Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rysqut

Jaki pasek do mojego "ruska" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Spodobało mi się takie combo do tego Wostoka co kupiłem (nienajlepsze zdjęcie, lekko mówiąc, ale nie mogę znaleźć innego):

Stalker_Vostok2.jpg

Jak to widzicie? Sam wygląd, ale też co to za styl? Wygląda na bez przeszycia, albo przynajmniej z czarnym na czarnym pasku. Taka faktura ma jakąś nazwę? Król-net ma parę takich, ale chyba głównie przedłużane. Na alledrogo właśnie szukam, ale trochę tego jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra chłopaki, przyznać się który z Was tak zajadle licytował, że musiałem aż tyle kasy wybulić?  :rolleyes:

Nieco przepłaciłem, ale z pewnością było warto bo na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach.

Pomożecie z doborem paska? Osobiście widziałbym ją na jakiejś brązowej skórze w stylu vintage, ale może macie inne ciekawe propozycje? Szerokość między uszami wynosi 18 mm.

post-33744-0-23589500-1502311391_thumb.jpg

post-33744-0-04472100-1502311399_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś pomysł na ciekawy pasek do rakiety multikalendarz z białą tarczą? Zegarek mam już kilka miesięcy i nadal bez paska :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra chłopaki, przyznać się który z Was tak zajadle licytował, że musiałem aż tyle kasy wybulić?  :rolleyes:

Nieco przepłaciłem, ale z pewnością było warto bo na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach.

Pomożecie z doborem paska? Osobiście widziałbym ją na jakiejś brązowej skórze w stylu vintage, ale może macie inne ciekawe propozycje? Szerokość między uszami wynosi 18 mm.

Do dziś płaczę, że odpuściłem tą licytację. Zegarek z mojej wish listy, jeszcze taki stan. A teraz po Twoim komantarzu jak się na żywo prezentuje, znowu szlocham w chusteczkę.

Edytowane przez Wojtas79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W internetach jest aktualnie jeszcze jeden NOS w pewnym sklepie zagranicznym, ale cena już ok. 400 zł. Natomiast na rodzimych ogłoszeniówkach widziałem jeszcze kilka dni temu co najmniej dwie sztuki po 50-90 zł i to nawet z bransoletą. Tyle tylko, że do odrestaurowania :/

A co do paska to widziałbym ją na czymś cienkim i miękkim w brązie, coś w tym stylu:

post-33744-0-70701700-1502358230.jpg

post-33744-0-38438700-1502358233.jpg

post-33744-0-22215700-1502358239.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kiepskim stanie to jest kilka nawet po 20 pln. Ale będę polowal na NOSa tylko że 400 to już za dużo. Co do paska to nie jest łatwo, zegarek duży a uszy tylko 18mm. Nie wiem czy nie lepiej bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na alledrogo właśnie szukam, ale trochę tego jest.

No i szukałem.

http://allegro.pl/skorzany-pasek-do-zegarka-18mm-20mm-22mm-24mm-i6094471157.html

http://allegro.pl/pasek-skorzany-diloy-bawol-do-zegarka-czarny-18mm-i6155261962.html

http://allegro.pl/skorzany-pasek-do-zegarka-18-mm-tekla-t18-012-01-i6865244768.html

http://allegro.pl/pasek-do-zegarka-18mm-skorzany-czarny-horido-i6849379338.html

http://allegro.pl/plaski-czarny-skorzany-pasek-horido-18mm-nowosc-i6505554714.html (bezszwowy. W sumie jak patrzę na fotki to nie jestem pewien czy bym wolał w porównaniu do tych z czarnym szwem. Plus jest trochę droższy)

Ewentualnie jakbym zdecydował się na kontrastowy szew:

http://allegro.pl/elegancki-mocny-skorzany-pasek-czarny-18mm-telesk-i6914334656.html

http://allegro.pl/skora-pasek-do-zegarka-szyty-18mm-czarny-teleskopy-i5518527563.html

http://allegro.pl/pasek-skorzany-chermond-do-zegarka-czarny-18mm-i6901745818.html

http://allegro.pl/pasek-diloy-skora-18-20-22-mm-xxl-gratis-i6895182148.html

Sorry za zasypanie linkami, to trochę na własny użytek żeby nie zapomnieć przy przejściu na inny komputer. Przede wszystkim dwie rzeczy:

- Czarny szew, bezszwowy czy jednak kontrastujący?

- Która firma? Jest jakaś zgoda na temat jakości pasków ww. firm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu wrzuciłem pasek do mojej chorągiewki, wyszło coś takiego.

post-98656-0-55778400-1502880013_thumb.jpg

post-98656-0-83248100-1502880018_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie skończyłem robić mojego Poljota. Zdjęcia przed spa i po, już na nowym pasku. Czyszczenie i smarowanie zegarka zrobione we własnym zakresie - pierwszy raz dla budzika, chodzi idealnie :)

post-98656-0-67882900-1504176258_thumb.jpg

post-98656-0-44224900-1504176263_thumb.jpg

post-98656-0-33329900-1504176276_thumb.jpg

post-98656-0-58044000-1504176285_thumb.jpg

post-98656-0-23353000-1504176292_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta i mój pierwszy pasek nato. Granat trochę okazał się za ciemny, ale ogólnie to przekonałem się do pasków nato - stosunkowo tanie, wygodne i praktyczne, a do tego dają ciekawy efekt do bardziej wyściowego (eleganckiego) ubrania.

post-98656-0-70238800-1504696912_thumb.jpg

post-98656-0-10260900-1504696920_thumb.jpg

post-98656-0-48394600-1504696927_thumb.jpg

post-98656-0-29271400-1504696934_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka szerokość paska pasuje do Kirowskiego w krabie??

Ewentualnie proszę o jakieś propozycje co by do niego pasowało bo kompletnie nie mam pomysłu.

Oto pacjent.

post-97671-0-77480100-1505843370_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 mm - zobacz wątek o kirowskich krabach - jest w czym wybierać ;)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, leci do mnie ministerska Amfibia z niebieską tarczą scuba dude. Bezel będzie zmieniany na czysty, chcę też zmienić bransoletę na pasek skórzany (nato będzie grane na sezon wiosenno-letni). Widzę tę amfę na grubym, vintage'owym pasku skórzanym, bez przeszyć itp. Ale w jaki brąz iść? Ciemny brąz, prawie czarny, czy może jasny, koniakowy? Podpowiedzcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Kwestia gustu. Ja bym pozostał przy klasycznym czarnym, żadnym "prawie czarnym brązie". Po prostu czarnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, Panowie!

czekam na odbiór od zegarmistrza mojej wydobytej z szuflady Rakety z kalendarzem...

Zegarek dość masywny, 40mm bez koronki ale ma dziwnie wąskie uszy - wychodzi 18 mm. Taki zawodnik na takim paseczku wyglądałby chyba groteskowo...

Planuję umieścić ten zegarek na ciemnobrązowym pasku z podkładką od Pattiniego (kompozycja brąz-szmaragd-złoto na kopercie) no i tutaj pojawia się pytanie... Czy docinał ktoś z Was pasek do takiej Rakiety? Albo w ogóle ktoś docinał paski Pattini?

Mocowanie paska na teleskopach jest ukryte pod kopertą, co zdaje się sprzyjać "docince". Rozważam coś znacznie szerszego (np. 22mm), żeby spasować z długością dolnej/górnej krawędzi koperty.

Doradźcie coś, proszę!

Załączona miniatura to nie mój egzemplarz, ale chciałem pokazać odcień paska jaki mnie interesuje - tylko wiadomo - chciałbym z podkładką (mam szeroki nadgarstek).

Pozdrawiam

post-30923-0-99152000-1507145259_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być z podkładką to nie ma potrzeby wstawiać szerszego paska niż 18mm. Sama podkładka powoduje że zegarek wizualnie jest większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

A docinka nie będzie dobrze wyglądała.

Kiedy pasek zapniesz na nadgarstku i tak docięte fragmenty wylezą i będą kłuły w oczy.

Poza tym z czasem się wystrzępi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A docinka nie będzie dobrze wyglądała.

Kiedy pasek zapniesz na nadgarstku i tak docięte fragmenty wylezą i będą kłuły w oczy.

Poza tym z czasem się wystrzępi.

...

jak dotniesz na "styk" to pasek będzie ci wycierał pozłotę na kopercie, jak dotniesz z naddatkiem, no to będzie wyglądało .., no słabo przez ch.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie nastraszyliście... byłem zdecydowany na docinkę, a teraz będę się zastanawiał... 

W Internecie jest wiele zdjęć takich Rakiet z szerszymi paskami... Podpytam jutro zegarmistrza przy odbiorze, może coś doradzi :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widziałem "wielu zdjęć" z szerszymi paskami. Jedno jest pewne - jeżeli nie pasuje Ci 18mm pasek (chociaż to standard w męskich radzieckich) to zdecyduj się albo na podkładkę albo na robiony rozszerzany. Koszt u dobrego strapmakera przekroczy wartość zegarka ale będzie solidnie. Docinanie to zmarnowanie paska moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

...

W Internecie jest wiele zdjęć takich Rakiet z szerszymi paskami.....

Też jakoś nie spotkałem.

I do tego typu koperty poszerzany pasek będzie źle wyglądał.

Uwierz, albo ucz się na błędach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi