Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

Z małymi perturbacjami, ale jest, na dodatek dotarł na Święta pod choinkę. Nie ma jak prezent kupiony samemu sobie. Zawsze trafiony! :) 

20231222_110915.jpg20231222_111711.jpg20231222_111319.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak oceniasz wykonanie? Jakie jest w nim szkło? Płaskie czy wypukłe i czy ma AR?

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość prezentowanych tu zegarków trafia w mój gust, niestety 99 procent z nich jest na chude łapki :P 

Mój nadgarstek ma 20cm, plus wzrost i ciężka waga, więc wszystko raczej małe.

Podzieli się ktoś linkiem z zegarkiem typu diver min. 44mm?

Sea-gull w drodze, choć jestem w trakcie odsyłania czwartego chyba zegarka, który nie spełnia oczekiwań. To z ebaya. Zdjęcia produktowe zazwyczaj piękne, a po otwarciu przesyłki rozczarowanie.

Próbuję znaleźć Cronosa, niestety albo nie jestem biegły w aliexpress, albo nie wiem co, bo po wpisywaniu w wyszukiwarkę zawsze wyskakuje 50 innych, a nigdy to czego szukam.

Update:

Cronos zamówiony, jak będzie chooyowy, to wystwię do sprzedania :P

Edytowane przez Big Z

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Miszkolc napisał(-a):

Jak oceniasz wykonanie? Jakie jest w nim szkło? Płaskie czy wypukłe i czy ma AR?

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

Szkiełko płaskie, ale w przypadku field-watcha, to raczej zaleta, niż wada. Koperta wykonana pięknie, żadnych ostrych krawędzi, nawet między uszami. ładny dekiel. Pasek nato ze skóry z klamerkami z brązu. Co do AR, to moja pięta achillesowa. nie bardzo wiem o co chodzi, czy o to że pod kątem widać dobrze tarczę? Jeżeli tak, to jest OK. Mogę Ci tylko polecić.

Godzinę temu, Big Z napisał(-a):

Większość prezentowanych tu zegarków trafia w mój gust, niestety 99 procent z nich jest na chude łapki :P 

Sea-gull w drodze, choć jestem w trakcie odsyłania czwartego chyba zegarka, który nie spełnia oczekiwań. To z ebaya. Zdjęcia produktowe zazwyczaj piękne, a po otwarciu przesyłki rozczarowanie.

Próbuję znaleźć Cronosa, niestety albo nie jestem biegły w aliexpress, albo nie wiem co, bo po wpisywaniu w wyszukiwarkę zawsze wyskakuje 50 innych, a nigdy to czego szukam.

Update:

Kup sobie Ocean Stara od Seagulla. 43 mm w przedostatnim modelu, bo nowy jest także mniejszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Big Z napisał(-a):

Update:

Z większych diverów 44+ mi bardzo leży poniższy Steeldive, tylko wzornictwo to tutaj 100% kopia Seiko Tuna. Ale jakość super:

https://pl.aliexpress.com/item/4000419272886.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.217.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

Z rzeczy tanich, poniższy Pagani (mam zielonego i wygląda super). Bardziej w klimacie Panerai, jakościowo naprawdę solidnie, no i cena wręcz śmieszna w stosunku do tego, co dostajemy:

https://pl.aliexpress.com/item/1005005727313484.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.115.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

Trzecia polecajka to Tandorio, kopia Seiko Monster. Fajne wykonanie, wszystko dobrze spasowane, ładne kolorki tarczy. Pasek taki sobie:

https://pl.aliexpress.com/item/1005005994174759.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.125.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

A jak chcesz fajnego, dużego divera z charakterem i jesteś skłonny wyłożyć troszkę więcej, to zerknij sobie Seiko Arnie (mam, noszę, chwalę i uczciwie polecam). Jak na Schwarzeneggera był dobry, to i tobie rozmiarowo powinien podpasować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, revolta4 napisał(-a):

Mam i ja …

IMG_8096.jpeg

Za chwilę będzie na ofertach bezpłatnych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Za chwilę będzie na ofertach bezpłatnych ?

Możesz mieć sporo racji he he 

Chociaż na razie mi się podoba 

IMG_8094.jpeg

IMG_8093.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin też długo się nie nacieszył ? 

Myślałem że to Tandorio bo chyba brałeś z Ali.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Big Z napisał(-a):

Update:

Jeszcze ten. To kawał żelaza (45 mm) na łapę drwala. ;) 

https://pl.aliexpress.com/item/1005005458710882.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5c8c452cqI7rn6&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Sfab02072280d4a63ae4dc24cf2a2fdccT.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

Marcin też długo się nie nacieszył ? 

Myślałem że to Tandorio bo chyba brałeś z Ali.?

Nie , pisałem ci że odpusicilem , zrezygnalealem choć mogłem go kupić za 147 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Noooo Panie, ten fajny. Poczekam na to co zamówiłem do tej pory, a ten jakby co, do kolejki :P

2 godziny temu, GrzesiekW napisał(-a):

Z większych diverów 44+ mi bardzo leży poniższy Steeldive, tylko wzornictwo to tutaj 100% kopia Seiko Tuna. Ale jakość super:

https://pl.aliexpress.com/item/4000419272886.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.217.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

Z rzeczy tanich, poniższy Pagani (mam zielonego i wygląda super). Bardziej w klimacie Panerai, jakościowo naprawdę solidnie, no i cena wręcz śmieszna w stosunku do tego, co dostajemy:

https://pl.aliexpress.com/item/1005005727313484.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.115.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

Trzecia polecajka to Tandorio, kopia Seiko Monster. Fajne wykonanie, wszystko dobrze spasowane, ładne kolorki tarczy. Pasek taki sobie:

https://pl.aliexpress.com/item/1005005994174759.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.125.1b4c1c24ifVWz6&gatewayAdapt=glo2pol

A jak chcesz fajnego, dużego divera z charakterem i jesteś skłonny wyłożyć troszkę więcej, to zerknij sobie Seiko Arnie (mam, noszę, chwalę i uczciwie polecam). Jak na Schwarzeneggera był dobry, to i tobie rozmiarowo powinien podpasować ;)

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Anulowałem Cronosa, bo niby taki sam, tylko logo inne, ale podają 44mm. Wziąłem tego, tylko niebieski, bo podają 45 z kawałkiem i znalazłem filmik jak koleś mierzy i jest 46mm.

Jakby ktoś chciał, to filmik ze Steeldive big size :) 

Edytowane przez Big Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Big Z napisał(-a):

Anulowałem Cronosa, bo niby taki sam, tylko logo inne, ale podają 44mm. Wziąłem tego, tylko niebieski, bo podają 45 z kawałkiem i znalazłem filmik jak koleś mierzy i jest 46mm.

Jakby ktoś chciał, to filmik ze Steeldive big size :) 

Doradziłem, ale ja pierwszego kupię Cronosa. Ja mam jednak mniejszy przegub (18 cm). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Z małymi perturbacjami, ale jest, na dodatek dotarł na Święta pod choinkę. Nie ma jak prezent kupiony samemu sobie. Zawsze trafiony! :) 

Bardzo ładny ten Boderry, super, że przyszedł, bo chyba dość długo na niego czekałeś?

Tak z ciekawości - jak sprawuje się takie skórzane nato? Da się w miarę komfortowo nosić np. do koszuli albo pod kurtkę, czy jednak jest za grubo i to bardziej zegarek do krótkiego rękawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Big Z napisał(-a):

Update:

Ten ma 46mm. :) Taki krążek do hokeja. :D

https://pl.aliexpress.com/item/1005005772526110.html albo https://pl.aliexpress.com/item/1005006031101372.html (trochę taniej)

Ale zapewniam, że jest bardzo fajny. Dzięki relatywnie małemu l2l wygląda dobrze nawet na mniejszym nadgarstku.

IMG20230830185343.jpg.5ba73ad3bac4eae886eea88fc311b498.jpg

IMG20230830185328.jpg.72564c94a26452a65c5b5e7331d7fa88.jpg

PS.

Zegarek w foliach bo fotki zrobione zaraz po unboxingu, zdjęcia nadgarstkowego nie wykonałem jakoś...

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Bonthyc napisał(-a):

Ten ma 46mm. :) Taki krążek do hokeja. :D

https://pl.aliexpress.com/item/1005005772526110.html albo https://pl.aliexpress.com/item/1005006031101372.html (trochę taniej)

Ale zapewniam, że jest bardzo fajny. Dzięki relatywnie małemu l2l wygląda dobrze nawet na mniejszym nadgarstku.

IMG20230830185343.jpg.5ba73ad3bac4eae886eea88fc311b498.jpg

IMG20230830185328.jpg.72564c94a26452a65c5b5e7331d7fa88.jpg

PS.

Zegarek w foliach bo fotki zrobione zaraz po unboxingu, zdjęcia nadgarstkowego nie wykonałem jakoś...

Niby fajny, niby krążek :)  Nie jest drogi, więc może się skuszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Możesz mieć sporo racji he he 

Chociaż na razie mi się podoba 

IMG_8094.jpeg

IMG_8093.jpeg

Podeślesz linka z ali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Big Z napisał(-a):

Podeślesz linka z ali?

Musisz napisać do Kornel91 brałem od niego z forum 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dotarł także Shanghai ze wskazówką jakiej, być może, nie widzieliście. ;) 

20231222_111552.jpg

20231222_112002.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, GrzesiekW napisał(-a):

Bardzo ładny ten Boderry, super, że przyszedł, bo chyba dość długo na niego czekałeś?

Tak z ciekawości - jak sprawuje się takie skórzane nato? Da się w miarę komfortowo nosić np. do koszuli albo pod kurtkę, czy jednak jest za grubo i to bardziej zegarek do krótkiego rękawa?

Dzięki. Czekałem dosyć długo, ale zegarek jak najbardziej spełnił oczekiwania. Koperta wykonana bardzo starannie, żadnych ostrych krawędzi, nawet między uszami. Pasek solidny, ale raczej elastyczny, wszystkie elementy wykonane z brązu. Ładny dekiel a i tarcza równie udana. Pod koszulę skórzane nato nie wydaje się dobrym pomysłem, ale poza tym field watch jest dobry prawie na wszystkie okazje (poza nurkowaniem). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki. Czekałem dosyć długo, ale zegarek jak najbardziej spełnił oczekiwania. Koperta wykonana bardzo starannie, żadnych ostrych krawędzi, nawet między uszami. Pasek solidny, ale raczej elastyczny, wszystkie elementy wykonane z brązu. Ładny dekiel a i tarcza równie udana. Pod koszulę skórzane nato nie wydaje się dobrym pomysłem, ale poza tym field watch jest dobry prawie na wszystkie okazje (poza nurkowaniem). 

A jak luma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

A jak luma?

Świeci ładnie, ale krótko. Po 5 minutach da się odczytać czas, ale chyba niewiele dłużej. 

Fotka zaraz po naświetleniu. 

IMG_20231223_154116.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Świeci ładnie, ale krótko. Po 5 minutach da się odczytać czas, ale chyba niewiele dłużej. 

Fotka zaraz po naświetleniu. 

IMG_20231223_154116.jpg

Dzięki za info. 

Bardzo fajny zegareczek, gratulacje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi