Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Recommended Posts

2 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

Już skopiowali Vortichrona? 😆😋🤪

Kolejny nabytek mój to cuś, co się nazywa "Carnival" I nie pamiętam aby tutaj ktoś pokazywał wynalazki tej marki. Zakupione na Ali, w ramach kaprysu i głównie z powodu zdjęć, jakimi kusili, no i werkiem Myiota. 

Zegarek enigma dla mnie, bo widać na nim cokolwiek, tylko wtedy gdy odpowiednio ustawić go do światła...

IMG_20241227_100533.jpg

IMG_20241227_100549.jpg

IMG_20241227_100637.jpg

IMG_20241227_100650.jpg

IMG_20241227_100729.jpg

IMG_20241227_100745.jpg

IMG_20241227_100513.jpg

Myślę, że ciężko powiedzieć czy Angles skopiował Vortichrona czy było odwrotnie. Z tego co się orientuję, to te projekty powstawały równolegle. Wybrałem Anglesa bo trochę bardziej mi się spodobał 😁. A co do Carnivala, to mam jednego w kolekcji i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony jego jakością 😁👍.

IMG20241103170329.jpg

IMG20241103170306.jpg

IMG20241103170349.jpg

Mam nadzieję, że w 2025 roku TRUMP i UE dadzą zaporowe cła na te klony zegarków z kradzionym designem zegarków szwajcarskich i japońskich to przestanie się opłacać je kupować i zaczniecie kupować Citizeny czy Tissoty ;)

2 godziny temu, Admof napisał(-a):

Mam nadzieję, że w 2025 roku TRUMP i UE dadzą zaporowe cła na te klony zegarków z kradzionym designem zegarków szwajcarskich i japońskich to przestanie się opłacać je kupować i zaczniecie kupować Citizeny czy Tissoty ;)

Ależ kupujemy, kupujemy! Tylko, że rzadziej 😆😋

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

6 godzin temu, Callahan napisał(-a):

Myślę, że ciężko powiedzieć czy Angles skopiował Vortichrona czy było odwrotnie. Z tego co się orientuję, to te projekty powstawały równolegle. Wybrałem Anglesa bo trochę bardziej mi się spodobał 😁. A co do Carnivala, to mam jednego w kolekcji i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony jego jakością 😁👍.

IMG20241103170329.jpg

IMG20241103170306.jpg

IMG20241103170349.jpg

Oooooooo. To ten, z którym mam iść na Sylwestra.🤗

Edited by Socool

3 godziny temu, Admof napisał(-a):

Nie no, będziemy kupować Davosy i Steinharty.

Co do Carnivala zaś, to też mam. Tryciaka. Całkiem miły zegarek, nieodpustowy taki. Poszukam go dziś i tu wrzucę, jeśli znajdę.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

I ostatni z najnowszych nabytków, czyli vintage ZuanShi ( czy też "Diamond", jak się czasem lubią nazywać). Cena była zachęcająca, w okolicy 45 Euro 🤪 

Wziąłem, bo ma nakładane indeksy i cyfry. I fajna sekundową wskazówkę.

IMG_20241227_101011.jpg

IMG_20241227_101026.jpg

IMG_20241227_101038.jpg

IMG_20241227_101113.jpg

Godzinę temu, Darth_Gem napisał(-a):

I ostatni z najnowszych nabytków, czyli vintage ZuanShi ( czy też "Diamond", jak się czasem lubią nazywać). Cena była zachęcająca, w okolicy 45 Euro 🤪 

Wziąłem, bo ma nakładane indeksy i cyfry. I fajna sekundową wskazówkę.

IMG_20241227_101011.jpg

IMG_20241227_101026.jpg

IMG_20241227_101038.jpg

IMG_20241227_101113.jpg

Na forum są co najmniej dwa, ale te zielonkawe. Z czarnym diamentem jesteś chyba pierwszy. Gratulacje!

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

W dniu 29.12.2024 o 14:05, Paulus57 napisał(-a):

Szybka reakcja chyba się opłaciła. Chwilowa obniżka o mniej więcej 50%, oby to nie pomyłka, na razie potwierdzone zamówienie. Aktualnie już normalna cena, więc nie linkuję. 

oie_V7ro4P4UJUAv.jpg

CWS oferuje je za 250 USD, więc nie wiem, czy to "normalna" cena, czy właśnie z obniżką. Ale ... ponieważ właśnie zapłaciłem za przecenionego Bejing Driver Zhong He, to niestety tego muszę odpuścić. 

Poza tym czas zacząć oszczędzać na Grand Seiko 🤪😜

1 godzinę temu, Darth_Gem napisał(-a):

CWS oferuje je za 250 USD, więc nie wiem, czy to "normalna" cena, czy właśnie z obniżką. Ale ... ponieważ właśnie zapłaciłem za przecenionego Bejing Driver Zhong He, to niestety tego muszę odpuścić. 

Poza tym czas zacząć oszczędzać na Grand Seiko 🤪😜

Cena 250 USD to żadna okazja. Normalnie na Ali cena wynosi 205 bez zniżek. Ja dałem 400 zł. 

21 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Cena 250 USD to żadna okazja. Normalnie na Ali cena wynosi 205 bez zniżek. Ja dałem 400 zł. 

No, i TO jest dobry interes!Brawo!👏

W dniu 31.12.2024 o 09:50, oszolom napisał(-a):

Nie no, będziemy kupować Davosy i Steinharty.

Co do Carnivala zaś, to też mam. Tryciaka. Całkiem miły zegarek, nieodpustowy taki. Poszukam go dziś i tu wrzucę, jeśli znajdę.

Wczoraj nie znalazłem, ale dziś się udało. Dostał nową bateryjkę i działa. Tylko tryt już słabieńki. W końcu zegarek nabyty ~8 lat temu.

870h.jpg

1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

Wczoraj nie znalazłem, ale dziś się udało. Dostał nową bateryjkę i działa. Tylko tryt już słabieńki. W końcu zegarek nabyty ~8 lat temu.

870h.jpg

Jak oceniasz wykonanie, bo od dłuższego czasu planuję zakup jakiegoś Carnivala, ale zawsze coś spycha je z pozycji nr 1 na liście. Ten kwarcyk można złapać poniżej 40 USD i byłby chyba dobrym i łatwym w realizacji zakupem sprawdzającym. Skoro jednak go masz, to liczę na Twoją opinię. 

1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

870h.jpg

Z tego co czytałem o tym modelu to tam raczej nie było podświetlenia trytowego, choć wizualnie jest to stylizowane na pałeczki trytu🤔

Poniżej 40 dolców z trytem? To darmo.

A co do jakości, to jest OK. Koperta wygodna, krawędzie przyjemne. W środku jest chyba ronda, a nie chińczyk. Bransoleta wygodna. Nie jest to top, ale i zegarki nie są drogie. Jak go brałem, to był to najtańszy zegarek z trytem na rynku (albo najtańszy, jaki ja znalazłem). A, werk jest chyba przyklejony taśmą do tarczy, tak przynajmniej kojarzę z któregoś otwierania, teraz zmieniłem na szybko bateryjkę bez oglądania. Dekiel całkiem ładny. Koronka jak koronka... Największa wada to szkło, które się dramatycznie szybko i łatwo (i widocznie) tłuści od paluchów.

3 minuty temu, tofiks_th napisał(-a):

Z tego co czytałem o tym modelu to tam raczej nie było podświetlenia trytowego, choć wizualnie jest to stylizowane na pałeczki trytu🤔

Ja to sprawdzałem. Trzymany w ciemności długo świecił cały czas.

35 minut temu, oszolom napisał(-a):

Poniżej 40 dolców z trytem? To darmo.

A co do jakości, to jest OK. Koperta wygodna, krawędzie przyjemne. W środku jest chyba ronda, a nie chińczyk. Bransoleta wygodna. Nie jest to top, ale i zegarki nie są drogie. Jak go brałem, to był to najtańszy zegarek z trytem na rynku (albo najtańszy, jaki ja znalazłem). A, werk jest chyba przyklejony taśmą do tarczy, tak przynajmniej kojarzę z któregoś otwierania, teraz zmieniłem na szybko bateryjkę bez oglądania. Dekiel całkiem ładny. Koronka jak koronka... Największa wada to szkło, które się dramatycznie szybko i łatwo (i widocznie) tłuści od paluchów.

Może pomyliłem model, ale widziałem w takiej cenie bardzo podobny.

21 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Może pomyliłem model, ale widziałem w takiej cenie bardzo podobny.

ten mój na pewno kosztował parę stówek. nie pamiętam, ile, zbyt dawno to było. i teraz też zrobiłem teścik, poszedł do ciemnego schowka na dłuższy czas i świeci tak samo. więc w tym jest naprawdę tryt. być może potem się wycwanili i zaczęli wypuszczać z fejkowym.

12 minut temu, oszolom napisał(-a):

ten mój na pewno kosztował parę stówek. nie pamiętam, ile, zbyt dawno to było. i teraz też zrobiłem teścik, poszedł do ciemnego schowka na dłuższy czas i świeci tak samo. więc w tym jest naprawdę tryt. być może potem się wycwanili i zaczęli wypuszczać z fejkowym.

Tu jest link do tego o którym pisałem.

https://pl.aliexpress.com/item/1005001471887914.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1560452cUIJlKc&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

13 minut temu, oszolom napisał(-a):

A to może rzeczywiście pierwsze wersję były gazowe, obecne na pewno nie bo kosztuje około 150-170 zl

No na to wychodzi... Ten z linka od @Paulus57 tryciakiem na pewno nie jest.

Nowy nabytek. Chiński zegarek sprzedawany przez brytyjską sieciówkę. Teraz z super przeceną, więc taniej niż na ali:) Zegarek bardzo fajny i super relacja ceny do tego co się dostaje:)

IMG_20250102_172503

D1 Kitajo

06y0j.jpg