o takich dyskutowane na forum przy okazji takiego fake-a też z Allegro (swoją drogą ten obecny sprzedaje gość z dopiero co założonego konta z zerową historią  :P )

6-1_zpsgtpvtuhd.jpg

Ten z aukcji wykonany jest trochę staranniej, ale wciąż powtarza stare błędy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy znane są dwa zegarki z czarną tarczą. Jeden jest w posiadaniu pewnego ;) zegarmistrza a drugi jest w mojej kolekcji. Wyprudokowano podobno tylko kilka sztuk ( 9-10 ) jako serie próbną i wręczono kadrze kierowniczej w Zakładach w Błoniu.

Tak wygląda oryginał.

post-26962-0-16217700-1490295722_thumb.jpg

Zobaczcie że nacinane indeksy są inne od tych pokazanych na zdjęciu z aukcji. Ten z aukcji prawdopodobnie jest przerobiony z tej wersji

post-26962-0-23257200-1490295708_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie Kris za wyjaśnienie kwestii tego egzemplarza. Właśnie coś kojarzyłem o tej serii próbnej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris dzięki za przydatne info,przyda się zapewne wielu z naszego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez maciato

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam Czyściciela Wszelkiego Galaktyki Błonie, pt. VesperTD. To Pan żeś Mavis?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko z tarczą OK

A koperta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi