szwed 1069 #1351 Napisano 30 Października 2017 W tym modelu V7750 jest odwrócony więc ta trzecia odpowiada za nakręcanie, zmianę czasu i daty. Pozostałe dwie pozwalają operować wewnętrznymi pierścieniami.Aha dzięki! Czyli tam są dwa pierścienie wewnętrzne! Gdzieś czytałem, ze nie wolno nakręcać V7750 bo sie robi duże szkody w mechanizmie! Tak wiec wszystkim posiadaczom nie polecam tego! A jak wiadomo występuje w dużej ilości Zegarkow! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 4989 #1352 Napisano 30 Października 2017 Tak. Dwa. Pierścień ze skalą w stopniach widoczny jest przez okienko w pierścieniu z suwakiem. Zgadza się. Nie zaleca się, ale to zdaje się dotyczy większości (wszystkich?) automatów. Skrót myślowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1353 Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Aha dzięki! Czyli tam są dwa pierścienie wewnętrzne! Tak, pierścień w pierścieniu i przez dziurkę widać tego drugiego Gdzieś czytałem, ze nie wolno nakręcać V7750 bo sie robi duże szkody w mechanizmie! Tak wiec wszystkim posiadaczom nie polecam tego! A jak wiadomo występuje w dużej ilości Zegarkow!A ja w sobotę po ustawieniu godziny ruszyłem parę obrotów na rozruch Edytowane 30 Października 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1354 Napisano 30 Października 2017 Tak, pierścień w pierścieniu i przez dziurkę widać tego drugiego A ja w sobotę po ustawieniu godziny ruszyłem parę obrotów na rozruch No jak dziurka to Ok! To to lubię! Tu jest to co mówiłem o dokręcaniu opisane dokładnie! http://www.rwg.bz/board/index.php?/topic/1613-a7750-handwinding-damage-wind-at-your-own-risk-so-easy-to-cause-damage/ 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1355 Napisano 30 Października 2017 Tak. Dwa. Pierścień ze skalą w stopniach widoczny jest przez okienko w pierścieniu z suwakiem.Zgadza się. Nie zaleca się, ale to zdaje się dotyczy większości (wszystkich?) automatów. Skrót myślowy.Dzięki! No raczej nie powinno sie dokręcać Zegarkow automatycznych ale podobno nie wszystkim to szkodzi! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1356 Napisano 30 Października 2017 Bardzo ciekawy artykuł. Właściwie to nie nakręcam żadnego automatu, po prostu zakładam go na rękę i po kilku minutach zdejmuję i ustawiam. Tyle im wystarczy by ruszyły i można je było ustawić. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11577 #1357 Napisano 30 Października 2017 A ja w sobotę po ustawieniu godziny ruszyłem parę obrotów na rozruch Uuu stary zapomnij teraz o sprzedaży jak już się przyznałeś 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1358 Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Uuu stary zapomnij teraz o sprzedaży jak już się przyznałeś ha ha ha.gif rotflwt.gifDlatego zostanie na zawsze Zapomnij o nim https://youtu.be/ZhiTF06FIH0?t=8 Edytowane 30 Października 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11577 #1359 Napisano 30 Października 2017 Dlatego zostanie na zawsze Zapomnij o nim https://youtu.be/ZhiTF06FIH0?t=8Już to gdzieś kiedyś słyszałem i to nie raz 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1360 Napisano 30 Października 2017 Każdy tak mówił i każdy gdzieś to słyszał, a później... ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #1361 Napisano 31 Października 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1362 Napisano 9 Listopada 2017 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1363 Napisano 9 Listopada 2017 Widzę, że uwielbiasz ten "kolor" kopert. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1364 Napisano 9 Listopada 2017 Widzę, że uwielbiasz ten "kolor" kopert.Może nie tyle kolor co materiał i jego zmienność w czasie , tudzież wpływ środowiska w którym przebywa 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1365 Napisano 9 Listopada 2017 Może nieprecyzyjnie się wyraziłem pisząc o materiale kopert, mam tylko jeden zegarek z kopertą prawdopodobnie z brązu, i fajnie się starzeje. Nie jest niczym zabezpieczony, więc to starzenie dość szybko postępowało. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1366 Napisano 9 Listopada 2017 Może nieprecyzyjnie się wyraziłem pisząc o materiale kopert, mam tylko jeden zegarek z kopertą prawdopodobnie z brązu, i fajnie się starzeje. Nie jest niczym zabezpieczony, więc to starzenie dość szybko postępowało. Tylko jeden ? Myśle ze powinieneś to zmienić Rzeczywiście , efekt starzenia i możliwość obserwacji jest ciekawym elementem posiadania takich zegarków. Można tez go modyfikować według własnych pomysłów.Po czym wrócić do stanu wyjściowego i rozpocząć zabawę od nowa . 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1367 Napisano 9 Listopada 2017 To prawda, możliwość powrotu do stanu pierwotnego jest pozytywnym aspektem. Trudno tylko zdecydować się co jest stanem pożądanym. Twoja kolekcja jest imponująca. Jeszcze raz gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81340 #1368 Napisano 9 Listopada 2017 Fajna kolekcja. Mnie jakoś nigdy nie ciągnęło do brązu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1369 Napisano 9 Listopada 2017 A szkoda, bo przecież dobrze wiesz, że "...dziewczyny lubią brąz..." 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1370 Napisano 9 Listopada 2017 Atlantic Seagold, Delbana i Longines - klasa! Certina to już forumowy klasyk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #1371 Napisano 9 Listopada 2017 Atlantic Seagold, Delbana i Longines - klasa! Certina to już forumowy klasyk.Dzięki, dzięki! Teraz "niestety" zachorowałem na Seiko... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1372 Napisano 9 Listopada 2017 To prawda, możliwość powrotu do stanu pierwotnego jest pozytywnym aspektem. Trudno tylko zdecydować się co jest stanem pożądanym. Twoja kolekcja jest imponująca. Jeszcze raz gratulacje.Dziękuje 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1373 Napisano 9 Listopada 2017 Dzięki, dzięki! Teraz "niestety" zachorowałem na Seiko... Jakiś Presage? Nazbierałeś tego towaru, Wodzu. A to przecież tylko część kolekcji. Do Ciebie to trzeba by pewnie na pielgrzymkę się udać, aby wszystko obejrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1374 Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) Jakiś Presage? Nazbierałeś tego towaru, Wodzu. A to przecież tylko część kolekcji. Do Ciebie to trzeba by pewnie na pielgrzymkę się udać, aby wszystko obejrzeć.Ze cześć to prawda.... Jakaś 1/ 40Myśle ze gdybys przyjechał na tydzień z przerwami na pomroczność jasna i spanie , udałoby sie pokazać wszystko co mam Edytowane 9 Listopada 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1375 Napisano 9 Listopada 2017 Musisz koniecznie zrobić zdjęcie przedstawiające pełną kolekcję. W smartfonie to się chyba nazywa "zdjęcie panoramiczne". Powinno się wówczas wszystko załapać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach