Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rysqut

Jaki pasek do mojego "ruska" ?

Recommended Posts

Zasada tematu prosta, pytamy i doradzamy sobie w doborze odpowiedniego paska do naszych zegarków.

I jako pierwszy tutaj poproszę o poradę "Jaki pasek do mojego ruska" ? W tym przypadku czajka stadion AU. Doradźcie jedną z opcji jakie mam na już lub polećcie jakiś inny pasek (i ewentualne źródło zakupu) ;) Z góry dzięki !

1. Zwykła czerwień po sekundnik
pEJTUX9.jpg

2. Trochę szlachetniejsza faktura i odcień :D
UuXmZJ9.jpg

3. Nawiązanie do tarczy choć odcień ciemniejszy
Ln8EGNc.jpg

4. Proszę o Wasze sugestie ;)

Edited by rysqut

Hah, szukałem wcześniej niż 08.02 :D proszę o dołączenie pierwszego postu do tamtego tematu. Dzięki Enkil :D pod latarnią najciemniej

Moim zdaniem, jeżeli chodzi o kolor to zdecydowanie nr1. Dałbym tylko grubszy pasek, duży gruby zegarek potrzebuje grubego paska (pomijam nato)

Proszę Moda o przeniesienie do tego tematu http://zegarkiclub.pl/forum/topic/116496-czy-ten-pasekbransoletka-b%C4%99dzie-pasowa%C4%87/?do=findComment&comment=1396633

Zasada tematu prosta, pytamy i doradzamy sobie w doborze odpowiedniego paska do naszych zegarków.

I jako pierwszy tutaj poproszę o poradę "Jaki pasek do mojego ruska" ? W tym przypadku czajka stadion AU. Doradźcie jedną z opcji jakie mam na już lub polećcie jakiś inny pasek (i ewentualne źródło zakupu) ;) Z góry dzięki !

1. Zwykła czerwień po sekundnik

2. Trochę szlachetniejsza faktura i odcień :D

3. Nawiązanie do tarczy choć odcień ciemniejszy

4. Proszę o Wasze sugestie ;)

zegarek bardzo ładny, paski również; ja bym wybrał środkowy.

Zgadzam się z kolegą ENKIL - środkowy - czyli 2.

1 za bardzo oczoj...a, a 3 zbyt stonowana :D

Edited by tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

A ja mam pytanko o takiego ŁUCZA 

mKSNiP0pvNc4vEHnbxJ9Gpg.jpg

Może taki pasek :-)?

http://s908.photobucket.com/user/anzob11/media/001b3_zps91f73b93.jpg.html

Edited by Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Odważnie :) Osobiście myślę, że jednak zegarek zbyt by się zlewał, za monotonne połączenie.

Bardziej elegancko będzie na jakimś fajnym, błyszczącym czarnym pasku, KONIECZNIE Z BIAŁĄ NITKĄ, no aż się prosi o białą niteczkę :D

Ja mam takiego na fioletowym pasku tylko o fakturze skóry jaszczurki i wyglada całkiem dobrze. Krokodyl może się nie spawdzić ze względu na grubość. Lucz jest cienki i z cienkim paskiem będzie wygladał najlepiej.

post-58041-0-20618000-1426189668_thumb.jpg

Edited by waski123

Jednak chyba za czarnym będę obstawał :-) Dzięki

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Na początek pytanko: Czy ktos zna jakąś hurtownię gdzie kupię klamerki do pasków różnych rozmiarów, takie 'srebrne' i 'złote'?

Szukam i szukam, ale szukajka dzisiaj same szewskie i rymarskie sklepy mi podsyła.   :mellow:

I - by było na temat: Jaki pasek byście dobrali do takiego cudu:

(fotka Kolegi od którego mam dostać tego szacownego Sporta   :) )

post-74389-0-36639200-1427272942_thumb.jpg

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Paski i klamerki można kupić na stronie król net (załóż sobie konto i napisz do nich maila że jesteś z forum to dostaniesz stały rabat)
Możliwe że któryś z tych by podpasował
https://pasekdozegarka.com.pl/pasek-3741518-karbon-p-1329.html
https://pasekdozegarka.com.pl/pasek-2050518-granatowy-p-2866.html
https://pasekdozegarka.com.pl/pasek-re011n18-jasny-granat-p-2441.html

https://pasekdozegarka.com.pl/pasek-3390518-granatowy-imitacja-rekina-p-1258.html

a jak nie to ten gość podobno wykupił wszystkie paski z hurtowni w Krakowie
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=26075&us_id=26407013
jest na forum (sudix bodajże)

Paski K.Reda, które sprzedaje za 27pln można kupić w hurtowni za 13,50 pln i w cale nie trzeba brać ilości hurtowych, przynajmniej w Warszawie.

"a jak nie to ten gość podobno wykupił wszystkie paski z hurtowni w Krakowie
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=26075&us_id=26407013
jest na forum (sudix bodajże)"

Edited by waski123

mógłbym dostać namiar na tą hurtownię?

szukam tez hurtowni z paseczkami albatross, to wbrew pozorom calkiem konkretny towar - moj zegarmistrz przy swoim longinessie ma taki już z dwa lata i wygląda ok(a nosi go b.często)

Dobre, bo сделано в CCCP

@Łyski - ja bym dał albo niebieskie rally albo jak proponował waski jakieś nato z niebieskim.

A tak z innej beczki - ktoś gdzie poza Timepolem można kupić paski w dużych ilościach ale cenach niskich? Kupuje tak po 100 szt ale w Timepolu to tylko alfa w niskiej cenie (poniżej 3 zet) i bardzo ograniczona gama kolorystyczna.

Pomysł z niebieskim rally może się sprawdzić, popieram. Zwłaszcza o kolorystyce wpadającej w granat, taki trochę ciemniejszy - do tego zegarka jak znalazł, nada mu dodatkowo trochę retro charakteru ale zarazem ożywi go i sprawi, że nabierze bardziej sportowego charakteru :)

Ten niżej tylko z białym przeszyciem i byłaby bajka :D choć z kolei struś kolorystycznie fajnie współgra.

Edited by tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Hmmm. Jako pierwszy przychodzi do głowy jakiś właśnie brazowy, z białą nitką, ale zdecydowanie aw ciemniejszym odcieniu niż ten twój.

Odpowiedni byłby chyba też czarny z połyskiem, ale ciemny brąz raczej lepszy.

Trzecią propozycją, ale chyba najsłabszą, będzie czerwony pasek z białą nitką :)

Który wybrać ? czy szukać innego (jakiego?)

m7JpgE0.jpg

MAFa8OT.jpg

Z tych dwóch to struś ;) Albo tak jak kolega wyżej zaproponował - czarny połysk.

Ja bym dał gładki, ciemnobrązowy lub ciemnobordowy jak poniżej (tylko ze złotą klamerką):

post-80620-0-88766400-1428953673_thumb.jpg