Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, incubus05 napisał(-a):

Zastanawiam się, jak oni to robią za taką kasę. Nawet porównując takiego San Martina, który jest już znacząco droższy a niekoniecznie lepszy. Zgadzam się co do kwestii wykończeń krawędzi. Wygląda na to, że jest nowy crack wśród chińskich producentów ?

Ja osobiście nie mam problemów z homarami kosmicznie drogich zegarków, już kilka się przewinęło. Jeszcze raz gratuluję zakupu.

Głośny rotor to jest w Miyota 8203/8204, NH35 to przy nim jest bezszelestny..:lol:

Mam kolejne dwa Seesterny na oku, oba to homary GS-a. Co nie wyklucza GS-a w oryginale, ale to jeszcze nie teraz. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Na koniec homar Seetserna kosztuje 1,3% ceny Glashuette. Wiem, że NH35 ma się nijak do mechanizmu w niemcu, ale za to konserwacja... NH35 kosztuje nieco ponad 100 zł, gdyby coś przestało działać. 

Tym stwierdzeniem otworzyłeś mi oczy, a pewnie i tysiącom innych użytkowników. Podejrzewam, że chińskie serwery w najbliższym czasie zostaną zapchane milionami zamówień, których nie będą w stanie zrealizować na bieżąco. ? 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tym stwierdzeniem otworzyłeś mi oczy, a pewnie i tysiącom innych użytkowników. Podejrzewam, że chińskie serwery w najbliższym czasie zostaną zapchane milionami zamówień, których nie będą w stanie zrealizować na bieżąco. ? 

Po co ta ironia? Wybory zakupowe, to osobista decyzja każdego z nas, uzależniona od oczekiwań i zasobności portfela. Ty masz drogie zegarki, bo możesz i lubisz, ja jak wielu innych z różnych względów nie wybieramy zegarków za dziesiątki tysięcy złotych. Póki nie są to podróbki, nie widzę w tym nic złego a że posiadaczy drogich pierwowzorów może irytować trudność w odróżnieniu na nadgarstku, to już inna sprawa. Co do ekskluzywności Twojej ulubionej marki, to ich produkcja już przekroczyła milion rocznie... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Po co ta ironia? Wybory zakupowe, to osobista decyzja każdego z nas, uzależniona od oczekiwań i zasobności portfela. Ty masz drogie zegarki, bo możesz i lubisz, ja jak wielu innych z różnych względów nie wybieramy zegarków za dziesiątki tysięcy złotych. Póki nie są to podróbki, nie widzę w tym nic złego a że posiadaczy drogich pierwowzorów może irytować trudność w odróżnieniu na nadgarstku, to już inna sprawa. Co do ekskluzywności Twojej ulubionej marki, to ich produkcja już przekroczyła milion rocznie... ;) 

Czasami muszę pokazać swój sprzeciw przeciwko jawnej kradzieży własności intelektualnej.  A Ty jesteś niczym Luter...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Czasami muszę pokazać swój sprzeciw przeciwko jawnej kradzieży własności intelektualnej.  A Ty jesteś niczym Luter...?

Nie jest to naruszenie prawa, to raczej Ty działasz jak inkwizytor. Temat praw autorskich, to też groźba dyskusji bez szansy na znalezienie konsensusu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie jest to naruszenie prawa, to raczej Ty działasz jak inkwizytor. Temat praw autorskich, to też groźba dyskusji bez szansy na znalezienie konsensusu. 

Każdy z nas na swój sposób postrzega świat i otaczające nas piękno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20230628_074028.jpg

IMG_20230628_074050.jpg

Pawle zlituj się... naprawdę nie potrzebuję drugiego seesterna!

PS.

Świetnie wygląda! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bonthyc napisał(-a):

Pawle zlituj się... naprawdę nie potrzebuję drugiego seesterna!

PS.

Świetnie wygląda! B)

Potrzebujesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza mało kontrastowym wyświetlaczem reszta bez zarzutu.d384fc8847411c2bbb0d54d79790d538.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Focia łazienkowa i w normalnym oświetleniu (robione fotokomórką więc przepraszam za jakość)

Leciutki bo to 38mm i tytan.

Luna oczywiście nie jest superluminova więc niestety szybko zdycha.

IMG_20230628_205852__01.jpg

IMG_20230628_205918.jpg

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Potrzebujesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz. ;) 

Właśnie tego się boję... :D 62mas od rozgwiazdy też nie potrzebowałem bo wcześniej miałem 62masa od cadisena. Twoje zdjęcia czerwonego 62masa mnie ostateczne przekonały. :rolleyes:

Edit.

A jeszcze dopytam - Twój zegarek indeksy i wskazówki ma srebrne czy to tylko taki kąt padania światła na zdjęciu? Bo na filmikach z youtube i zdjęciach na ali wyglądają na złote.

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Bonthyc napisał(-a):

Właśnie tego się boję... :D 62mas od rozgwiazdy też nie potrzebowałem bo wcześniej miałem 62masa od cadisena. Twoje zdjęcia czerwonego 62masa mnie ostateczne przekonały. :rolleyes:

Powiem tak, jak już masz model w wykonaniu Seesterna, to odpuść sobie alternatywne. Ja mam trzy i jeszcze dwa kolejne na oku. Pewnie wkrótce dogonię San Martina i Pagani Design w ilości. Może z dogonieniem Casio będzie problem. ;) 

20230628_072709.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Powiem tak, jak już masz model w wykonaniu Seesterna, to odpuść sobie alternatywne. Ja mam trzy i jeszcze dwa kolejne na oku. Pewnie wkrótce dogonię San Martina i Pagani Design w ilości. Może z dogonieniem Casio będzie problem. ;) 

20230628_072709.jpg

Cadisena kupiłem wcześniej. A był w takiej cenie, że obecnie w ogóle nie opłacałoby mi się go sprzedawać. Ale do seesterna nie ma startu... jedyne co mi się w nim bardziej podoba to aluminiowa wstawka bezela która jest bliższa oryginałowi. Ale w tej kwestii jestem pewien, że wiele osób się ze mną nie zgodzi. ;)

A jeszcze dopytam - Twój zegarek indeksy i wskazówki ma srebrne czy to tylko taki kąt padania światła na zdjęciu? Bo na filmikach z youtube i zdjęciach na ali wyglądają na złote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Bonthyc napisał(-a):

Cadisena kupiłem wcześniej. A był w takiej cenie, że obecnie w ogóle nie opłacałoby mi się go sprzedawać. Ale do seesterna nie ma startu... jedyne co mi się w nim bardziej podoba to aluminiowa wstawka bezela która jest bliższa oryginałowi. Ale w tej kwestii jestem pewien, że wiele osób się ze mną nie zgodzi. ;)

Rasowe "cygańskie" akcenty. ;) 

Ja się do Cadisena trochę zniechęciłem po pierwszym zakupie (inny model). Bransoleta była ostra jak brzytwa a tego zdecydowanie nie lubię. Może jeszcze raz podejdę do tej firmy, ale to chyba do modelu na Miyocie 9015. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Rasowe "cygańskie" akcenty. ;) 

Ja się do Cadisena trochę zniechęciłem po pierwszym zakupie (inny model). Bransoleta była ostra jak brzytwa a tego zdecydowanie nie lubię. Może jeszcze raz podejdę do tej firmy, ale to chyba do modelu na Miyocie 9015. 

Cadisen jak sporo budżetowych chińczyków ma duży problem z kontrolą jakości. Zdarzają się lepsze i gorsze egzemplarze. Jednak w tej cenie za którą można go dostać uważam, że jest warto zaryzykować. Ja w każdym razie z moich jestem zadowolony. :)

IMG20230624121846.thumb.jpg.1263fc7ee9b541cd5e3f99a7eb529798.jpg

IMG20230405140614.thumb.jpg.f3902434693b55f52e472cdd903baf22.jpg

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bonthyc napisał(-a):

Cadisen jak sporo budżetowych chińczyków ma duży problem z kontrolą jakości. Jednak w tej cenie za którą można go dostać uważam, że można zaryzykować. Ja w każdym razie z moich jestem zadowolony. :)

IMG20230624121846.thumb.jpg.1263fc7ee9b541cd5e3f99a7eb529798.jpg

IMG20230405140614.thumb.jpg.f3902434693b55f52e472cdd903baf22.jpg

Wyglądają ładnie albo zdjęcia udane. ;) No i tradycyjne pytanie: krawędzie drapią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Wyglądają ładnie albo zdjęcia udane. ;) No i tradycyjne pytanie: krawędzie drapią?

W 62mas było w porządku. Za to w homarze datejusta po zdjęciu bransolety (która notabene jest bardzo dobrze wykonana) krawędzie za uszami poprawiałem pilniczkiem do paznokci. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Bonthyc napisał(-a):

W 62mas było w porządku. Za to w homarze datejusta po zdjęciu bransolety (która notabene jest bardzo dobrze wykonana) krawędzie za uszami poprawiałem pilniczkiem do paznokci. :D

Mogłeś przy okazji sprawdzić, czy koperta stalowa. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda ten 62mas od Cadisena. Też go miałem z jasna tarczą, ale niestety ten mikry rozmiar koperty, choć to pewnie bym zniosł, ale pasek 18mm?, więc poszedł dalej. Ten seestern wizualnie podobny to tego i&w carnivala ciut jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Fajnie wygląda ten 62mas od Cadisena. Też go miałem z jasna tarczą, ale niestety ten mikry rozmiar koperty, choć to pewnie bym zniosł, ale pasek 18mm?, więc poszedł dalej. Ten seestern wizualnie podobny to tego i&w carnivala ciut jest. 

Właśnie rozmiar 37 mm nawiązuje najściślej do pierwszego 62 masa Seiko. Więc Twoją niechęć może tylko tłumaczyć duża łapa. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tofiks_th napisał(-a):

Dla mnie te 37mm jest na plus, tutaj za Pawłem - to ukłon w stronę oryginału. Co do paska to oryginalny 62mas miał bodajże 19mm pomiędzy uszami. Ja akurat mam sporo pasków 18mm które zostały mi jeszcze z czasów mojej ekscytacji "ruskimi" więc jest okazja je w końcu poużywać. ;)

A jeśli chodzi o I&WC to choć koperta przypomina kształtem Seesterna (Glashuette) to na tarczy dużo detali jest zmienionych. Całość jednak fajnie się spina stylistycznie i mi się podoba. :) Gdyby tylko nie ten irytujący napis na tarczy. :D

IMG20230618143244.thumb.jpg.b278bf42c7c9e5f525379e118e38a8e0.jpg

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Paulus, a powiedz, jak myślisz. Dlaczego sklepy w EU nawet jak mają w ofercie jakieś chińskie wynalazki, które ewidentnie kradną design innych firm nie sprzedają tych zegarków, a jedynie "pośredniczą w złożeniu zamówienia", plus, dlaczego nikt nie trzyma tego w magazynach w EU? Skoro wszystko jest legalne, skąd takie prawne szpagaty? Tu np. zrzut z regulaminu Pagani Design. To, że kupujący tłumaczą sobie i innym, że jest to w pełni legalne, wcale tego procederu takim nie czyni.

image.thumb.png.af8dd8801a839b7073faf61e0f37f196.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Ceteth napisał(-a):

Paulus, a powiedz, jak myślisz. Dlaczego sklepy w EU nawet jak mają w ofercie jakieś chińskie wynalazki, które ewidentnie kradną design innych firm nie sprzedają tych zegarków, a jedynie "pośredniczą w złożeniu zamówienia", plus, dlaczego nikt nie trzyma tego w magazynach w EU? Skoro wszystko jest legalne, skąd takie prawne szpagaty? Tu np. zrzut z regulaminu Pagani Design. To, że kupujący tłumaczą sobie i innym, że jest to w pełni legalne, wcale tego procederu takim nie czyni.

image.thumb.png.af8dd8801a839b7073faf61e0f37f196.png

Tu masz wysyłkę z Polski a jak chcesz to możesz wybrać  takie państwa jak: UK, Hiszpania, Francja, Czechy, Włochy itd. 

https://www.aliexpress.com/category/200214006/men-watches.html?spm=a2g0o.home.106.16.4969405fDOlbT8&CatId=200214006&trafficChannel=af&isCategoryBrowse=true&shipFromCountry=PL&g=y&isrefine=y 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pseudo Hulk w cenie dobrego hamburgera za 27zł?! ? 

Screenshot_20230629_084635_Chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Tu masz wysyłkę z Polski a jak chcesz to możesz wybrać  takie państwa jak: UK, Hiszpania, Francja, Czechy, Włochy itd. 

https://www.aliexpress.com/category/200214006/men-watches.html?spm=a2g0o.home.106.16.4969405fDOlbT8&CatId=200214006&trafficChannel=af&isCategoryBrowse=true&shipFromCountry=PL&g=y&isrefine=y 

Sęk w tym, że w linku, który tutaj wysłałeś nie ma ewidentych podróbek, tylko tanie generyczne projekty. Dodatkowo, jakiś czas temu pomagałem szukać znajomemu żarówek solarnych żeby wysłać na Ukrainę, nawet konta, które pisały, że wysyłają to z Francji/Hiszpanii, de facto ściągały to z Chin na zamówienie klienta.

Finalnie, nie porównujmy kont z Ali, z legalnie działającymi firmami. O te pytałem.

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi