Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Dzięki. A można bez wódki 🤔🤔🤔

Tomku, ta ilość wódki pełni jedynie funkcję techniczną. Warunkiem jest alkohol czysty i wspomniana niewielka miarka na poziomie: 30-40ml.

Ze znalezionych informacji wynika, że alkohol lepiej przenosi aromaty, a mięso będzie miało lepszą teksturę. Wódka nie będzie wyczuwalna podczas konsumpcji. 

Spotkałem się z przepisami, w których dodaje się Żubrówkę, ale ja nie"ryzykuję". Jak będzie Tobie i rodzinie smakowało, a znając wasze upodpobanie do sushi raczej tak się stanie. To w następnym wydaniu dodaj tartego buraka - łosoś nabierze barwy jak szynka dojrzewająca ;) 

 


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Tomku, ta ilość wódki pełni jedynie funkcję techniczną. Warunkiem jest alkohol czysty i wspomniana niewielka miarka na poziomie: 30-40ml.

Ze znalezionych informacji wynika, że alkohol lepiej przenosi aromaty, a mięso będzie miało lepszą teksturę. Wódka nie będzie wyczuwalna podczas konsumpcji. 

Spotkałem się z przepisami, w których dodaje się Żubrówkę, ale ja nie"ryzykuję". Jak będzie Tobie i rodzinie smakowało, a znając wasze upodpobanie do sushi raczej tak się stanie. To w następnym wydaniu dodaj tartego buraka - łosoś nabierze barwy jak szynka dojrzewająca ;) 

 

No właśnie ja chcę dodać buraczka 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.