Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Scena, faktycznie jest jedną z lepszych w ogóle ;) Widać jaką miało wartość, w tamtych czasach, życie pojedynczego człowieka... 

 

Nieźle. Widzę, że klimat w kawiarni jest. Archiwum gazet o Don "Dapperze" Gotti'm. 


IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Steki. No właśnie. Jak robić?

I pewnie ważniejsze, z czego?

Kupiłem krzyżową dojrzewjącą. Godzinę przed smażeniem już wyjęte z lodówki.

Sól przyprawy i na patelnię. Dalej wg aplikacji stek timer na smartfona. Wyszło ale dalej nie to. Jakieś rady?

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Steki. No właśnie. Jak robić?

I pewnie ważniejsze, z czego?

Steki np. z rostbefu? Było w tym wątku wiele na ten temat, w tym i zdjęcia. Mistrz Yoda podawał fajny przepis na marynatę.

 

Edit: przykładowy link LINK  :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robie 2min z lewej, 2 minuty z prawej, 1 minuta z lewej, 1 minuta z prawej. Sciagam z patelni, kłade maslo solie i pieprze, czekam jeszcze minutke i wcinam. Steki na sucha i goraca patelnie, posmarowane lekko olejem i opruszone rozmarynem i tymiankiem. Wyciagam godzine przed gotowaniem i tak ze 3 razy z płaskiego każdego bije :) Przeważnie jesto to rostbef, steki przerwracam.szczypcami, zakaz widelca z wiadomych względów.

 

Wysłane z mojego LG-D855

bba3960c70edfc153558216d3b9ef061.jpg

4fe604b51ea0faa00a765a16a4fb5a48.jpg

9cfebbda10a07a82adb0471090517b84.jpg

de375517f1a9a622b0f7b4a7dc447690.jpg

702ffb88f5c7a2adc13d05dec856b1bf.jpg

 

Tak to wychodzi

 

Wysłane z mojego LG-D855


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aha, stejki ok 25dkg i tak 1.5cm grubości. I koniecznie godzine przed przygotowaniem wyciągnij z lodówy

 

Wysłane z mojego LG-D855


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Szybkie, pyszne i zdrowe...402600d4b4c11494f96eb5f00f8cb0a6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Ja się stołuję w takich miejscach teraz

a72cc676983a28dfb62dfea5375106e7.jpg

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Na wakacjach jestem w Wietnamie. To zdjęcie z Hanoi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na wakacjach jestem w Wietnamie. To zdjęcie z Hanoi. ;)

To się najesz za grosze :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

To się najesz za grosze :)

Wiem. :) Juz to praktykuje :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pamiętaj tylko ze w Polsce psy szczekaja, a w Wietnamie skwierczą...


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najesz czy na..... ;) a sorki, to wątek kulinarny :)

Piwo tez mają , :lol: wbrew pozorom nawet dobre , i jakie tanie :P w knajpie tyle co u nas w sklepie

i na przekąskę smażone krewety królewskie...też  jak za darmo 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Piwo tez mają ,wbrew pozorom nawet dobre , i jakie taniew knajpie tyle co u nas w sklepie

i na przekąskę smażone krewety królewskie...też jak za darmo

Piwo mają takie o jasne lagery - jako schładzacz i element obcowania z krajem można wypić. W knajpie kosztuje jakieś 2,5pln.

Bardziej jara mnie micha zupy Pho za ok 5zl :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kości dokładają wołowe jak kiedyś ?

ogólnie kuchnie mają b.dobrą tylko jak dla mnie za mało ostrą ale z tym można sobie poradzić bo chili jest ogólnie dostępne

do wszystkiego też dodają sos rybny nie każdemu może to pasować

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Kości dokładają wołowe jak kiedyś ?

ogólnie kuchnie mają b.dobrą tylko jak dla mnie za mało ostrą ale z tym można sobie poradzić bo chili jest ogólnie dostępne

do wszystkiego też dodają sos rybny nie każdemu może to pasować

Chilli i limonki dodają dużo dobrego go potraw. Sos rybny uwielbiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakupiłem metodą kupna rostbefa.

Najpierw marynata godzinkę a potem smażenie. Jako dodatek szpinak z dodatkiem śmietany na czosnku. Nareszcie wyszedł miękki !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakupiłem metodą kupna rostbefa.

Najpierw marynata godzinkę a potem smażenie. Jako dodatek szpinak z dodatkiem śmietany na czosnku. Nareszcie wyszedł miękki !

Ile go trzymałeś na ogniu ?

 

Wysłane z mojego LG-D855


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

2 minuty x 2 strony.

Potem 2 x w strony po minucie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ile go trzymałeś na ogniu ?

 

Wysłane z mojego LG-D855

nie ważne ile trzymał /nie wiemy jaki był gruby/ ważne ile odpoczął :P

Kosma na barce serwują podeszwy :lol:  :lol:  :lol:  i zimny krem brulee  :)

za 4 dni znów to przerobię :P  :lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najesz czy na..... ;) a sorki, to wątek kulinarny :)

 

 

Piwo tez mają , :lol: wbrew pozorom nawet dobre , i jakie tanie :P

 

A ja w gestii Tajlandii pomyślałem o jeszcze innym na... ;) 

Nie żebym był amatorem takiej turystyki, ale nie zapominajmy jaką turystykę bardzo chętnie wspierają mieszkańcy i mieszkanki Niemiec. 


IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

A ja w gestii Tajlandii pomyślałem o jeszcze innym na... ;)

Nie żebym był amatorem takiej turystyki, ale nie zapominajmy jaką turystykę bardzo chętnie wspierają mieszkańcy i mieszkanki Niemiec.

Tylko ze rozmawiamy o Wietnamie a nie Tajlandii ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale wtopa. Chyba jestem już zmęczony ;)

Albo to dlatego, że na wypadzie narciarskim(2 tygodnie temu) we Francji mocno się spliliśmy, towarzystwo mieszane i jedna Pani bardzo wypominała nam, w sensie Polakom, brak kultury, to w bardzo kulturalny sposób wyłuszczyłem jej, co wiem na temat w/w turystyki w Egipcie, Tajlandii etc. i co sądze na temat rzekomo wysokiej kultury Niemców ;) Nie dyskutowała dłużej,  a od tamtej chwili darowała sobie jakiekolwiek uwagi do nas, witając nas uśmiechem ;)

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.