Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe. W tych Poljotach, w wersjach opisanych cyrylicą zazwyczaj są opisane dekle z logo Poljotach, ale mam tez gładkie więc nie osądzam tutaj niczego. Wszystkie, które mam na bank nie mają stalowej koperty. Może w katalogu chodzi o tego pierwszego od prawej, nie jest to sprecyzowane. Gonię króliczka, z czasem wpadną nowe :) Nawet Kris wszystkiego nie ma :D

Ten pierwszy z prawej ma tak skomplikowana kopertę że na pewno nie było ich stalowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz ciekawiej. Kiedyś wymieniłem PW z Krisem na ich temat i twierdził, że nie było ich w stalowych koperta. Teraz to już nie bardzo rozumiem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dekiel gładki (tak jak większość z lat 80-tych),ale koperta na 100% stalowa,zresztą jest w katalogu,pierwsza jest stalowa

Niestety na tej stronie z katalogu Poljota nie ma ani jednego zegarka w stalowej kopercie.

W załączeniu wklejam fotkę z opisem kolejnych cyfr w danym modelu. Dla osób nie znających cyrylicy tłumaczę: Przy sześciocyfrowym oznaczeniu modelu zegarka - trzecia cyfra mówi o pokryciu lub materiale z którego zrobiono kopertę, natomiast przy siedmiocyfrowym - jest to czwarta cyfra. Cyfry oznaczają:

0- stal, 1- chromowana, 2 - złota, 3 -złocona, 4 - anodowana, 5- plastik, 6- malowana, 7 - drewniana itd.

Na pokazanej przez Ciebie  stronie z katalogu, wszystkie zegarki mają 7 cyfrowy kod, i we wszystkich czwartą cyfrą jest 1. Czyli mają chromowane koperty.

Załączony opis z katalogu:

post-27093-0-26369900-1450636166_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pięciu językach jest napisane:stal nierdzewna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bądź tu mądry człowieku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie mają jednakowe numeryczne oznaczenie materiału koperty. Więc albo wkradł się jakiś błąd w opis albo oznaczenie. Czwarty Poljot ma taką kopertę że pokażcie mi ruska który by ją wykonał ze stali :blink:

post-49869-0-72333200-1450639447_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek, ja takiego znam. Gość jeździ na niedźwiedziach i lata na... To takiej koperty ze stali nie zrobi :D

cc33e89f1bbfafb161e4504038b0126e_origina

na17Is6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pięciu językach jest napisane:stal nierdzewna.

Tego nie neguję. Ale to jest tylko jedna strona katalogu a opis prawdopodobnie odnosi się do wszystkich modeli poljota w tym dziale (czyli z werkiem 2616). A przecież były poljoty z tym werkiem w stalowych kopertach - tylko nie są to te ze zdjęcia. Jakby ktoś dał link do tego katalogu w całości to rozwiałoby wszelkie wątpliwości.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie mają jednakowe numeryczne oznaczenie materiału koperty. Więc albo wkradł się jakiś błąd w opis albo oznaczenie. Czwarty Poljot ma taką kopertę że pokażcie mi ruska który by ją wykonał ze stali :blink:

Przepraszam za post pod postem, ale akurat te co pokazałeś Krzyśku są w innym katalogu jako stalowe. I weź tu wierz katalogom :)  Zobacz:

post-27093-0-35122600-1450643800_thumb.jpg

Edytowane przez gregch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz trzeci post pod swoimi. Pewnie dostanę bana  :( Ale doszedłem już dlaczego w katalogu który pokazałem w poprzednim poście te zegarki są oznaczone jako stalowe.

W katalogu zamieniono fotki tych zegarków z fotkami 55G  :D  Można sprawdzić, że numery zegarków pod 55G zgadzają się z numerami tych pokazanych w katalogu przez kolegę Buran69 w poście numer 274.

post-27093-0-61721600-1450644316_thumb.jpg

Edytowane przez gregch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregch - co my byśmy bez Ciebie zrobili :)

A tak poważnie to jesteś w stanie znaleźć w katalogach nawet błędy drukarskie?! Szacun :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na taką fotkę?nie wygląda na mosiądz.(oczywiście taki przyszedł,nie zrobiłem tego celowo)

2015-12-21%2009.50.32.jpg

zresztą cholera wie,już nie jestem pewny w 100%.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy "kolejowe" się zjechały ...

post-63389-1450713202,5909_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz trzeci post pod swoimi. Pewnie dostanę bana  :( Ale doszedłem już dlaczego w katalogu który pokazałem w poprzednim poście te zegarki są oznaczone jako stalowe.

W katalogu zamieniono fotki tych zegarków z fotkami 55G  :D  Można sprawdzić, że numery zegarków pod 55G zgadzają się z numerami tych pokazanych w katalogu przez kolegę Buran69 w poście numer 274.

Grzesiek jak wyczai to wyczai :) z pod ziemi wykopie a znajdzie, mnie wczoraj też pomógł za co dzięki składam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adrian, nie oglądać tylko zbierać swoje :)

To nie jest takie proste, ale najbliższe sercu są chyba Poljoty. Tylko od czego zacząć :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Setka pękła. I takie stadka uzbierałem.

Duże Rakiety:

post-73391-0-97831400-1453219319.jpg,

Sławy automaty:

post-73391-0-74598700-1453219359.jpg,

Poljoty kostki ( w tym jeden brzydal po walce bokserskiej):

post-73391-0-18039300-1453219457.jpg.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rufer, piękne wszystkie!

No i gratulacje z okazji tej setki!  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękować. Setka jedna smutna, dwie się pokłócą, a pięć w dobrym towarzystwie na zdrowie wyjdzie.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to podpada pod subkolekcje; po prostu moje giermańce

zwłaszcza tego z lewej nie wiedzieć czemu darzę sympatią

th5Asba.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łaaał, śliczne te Twoje germańce. Gratulacje :)

Kurdeeee, nie mogę oderwać oczu od tego z prawej...

Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Henizz , to jest dział  Zegarki Rosyjskie i Radzieckie

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dział radziecki ale gościnnie przyjmujemy Czechosłowację, DDR i inne z za żelaznej kurtyny.

Te jako DDR są ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi