kchrapek 4855 #276 Napisano 20 Grudnia 2015 Ciekawe. W tych Poljotach, w wersjach opisanych cyrylicą zazwyczaj są opisane dekle z logo Poljotach, ale mam tez gładkie więc nie osądzam tutaj niczego. Wszystkie, które mam na bank nie mają stalowej koperty. Może w katalogu chodzi o tego pierwszego od prawej, nie jest to sprecyzowane. Gonię króliczka, z czasem wpadną nowe Nawet Kris wszystkiego nie ma Ten pierwszy z prawej ma tak skomplikowana kopertę że na pewno nie było ich stalowych 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bahuone 83 #277 Napisano 20 Grudnia 2015 Coraz ciekawiej. Kiedyś wymieniłem PW z Krisem na ich temat i twierdził, że nie było ich w stalowych koperta. Teraz to już nie bardzo rozumiem o co chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8623 #278 Napisano 20 Grudnia 2015 W katalogu napisane, że koperty występują stalowe, chromowane i pozłacane. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregch 282 #279 Napisano 20 Grudnia 2015 dekiel gładki (tak jak większość z lat 80-tych),ale koperta na 100% stalowa,zresztą jest w katalogu,pierwsza jest stalowa Niestety na tej stronie z katalogu Poljota nie ma ani jednego zegarka w stalowej kopercie.W załączeniu wklejam fotkę z opisem kolejnych cyfr w danym modelu. Dla osób nie znających cyrylicy tłumaczę: Przy sześciocyfrowym oznaczeniu modelu zegarka - trzecia cyfra mówi o pokryciu lub materiale z którego zrobiono kopertę, natomiast przy siedmiocyfrowym - jest to czwarta cyfra. Cyfry oznaczają:0- stal, 1- chromowana, 2 - złota, 3 -złocona, 4 - anodowana, 5- plastik, 6- malowana, 7 - drewniana itd.Na pokazanej przez Ciebie stronie z katalogu, wszystkie zegarki mają 7 cyfrowy kod, i we wszystkich czwartą cyfrą jest 1. Czyli mają chromowane koperty.Załączony opis z katalogu: 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #280 Napisano 20 Grudnia 2015 w pięciu językach jest napisane:stal nierdzewna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bahuone 83 #281 Napisano 20 Grudnia 2015 I bądź tu mądry człowieku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4855 #282 Napisano 20 Grudnia 2015 Wszystkie mają jednakowe numeryczne oznaczenie materiału koperty. Więc albo wkradł się jakiś błąd w opis albo oznaczenie. Czwarty Poljot ma taką kopertę że pokażcie mi ruska który by ją wykonał ze stali 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bahuone 83 #283 Napisano 20 Grudnia 2015 Krzysiek, ja takiego znam. Gość jeździ na niedźwiedziach i lata na... To takiej koperty ze stali nie zrobi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregch 282 #284 Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) w pięciu językach jest napisane:stal nierdzewna.Tego nie neguję. Ale to jest tylko jedna strona katalogu a opis prawdopodobnie odnosi się do wszystkich modeli poljota w tym dziale (czyli z werkiem 2616). A przecież były poljoty z tym werkiem w stalowych kopertach - tylko nie są to te ze zdjęcia. Jakby ktoś dał link do tego katalogu w całości to rozwiałoby wszelkie wątpliwości. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez gregch 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregch 282 #285 Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Wszystkie mają jednakowe numeryczne oznaczenie materiału koperty. Więc albo wkradł się jakiś błąd w opis albo oznaczenie. Czwarty Poljot ma taką kopertę że pokażcie mi ruska który by ją wykonał ze stali Przepraszam za post pod postem, ale akurat te co pokazałeś Krzyśku są w innym katalogu jako stalowe. I weź tu wierz katalogom Zobacz: Edytowane 20 Grudnia 2015 przez gregch 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregch 282 #286 Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) I teraz trzeci post pod swoimi. Pewnie dostanę bana Ale doszedłem już dlaczego w katalogu który pokazałem w poprzednim poście te zegarki są oznaczone jako stalowe.W katalogu zamieniono fotki tych zegarków z fotkami 55G Można sprawdzić, że numery zegarków pod 55G zgadzają się z numerami tych pokazanych w katalogu przez kolegę Buran69 w poście numer 274. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez gregch 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3765 #287 Napisano 20 Grudnia 2015 Gregch - co my byśmy bez Ciebie zrobili A tak poważnie to jesteś w stanie znaleźć w katalogach nawet błędy drukarskie?! Szacun 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #288 Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) a co powiecie na taką fotkę?nie wygląda na mosiądz.(oczywiście taki przyszedł,nie zrobiłem tego celowo)zresztą cholera wie,już nie jestem pewny w 100%. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jac-st 265 #289 Napisano 21 Grudnia 2015 Trzy "kolejowe" się zjechały ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grigorij007 382 #290 Napisano 21 Grudnia 2015 I teraz trzeci post pod swoimi. Pewnie dostanę bana Ale doszedłem już dlaczego w katalogu który pokazałem w poprzednim poście te zegarki są oznaczone jako stalowe.W katalogu zamieniono fotki tych zegarków z fotkami 55G Można sprawdzić, że numery zegarków pod 55G zgadzają się z numerami tych pokazanych w katalogu przez kolegę Buran69 w poście numer 274.Grzesiek jak wyczai to wyczai z pod ziemi wykopie a znajdzie, mnie wczoraj też pomógł za co dzięki składam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian.Kalisz 0 #291 Napisano 22 Grudnia 2015 Adrian, nie oglądać tylko zbierać swoje To nie jest takie proste, ale najbliższe sercu są chyba Poljoty. Tylko od czego zacząć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8623 #292 Napisano 15 Stycznia 2016 Zebrał mi się taki komplecik, choć to nie wszystkie wersje, to jest dwukolorowo. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufer 18 #293 Napisano 19 Stycznia 2016 Setka pękła. I takie stadka uzbierałem.Duże Rakiety:,Sławy automaty:,Poljoty kostki ( w tym jeden brzydal po walce bokserskiej):. 0 Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już. Kubus Puchatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hagedorn 36 #294 Napisano 19 Stycznia 2016 Rufer, piękne wszystkie!No i gratulacje z okazji tej setki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grigorij007 382 #295 Napisano 19 Stycznia 2016 Rufer , no to teraz musisz setkę sobie polać , albo nawet dwie ładne wszystkie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufer 18 #296 Napisano 19 Stycznia 2016 Dziękować. Setka jedna smutna, dwie się pokłócą, a pięć w dobrym towarzystwie na zdrowie wyjdzie. 0 Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już. Kubus Puchatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1377 #297 Napisano 30 Stycznia 2016 nie wiem czy to podpada pod subkolekcje; po prostu moje giermańcezwłaszcza tego z lewej nie wiedzieć czemu darzę sympatią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #298 Napisano 30 Stycznia 2016 Łaaał, śliczne te Twoje germańce. Gratulacje Kurdeeee, nie mogę oderwać oczu od tego z prawej... 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grigorij007 382 #299 Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Henizz , to jest dział Zegarki Rosyjskie i Radzieckie Edytowane 30 Stycznia 2016 przez grigorij007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3765 #300 Napisano 30 Stycznia 2016 Dział radziecki ale gościnnie przyjmujemy Czechosłowację, DDR i inne z za żelaznej kurtyny. Te jako DDR są ok. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach