jakubos 448 #6701 Napisano 9 Października 2023 może nie aż plastikowe wskazówki udające barwione termicznie ale pomalowane na niebiesko zdarzają się nawet w aspirujących markach szwajcarskich. Te tutaj chyba plastikowe czy malowane niebieską farbą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #6702 Napisano 10 Października 2023 Następny Corgeut w kolekcji . Tym razem po homage Tudora Black Bay Bronze przygarnąłem nową wersję, z nowym logo, homage Aqua Terra. 41 mm b/k, szafirek, totalnie punktualne i niezawodne Seiko NH35, doskonałe wykonanie tarczy, wskazówek, koperty i bransolety. Zegarek bardzo wysoko oceniany na zagranicznych forach. I to wszystko za niecałe 400 zł .Podasz źródło zakupu? Chętnie bym kupił,znalazłem nawet w okolicy 300 PLN. Ale sklep działa dopiero od sierpnia.Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #6703 Napisano 12 Października 2023 Pierwszy hruodland w kolekcji. Kto zgadnie jaki model?Podpowiem że czegoś tak dziwnego jeszcze nie widziałem na żywoWysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #6704 Napisano 12 Października 2023 To już jest patologia, taki zegarek za 200zł ? Nie ma się do czego przyczepić, bardzo fajnie wykończona koperta, lepiej niż niejeden zegarek kosztujący kilkanaście, czy kilkadziesiąt razy więcej, świetnej jakości grawer na deklu. Jestem w szoku. Jedyny minus jaki znalazłem to oczywiście praktycznie brak lumy. Chyba chinole jeszcze nie potrafią jej zrobić i kupują, dodając jedną fiolkę na wiadro wypełniacza ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6705 Napisano 12 Października 2023 To Tandorio? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #6706 Napisano 12 Października 2023 35 minut temu, tomaliusz napisał(-a): To Tandorio? Tak, wybrałem wersję bez logo. Była promocja i kosztował chyba nawet mniej niż 200zł z przesyłką. Dopłaciłem jednak 30zł za pasek z tego co pamiętam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129096 #6707 Napisano 12 Października 2023 5 godzin temu, Mikas napisał(-a): Pierwszy hruodland w kolekcji. Kto zgadnie jaki model? Podpowiem że czegoś tak dziwnego jeszcze nie widziałem na żywo Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Podróbka. Naklejka krzywo przyklejona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #6708 Napisano 12 Października 2023 Podróbka. Naklejka krzywo przyklejona. Możliwe, że podróbka bo na zegarku nigdzie nie ma napisu Hruodland pomimo że zegarek kupiony z ich sklepu na Ali. Ogólnie jest świetny!!! Meeega mnie cieszyWysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13423 #6709 Napisano 12 Października 2023 Ło Panie, to wygląda na zegar ścienny lub wieżowy?, ale trzeba przyznać, że niepowtarzalny dizajn plus funkcjonalność obronna. Niech się wygodnie nosi i uważaj na futryny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #6710 Napisano 12 Października 2023 Pasówka z chronometru okrętowego ? Robi wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129096 #6711 Napisano 12 Października 2023 47 minut temu, Mikas napisał(-a): Możliwe, że podróbka bo na zegarku nigdzie nie ma napisu Hruodland pomimo że zegarek kupiony z ich sklepu na Ali. Ogólnie jest świetny!!! Meeega mnie cieszy Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Ależ to kowadło!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129096 #6712 Napisano 12 Października 2023 2 godziny temu, Mikas napisał(-a): Możliwe, że podróbka bo na zegarku nigdzie nie ma napisu Hruodland pomimo że zegarek kupiony z ich sklepu na Ali. Ogólnie jest świetny!!! Meeega mnie cieszy Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Mój Hruodland wygląda przy nim jak damka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #6713 Napisano 13 Października 2023 Mój Hruodland wygląda przy nim jak damka. Mój bez "koronki" ma 45mm więc nie jest, aż tak wielki. No grubość to może szokować na początku i wagaWysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129096 #6714 Napisano 13 Października 2023 2 godziny temu, Mikas napisał(-a): Mój bez "koronki" ma 45mm więc nie jest, aż tak wielki. No grubość to może szokować na początku i waga Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka To tak jakby mierzyć długość krokodyla bez ogona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 754 #6715 Napisano 13 Października 2023 19 godzin temu, gcze napisał(-a): To już jest patologia, taki zegarek za 200zł ? Nie ma się do czego przyczepić, bardzo fajnie wykończona koperta, lepiej niż niejeden zegarek kosztujący kilkanaście, czy kilkadziesiąt razy więcej, świetnej jakości grawer na deklu. Jestem w szoku. Jedyny minus jaki znalazłem to oczywiście praktycznie brak lumy. Chyba chinole jeszcze nie potrafią jej zrobić i kupują, dodając jedną fiolkę na wiadro wypełniacza ? Faktycznie zegarek nierealny tzn.cena =jakość, pal licho lume zawsze można dac nałożyć a jak nie wyjdzie to tarcze sa po 30zl .jedyny malutki minusik to ostre napisy na deklu ale z czasem myślę zlagodnieja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6716 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) 47 minut temu, jarek08s napisał(-a): Faktycznie zegarek nierealny tzn.cena =jakość, pal licho lume zawsze można dac nałożyć a jak nie wyjdzie to tarcze sa po 30zl .jedyny malutki minusik to ostre napisy na deklu ale z czasem myślę zlagodnieja Fajne sztuki, sam wybiorę coś z tej trójki bo najlepiej do mnie przemawiają, no może jeszcze jeden taki podobny z wskazówkami bardziej vintage A który z tej trójki najlepiej według Ciebie wypada? Zapewne są podobnej jakości, z chęcią posłucham uwag Który z tej trójki na ręku wygląda na największego? Wolałbym trochę więcej niż 39 mm. ale wiem że to fajny rozmiar dla wielu osób, na pewno wygodny. Edytowane 13 Października 2023 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129096 #6717 Napisano 13 Października 2023 23 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Fajne sztuki, sam wybiorę coś z tej trójki bo najlepiej do mnie przemawiają, no może jeszcze jeden taki podobny z wskazówkami bardziej vintage A który z tej trójki najlepiej według Ciebie wypada? Zapewne są podobnej jakości, z chęcią posłucham uwag Który z tej trójki na ręku wygląda na największego? Wolałbym trochę więcej niż 39 mm. ale wiem że to fajny rozmiar dla wielu osób, na pewno wygodny. Jak chcesz dużego z Tandorio, to jest nawet 47mm pilot w stylu Zenitha albo 41 mm homar SKX007. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal260189 21 #6718 Napisano 13 Października 2023 Godzinę temu, jarek08s napisał(-a): Faktycznie zegarek nierealny tzn.cena =jakość, pal licho lume zawsze można dac nałożyć a jak nie wyjdzie to tarcze sa po 30zl .jedyny malutki minusik to ostre napisy na deklu ale z czasem myślę zlagodnieja Ten środkowy bardzo fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #6719 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, jarek08s napisał(-a): Faktycznie zegarek nierealny tzn.cena =jakość, pal licho lume zawsze można dac nałożyć a jak nie wyjdzie to tarcze sa po 30zl .jedyny malutki minusik to ostre napisy na deklu ale z czasem myślę zlagodnieja W tym moim nie są ostre, co mnie właśnie pozytywnie zaskoczyło, może kwestia egzemplarza na który się trafi. Mam zegarki i to nie chińczyki, których deklami mogę paznokcie piłować ? ale tutaj tak nie jest. Edytowane 13 Października 2023 przez gcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #6720 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) W dniu 7.10.2023 o 17:27, Krzysiekjot napisał(-a): Masz porównanie z innymi chińskimi firmami typu pagani czy steeldive? Bransoleta ma ostre krawędzie? Hałasuje? Mam porównanie bo przez moje ręce przewinęło się dużo Chińczyków w automacie marek: Pagani Design, Cadisen, Steeldive, Addiesdive, Benyar, Parnis, Sea Gull. Przy każdej z wymienionych marek miałem mniejsze lub większe zastrzeżenia co do jakości wykonania, szlifów na kopercie czy jakości bransolet. Ten Corgeut jest wykonany wyśmienicie. Jakość szlifów na najwyższym poziomie. Szczotkowanie koperty iście satynowe. Pomiędzy uszami brak niedoróbek. Bransoleta z pełnych ogniw nie dzwoni, jest świetnie spasowana, Szlify na niej to też rewelacja. Koronka zakręcana. Mam tylko przy niej zastrzeżenie co do zapięcia. Po prostu zapięcie słabo trzyma i zdarza się, że potrafi się rozpiąć. Może to da się wyregulować. Przy tym zegarku mam na żywo porównanie bo kolega z pracy kupił podobnego homara ale Pagani Design. Niestety. Pagani to tak jakby dużo niższa półka. Koperta w nim ostra na krawędziach jak brzytwa. Uszy na końcówkach też. Szlify koperty w Pagani to chyba wykonywali papierem ściernym i ręcznie. Bransa jako tako dorównuje tej z Corgeuta. Na koniec podpowiem - ten Corgeut występuje z trzema mechanizmami do wyboru: Miyota, Sea Gull i Seiko NH35. Jeżeli macie kupić to brać tylko z Seiko. Punktualność jak kwarc. Codziennie o 22;00 kładę zegarek deklem do blatu. Rano ma + 5 sekund przyśpieszenia. Noszę go od 06;00 do 22:00. W tym czasie łapie - 3 sek. opóźnienia. I takie zachowanie jest stałe. Czyli sumarycznie śpieszy się 2 sekundy na dobę !!! PS. Mam też innego Coregeuta na Seiko NH 35 czyli homara Tudora Black Bay Bronze ( prezentuję go tutaj. Piękny zegarek i też rewelacyjnie wykonany) I w nim odchyłka dobowa jest na stałym poziomie + 5 sekund. I na koniec - jest bardzo płaski i elegancki przez co świetnie nadaje się zarówno do garnituru jak i do casualowego ubioru. Edytowane 13 Października 2023 przez Perkoz1959 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26778 #6721 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Edytowane 13 Października 2023 przez Pit83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #6722 Napisano 13 Października 2023 W dniu 10.10.2023 o 14:47, Kopi napisał(-a): Podasz źródło zakupu? Chętnie bym kupił,znalazłem nawet w okolicy 300 PLN. Ale sklep działa dopiero od sierpnia. Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka OLX. Kupiłem go nowego za 400,00 i nie żałuję ani jednego grosza. Po prostu nie mam konta na Ali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 754 #6723 Napisano 13 Października 2023 Apropo Tandorio to mialem jeszcze taniego, klient chcial bez napisow i w przyzwoitej cenie znalazłem tylko takiego Tandorio.Po dwóch tygodniach napisał że to niemożliwe aby zegarek nie miał żadnej odchylki. Poprostu rewelacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #6724 Napisano 13 Października 2023 Tym razem Willard w wersji po taniości, do ciorania. I tak, dobrze widzicie - kwarcyk. Luma 2/10, ale chyba ma AR na szkiełku. Lumy na bezelu brak. Bransoleta z puszek po konserwach. Koperta raczej nie jest stalowa. "Za tą cenę nie spodziewaj się za wiele..." ($17.99) 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 754 #6725 Napisano 13 Października 2023 25 minut temu, Plan 9 napisał(-a): Tym razem Willard w wersji po taniości, do ciorania. I tak, dobrze widzicie - kwarcyk. Luma 2/10, ale chyba ma AR na szkiełku. Lumy na bezelu brak. Bransoleta z puszek po konserwach. Koperta raczej nie jest stalowa. "Za tą cenę nie spodziewaj się za wiele..." ($17.99) 25 minut temu, Plan 9 napisał(-a): Tym razem Willard w wersji po taniości, do ciorania. I tak, dobrze widzicie - kwarcyk. Luma 2/10, ale chyba ma AR na szkiełku. Lumy na bezelu brak. Bransoleta z puszek po konserwach. Koperta raczej nie jest stalowa. "Za tą cenę nie spodziewaj się za wiele..." ($17.99) koronka zakręcana? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach