Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis:

Przyjezdzam do rodzinnego domu.

Mama, wita mnie i odrazu robi cos na szybko do jedzenia.

 

Nasze, proste, smaczne, polskie!!!

 

Kocham Cie MAMO :)

post-86437-0-59843400-1467382202_thumb.jpeg


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I wywala się z talerza :) Jak to u mamusi. Zjedz, bo schudłeś.

 

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzis:

Przyjezdzam do rodzinnego domu.

Mama, wita mnie i odrazu robi cos na szybko do jedzenia.

 

Nasze, proste, smaczne, polskie!!!

 

Kocham Cie MAMO :)

Nareszcie polska potrawa opanowała europę i prawie cały świat:

panierowane mięso, smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki, majonez, keczup no i coś dla zdrowia:kilka listków sałaty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak takiego kotleta i ćwiarteczki ziemniaków opindole to czuję że żyję  ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.
Fielt z uda kurczaka w takiej breji z cebuli, pieczarek, czosnku i bobu w pomidorach (z natką pietruszki).

Znaczy wariacja na temat - tak mi się umyśliło jak spojrzałem na zawartość lodówki. ;)

 

20160712_194748.jpg

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do flaszki


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:D a prosty jak pierdo******

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lekki vege obiadek :) W zegarkowej kompozycji...

Pomidory, mozzarella z bawolego mleka, oliwa z pistacji, świeże oregano, sól, pieprz. Żeby nie było, jestem miesożercą, ale czasem można zjeść trochę trawy :)b3cef5de03237af65a8a6653018f1461.jpg

 

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Pomidorowa dziś.

072ca4bb055380061997ed5b28059cef.jpg

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwielbiam :D


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że dużo pomidorów w środku. To lubię :) Moja ulubiona wersja to ta z pieczonych pomidorów, aż chyba jutro zrobię.

 

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Widzę, że dużo pomidorów w środku. To lubię :) Moja ulubiona wersja to ta z pieczonych pomidorów, aż chyba jutro zrobię.

 

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

 

1,5kg pomidorów poszło do zupy - część potraktowana blenderem, część dorzucona po prostu w formie pokrojonej do tego co zmiksowane. 

To jest taka wersja z dodatkiem chilli, a to zielone w środku to posiekana bazylia. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość GCE

Szymon robiłeś kiedyś kimchi. Możesz podać kilka wskazówek z doświadczenia? Z góry dziękuje :)

 

Pozdrawiam,

Konrad.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Szymon robiłeś kiedyś kimchi. Możesz podać kilka wskazówek z doświadczenia? Z góry dziękuje :)

 

Pozdrawiam,

Konrad.

 

 

Robiłem raz więc moje doświadczenia nie są jakieś bogate w tej kwestii. O coś konkretnego chcesz zapytać, bo ciężko mi poradzić coś więcej niż podążanie za przepisem znalezionym w internecie... 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najłatwiej kupić Kimchi base Momoya,albo Momo no moto pokroić warzywa według uznania i po 24-36 godzinach fermentacji masz gotowe Kimchi.,

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość GCE

Robiłem raz więc moje doświadczenia nie są jakieś bogate w tej kwestii. O coś konkretnego chcesz zapytać, bo ciężko mi poradzić coś więcej niż podążanie za przepisem znalezionym w internecie... 

 

Myślałem, że często przygotowujesz kimchi i masz już jakieś wypracowane doświadczenia. Muszę spróbować i ja więc pozostaje podążać za przepisem. W weekend siekam i będziemy fermentować. Mayor, dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli będziesz sam robił pastę Kim-chi to dobrze jest dodać do niej pół szklanki zakwasu barszczu-żurku z butelki.,Bakterie zawarte w zakwasie przyspieszą fermentacje.   

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Jeżeli będziesz sam robił pastę Kim-chi to dobrze jest dodać do niej pół szklanki zakwasu barszczu-żurku z butelki.,Bakterie zawarte w zakwasie przyspieszą fermentacje.   

 

Ja robiłem sam pastę i fermentacja szalała. Wydaje mi się że zrobiona zgodnie z przepisem powinna działać bez dodatkowych wspomagaczy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rzuciłem 5 tygodnie temu fajki i od tamtej pory przybrałem 5 kg ;/

Z kogoś kto miał 78 kg przy wzroście 176 stałem się 5 kg cięższy ;/ I brakuje mi motywacji aby coś zmienić w tym zakresie ;/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapal, rozluźnisz się :D Całe szczęście akurat niepalenie u mnie raczej wpływu na wagę nie ma bo trzeba będzie znowu podjąć próbę rzucenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A wiesz czemu pewnie zrobiłeś się cięższy? Bo rekompensowałeś sobie brak papierosów podjadaniem. Ja sam tak miałem jak rzucałem palenie bo jadłem serki pleśniowe Są tłuste i wysokokaloryczne tak więć utyłem i średnio mi się to podobało. Potem jednak przerzuciłem się na owoce i warzywa oraz zacząłem żuć gumy... I było znacznie lepiej. Tak naprawdę rzucanie palenia nie powoduje wzrostu wagi:

http://fitwatch.pl/rzucanie-palenia-a-tycie/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będzie grilowane, mi przypadło cyce marynować :D Znowu 3 dni picia i jedzenia nad jeziorkiem, szkoda że pogoda po chuju taka.

post-38299-0-06002300-1469778622_thumb.jpg


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.