Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Spyrka

post-68064-0-00014800-1474312116_thumb.jpg

Pokroić,post-68064-0-89825600-1474312142_thumb.jpg

Dodać ćwiartki cebuli, posolić, popieprzyć, pokropić octem, popić wódką. Żyć 250 lat :)post-68064-0-23068000-1474312466_thumb.jpg

Wódka nie musi być z pieprzem ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pychota.

Ośliniłem się.

Ja dzisiaj carpaccio z surowej polędwicy wołowej (jakiekolwiek inne to jakiś słaby żart)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A to wczorajsza kolacyjka. Polędwiczka z krówki, medium, z rucolą, pieprzem, selerkiem i czosnkową bułeczką.......

Mniam

 

2e2fiab.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To córki na koncert :)

 

ps.

Kasę wypatrzył.... jedzenie było bohaterem zdjęcia ;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

Smaczności ! :)

Dziś żona robi ale z mojej instrukcji :) W Biedronce znowu pojawiły sie te fajne makarony, wiec co tu duzo myslec.

Na oleju kokosowym?

Krewety surowe, nie gotowane?

Daj przepisa


"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

d6ee4cb402d326b1b02b633a4af7857e.jpg

Boczek wieprzowy w wersji chińskiej - z cynamonem, imbirem, chilli, goździkami. Długo, wolno duszony w sosie sojowym. A do tego kasza bulgur zamiast ryżu. Takie moje fusion. Niesamowicie sycące, rozgrzewające danie. Podobno jedna z ulubionych potraw Mao Tse Tunga.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panuje powszechne przekonanie,że w Ameryce jest straszny dobrobyt:- pieniądze na ulicy leżą,a kawior z bieługi ludzie łyżkami z puszek jedzą.,Prawda jest nieco mniej romantyczna., Pieniądze leżą,ale jednocentówki,a kawior jest ale nie z bieługi tylko z Sokołowa.

post-67292-0-08898200-1478106760_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Polish Kiske napakowałeś do papryki? ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tej kiszki nigdy nie próbowałem jeść gdyż nie ma żadnego smaku.,Robię z niej farsz do papryk ,zuchhini, grzybów. Do takiej puszki dodaje ugotowany ryż,cebule,czosnek.majeranek,chili i parmezan,,Później nadziewam tym warzywa,a jak nie mam odpowiednich warzyw to zapiekam w blaszce   

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Brzmi ciekawie.

Lubię kiszkę :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie dzisiaj na obiad:

https://www.przepisy.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku

 

Oj dawno juz nie robiłem fasolki po bretońsku ale chodziła za mna już od jakiegoś czasu . Tak wiec dzisiaj nie ma zmiłuj. Będzie na obiad. Zwykle jak gotuję robie sobie również większa porcje i pasteryzuje w słoiczkach.  Dzięki temu mam dobre jedzenie na kilka następnych dni. 

 

Moja narzeczona nie przepada za tym daniem ale dla mnie jest ono jak najbardziej ok. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Risotto z borowikami dziś popełnie :D Mała modyfikacja, zamiast parmezanu poleci oscypek i pecorino romano, czyli w sumie tylko owcze sery w miejsce krówki.

post-38299-0-16852700-1478264087_thumb.jpg


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Koledzy, temat gęsi... czy ktoś ma jakiś sposób na czterokilowego potwora... Jak to piec? W całości, porozdzielać? Pomocy! 


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proponuje Ci na częsci, i szybciej i latwiej :)

Zrób jak kurczaka ( geś jest dość tlusta), bez kombinacji alpejskich :)

Wyciąć trzeba tluste częsci od strony kupra i wyrzucić.

Pieczona w calosci to proces dlugotrwaly i dosć pracochłonny, ale jak jesteś zainteresowany...:)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Ale tłuszcz z gęsi jest przepyszny i bardzo zdrowy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do pieczenia ziemniaków elegencki na przykład.


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale tłuszcz z gęsi jest przepyszny i bardzo zdrowy :)

Do pieczenia ziemniaków elegencki na przykład.

Ale nie ten co pisalem, z d...y ;)

Przeczytajcie raz jeszcze :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak długo toto trzymać w piekarniku i przy jakiej temperaturze? Robiłem próbę z gęsim cycem i porady z blogów kulinarnych odnośnie czasu pieczenia były jak ten tłuszcz, o którym piszesz Marek... 


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marynata 24h przed.

Czosnek, lisć laurowy,majeranek,sól, pieprz,olej, kilka kropli octu winnego lub wina, jablka pokrojone, przyprawa do drobiu.

 

Pierś to okolo 90 minut w 180 C.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak jest przyrządzona ta polędwiczka?


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marynata 48h

Pieczona w 75C przez 3 h

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.