Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

Powitajmy w rodzinie. Do zakupu skłonił mnie niemal idealny stan oraz śmiesznie niska cena. Pani jest zadowolona.

post-66434-0-72312900-1530966593_thumb.jpg

Edytowane przez souls_hunter

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Why does my automatic watch not keep accurate time?

The accuracy of TAG Heuer watches depends on several factors, including the type of movement and conditions of use. The following list shows TAG Heuer average tolerance given by the Swiss movement suppliers (based on normal conditions, and full power reserve for automatics):

Quartz movement: between -1 and +11 seconds per month

Standard automatic: between -5 and +20 seconds per day

Chronometer: between -4 and +6 seconds per day

https://faq.tagheuer.com/articles/en_US/FAQ/What-is-an-automatic-movement/?l=en_US&c=Watches%253AAll_Watches&fs=Search&pn=1

;)

a zatem jak sam widzisz -7s nie mieści się w normie dla automatów.

Lata mi dokładność zegarka. Zanim go założę drugi raz to i tak stoi. :D

w takim przypadku to inna rozmowa...

Powitajmy w rodzinie. Do zakupu skłonił mnie nie mal idealny stan oraz śmiesznie niska cena. Pani jest zadowolona.

... tu również wszystko jasne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko do posiadaczy TAG-ów (i nie tylko) na oryginalnych gumowych paskach - jak ich żywotność po kąpielach / nurkowaniu w słonej wodzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak oryginalne paski ale mój G 9300 pływał w morzach setki razy i pasek wygląda jak nowy. A i na basenie też "kilka" razy był.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to jest ale dobrze jest pasek potem przepłukać w normalnej wodzie

Nie tylko sam pasek ale najlepiej cały zegarek. Wystarczy umyć naczynia stołowe po obiedzie albo wziąć prysznic  i przy okazji przepłukać zegarek. U mnie się sprawdza (bransoleta).

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepłukanie całego zegarka w słodkiej wodzie po harcach w słonej to wydaje się być czynność oczywista... przynajmniej dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję pięknego zegarka, Astral.  Nen model Taga podoba mi się najbardziej. Miło popatrzeć :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję pięknego zegarka, Astral. Nen model Taga podoba mi się najbardziej. Miło popatrzeć :)

Dzięki za dobre słowo :)

Czasem nachodzi mnie myśl, żeby go sprzedać, ale jak zaczynam go nosić, to szybko mi przechodzi.

Podoba mi się w Monaco to, że ten model pozostaje od długiego czasu niezmienny. Owszem, pojawiają się jakieś odmiany typu Gulf, ale generalnie TAG nie kombinuje przy nim, tak jak np. przy Aquaracerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co takiego w niej nakombinowali?

Ostatnią rzecz jaką chyba zmienili to dekiel, z pełnego na przeszklony, wcześniej jeszcze, zdaje się szkło zmienili i podnieśli WR.

Ale poza tym, od paru ładnych już lat trzaskają to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co takiego w niej nakombinowali?

Ostatnią rzecz jaką chyba zmienili to dekiel, z pełnego na przeszklony, wcześniej jeszcze, zdaje się szkło zmienili i podnieśli WR.

Ale poza tym, od paru ładnych już lat trzaskają to samo.

Chyba chodziło o porównanie z 11 - calibre 11 Edytowane przez Plumber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba chodziło o porównanie z 11 - calibre 11

dokładnie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem okazję przymierzyć monaco i monze. ... monza wygrywa ten pojedynek zdecydowanie. b081a4066b7d132d8ed4e17828eef56b.jpgfd7938e38d484a5433507bd47ee58640.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewinął sie  wątek niebieskiego Aquaracera. Jeśli ktoś jest zainteresowany to w  Kruku niebieski za 7,8k. ( czarny za 10,4k).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem okazję przymierzyć monaco i monze. ... monza wygrywa ten pojedynek zdecydowanie.

Na pewno wygląda lepiej na Twoim nadgarstku lepiej w sensie dopasowania rozmiaru bo moim zdaniem stal wygrywa z „plastikiem” ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godziny do meczu odlicz TAG :)

QmqBqhz.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kosma

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też już nie mogę się doczekać  :) . Piękny TAG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi