Zbysiu Bida 14 #201 Napisano 8 Lipca 2015 Ją natomiast opróżniłem półtora wytłaczanki By zapełnić skrzynkę zrobioną z zalegających w garażu różności fajne pudelko na zegarki . Chodzi o te po jajkach . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #202 Napisano 8 Lipca 2015 Takie szybkie zdjecie. Nie wszystkie ale najwazniejsze! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #203 Napisano 8 Lipca 2015 Mając Zenitha, czy Rolexa w kolekcji, nie spojrzałbym nawet na Certinę. Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #204 Napisano 9 Lipca 2015 Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver. Klimat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #205 Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Mając Zenitha, czy Rolexa w kolekcji, nie spojrzałbym nawet na Certinę. Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver.I właśnie o to chodzi w tym zbieractwie, zeby posiadac egzemplarze, które podobają sie właścicielowi, bez względu na gusta innych i możliwości finansowe.A LLD chętnie kiedyś przymierzę, pewnie model z datownikiem cześciej spotykany.. Edytowane 9 Lipca 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #206 Napisano 9 Lipca 2015 Takie szybkie zdjecie. Nie wszystkie ale najwazniejsze!http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/08/14e0ceb3c68e557e0e075da4c2fa56a.jgWysłane z mojego iPhone przez TapatalkKilka bym przygarnął 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #207 Napisano 9 Lipca 2015 I właśnie o to chodzi w tym zbieractwie, zeby posiadac egzemplarze, które podobają sie właścicielowi, bez względu na gusta innych i możliwości finansowe.A LLD chętnie kiedyś przymierzę, pewnie model z datownikiem cześciej spotykany..Dokladnie! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 293 #208 Napisano 17 Lipca 2015 Hej, przedstawiam moją docelową selekcję/kolekcję - sztuk trzy:) - wszystkie powoli i starannie wybierane.Pierwszym wymarzonym był Luminor - nurek, beżowa luma, sekunda, kanapka, data, brak podziałki na bezelu i innych zbędnych dodatków. Brakuje mi tylko trochę wskazania rezerwy chodu z tyłu.Drugim foreverem jest Longines Flagship - niesamowicie klimatyczny vintage z pięknym deklem; jest to mój pierwszy złoty zegarek, kupiony na forum od kol. Cytochroma. Zegarek, który bardzo, bardzo polubiłem i noszę najczęściej na sportowo (taki mały kwiatek do dresu, ale tak lubię). Mały upgrade to pasek krokodylek Morellato.Ostatnim nabytkiem jest Casio 5600 carbon, sprowadzony trochę w zastępstwie sprzedanego w przypływie największej pomroczności (żeby nie powiedzieć głupoty) Casio Sea Pathfindera SPF-100. Piękny G - na pewno drugi raz nie poczynię takiej głupoty i zostanie na stałe. Brakuje czwartego Króla - prostego w formie (bez chrono-stoperów) i jednocześnie różniącego się od pozostałych. Budżetu na razie nie ma (dosłownie i w przenośni), pomysłu też, więc można pomarzyć. pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #209 Napisano 20 Lipca 2015 5600 carbon - daj jakieś lepsze zdjecia bez lampy. on ma błyszczacy bezel jak GLX? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 293 #210 Napisano 20 Lipca 2015 5600 carbon - daj jakieś lepsze zdjecia bez lampy. on ma błyszczacy bezel jak GLX?cześć,bezel jest z przezroczystego tworzywa (coś jakby ciemne, wpadające w czarny odcień szkło). Mam też GLX-5600-7 i tam jest jednolite, białe, błyszczące tworzywo. Tu plastik i tu plastik, ale GLX sprawia wrażenie jednorazówki (mój powędrował od razu do szuflady), przy GW jest o niebo lepiej. Jedyne co mi w nie pasuje, to stalowa klamra z zaokrągleniami (nie wiem czy gdzieś znajdę, ale najchętniej bym ją zmienił na kanciastą w tytanie). pozdr. ps. zdjęcia z telefonu, ale za to bez lampy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 293 #211 Napisano 20 Lipca 2015 cd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 293 #212 Napisano 20 Lipca 2015 cd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #213 Napisano 20 Lipca 2015 Mając Zenitha, czy Rolexa w kolekcji, nie spojrzałbym nawet na Certinę. Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver.Każdy ma inne preferencje zegarków które mu się podobają. Wytłumacz proszę, dlaczego nie można cieszyć się Certiną mając równocześnie Rolexa, Omegę czy Zenitha. Z opinia o LLD jesteś raczej odosobnionym. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #214 Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Mając Zenitha, czy Rolexa w kolekcji, nie spojrzałbym nawet na Certinę. Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver.Różne zegarki pokazywałem na forum..... ,ale od tygodnie niemal z nadgarstka nie ściągam zakupu za....50zł,czemu?Z sentymentu Na dokładkę nie lubię kwarców Rozumiesz? Edytowane 20 Lipca 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #215 Napisano 21 Lipca 2015 cd ale funkcjonalnie to jest to samo co GW-5600 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #216 Napisano 21 Lipca 2015 Fajnie sie prezentuje ten ,,G,,cieakwe czy na zywo tez jest taki fajny?,,Oszolomiony,, dobrymi opiniami o tych zegarkach, zanabylem jednego i co?wielkie rozczarowanie niepotrafilem sie przyzwyczaic do tego plastiku, rozmiarow... zalozylem raz i oddalem go chrzesniakowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 293 #217 Napisano 21 Lipca 2015 ale funkcjonalnie to jest to samo co GW-5600tak, to samo, moduł 3159 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #218 Napisano 21 Lipca 2015 Każdy ma inne preferencje zegarków które mu się podobają. Wytłumacz proszę, dlaczego nie można cieszyć się Certiną mając równocześnie Rolexa, Omegę czy Zenitha. Z opinia o LLD jesteś raczej odosobnionym. Jestem zdania, że kolekcja to nie jakieś przypadkowe modele, ale staranie dobrane czasomierze, które tworzą spójny zestaw, zarówno pod względem wykonania, jak i urody. Faktem jest jednak, że jestem trochę snobem, więc nie ma obowiązku zgadzania się tutaj ze mną. Różne zegarki pokazywałem na forum..... ,ale od tygodnie niemal z nadgarstka nie ściągam zakupu za....50zł,czemu?Z sentymentuDSC_0187.jpg Na dokładkę nie lubię kwarców Rozumiesz? Oczywiście, że rozumiem. Ja co prawda nie jestem ani romantyczny, ani sentymentalny, ale pojmuję, że dla kogoś to może być wartość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #219 Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Jestem zdania, że kolekcja to nie jakieś przypadkowe modele, ale staranie dobrane czasomierze, które tworzą spójny zestaw, zarówno pod względem wykonania, jak i urody. To jest kwestia indywidualna i kazdy dobiera swoje czasomierze jak chce.podobnie jak Koledzy, mam kilka ,,drozszych,, zegarkow, ale czesto wybieram poczciwego, podniszczonego citizena, ktorego kupilem za 8 ojro na pchlim targu.Czasami tanie zegarki, sprawiaja tyle samo radosci co te drogie, a czasami nawet wiecej.Nie mam wielkich kryterii co do zegarkow w kolekcji... wsumie jedna musi mi sie podobac Edytowane 21 Lipca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #220 Napisano 21 Lipca 2015 Zacne kolekcje Panowie Muszę w końcu swoją grupkę zgarnąć do kupy i wrzucić. Ale póki co takie (obce, ale porównanie chyba się zainteresowanym przyda... ): 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #221 Napisano 21 Lipca 2015 Niezła kolekcja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #222 Napisano 21 Lipca 2015 Ładne...H ..olery 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #223 Napisano 21 Lipca 2015 I to się nazywa spójna kolekcja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #224 Napisano 21 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4770 #225 Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Może kolekcja to za duże słowo, ale to zbiór moich zegarków.Każdy ma jakąś swoją historię i to dodatkowo tworzy dla mnie ich wartość.Do tej pory raczej zegarki nabywałem bez jakiegoś planu, może dopiero ostatnie dwa zakupy były bardziej przemyślane co do swojego celu, ale myślę, że teraz będę już powoli starał się następne zakupy robić pod kątem tworzenia bardziej spójnej całości.Następny nabytek marzy mi się Moonwatch, bo nie mam jeszcze chronografu, a w dalszej kolejności jakiś typowy garniturowiec (np. coś od Zenitha). Edytowane 26 Lipca 2015 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach