Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.01.2025 o 18:35, Laponek napisał(-a):

Nowy nabytek. Chiński zegarek sprzedawany przez brytyjską sieciówkę. Teraz z super przeceną, więc taniej niż na ali:) Zegarek bardzo fajny i super relacja ceny do tego co się dostaje:)

IMG_20250102_172503

Sieciowkę? Jaka, napisz coś więcej, bo ciekawy temat, jaki mechanizm w środku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

20250108_173929.jpg

20250109_081459.jpg

20250108_201028.jpg

ładny. powiedz ile dałeś? monety/promo/bez ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Trochę przepłaciłem, bo zapłaciłem w złotówkach, zamiast w USD. Tak więc przy przeliczniku straciłem. Zamiast 97,98 USD wyszło 417 zł. Niemniej to i tak było super tanio, bo trafiłem na extra cenę. Zegarek na żywo wygląda tak, że od razu trafił do pudełka z 10 moimi najładniejszymi zegarkami z Chin. 

oie_5dgWPSdqcVNp.thumb.jpg.3b4630ead4170b703fadcafc1426f1ed.jpg

no ładna kolekcja the best of, zazdrość mocno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, nh35 napisał(-a):

no ładna kolekcja the best of, zazdrość mocno

Dziękuję. Miałem problem z eliminacją. Nieskromnie powiem, że pudełko z "najładniejszymi" chińczykami mogłoby być przynajmniej dwa razy większe. Na szczęście kolejne pudełko w drodze. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Trochę przepłaciłem, bo zapłaciłem w złotówkach, zamiast w USD. Tak więc przy przeliczniku straciłem. Zamiast 97,98 USD wyszło 417 zł. Niemniej to i tak było super tanio, bo trafiłem na extra cenę. Zegarek na żywo wygląda tak, że od razu trafił do pudełka z 10 moimi najładniejszymi zegarkami z Chin. 

oie_5dgWPSdqcVNp.thumb.jpg.3b4630ead4170b703fadcafc1426f1ed.jpg

Jak to, każdy pokazuje inny czas? 🙃

Ujemną stroną dużego przerobu (poza ubytkiem kasy) jest i to, że  nie wiemy,  czy chodzą, jak chodzą, a zegarki powinny być pod tym względem zadbane.  Ja każdy nabytek co najmniej miesiąc kręcę na rotomacie. Wprowadzam do bazy WatchCheck, sprawdzam  rate beat error w Watch Accuracy Meter.  A zaczynam od potwierdzenie elektronicznym testerem, że zegarkek ma szafir. Innych już  nie kupuję, tak się rozbestwiłem dobroczynnością  majfrendów.  

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Euryk napisał(-a):

Każdy pokazuje inny czas. 🙃

Ujemną stroną dużego przerobu (poza ubytkiem kasy)   jest to, że  nie wiemy,  czy chodzą i jak chodzą, a zegarki powinny być pod tym względem zadbane.  Ja każdy nabytek co najmniej miesiąc kręcę na rotomacie. Wprowadzam do bazy WatchCheck, sprawdzam  rate beat errror w Watch Accuracy Meter.  A zaczynam od potwierdzenie testerem, że zegarkek ma szafir. Innych już  kupuję, tak się rozbestwiłem dobroczynnością  majfrendów.  

Każdy pokazuje inny czas, bo to wiadomo - chińczyki. Szwajcary by tak nie miały. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj pierwszy sprzedany i pierwszy dostarczony. Nowy sezon zegarkowy uważam za otwarty😉

IMG_20250111_095308.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I jak?

Wrażenia oczywiście 😉

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tofiks_th napisał(-a):

Wczoraj pierwszy sprzedany i pierwszy dostarczony. Nowy sezon zegarkowy uważam za otwarty😉

IMG_20250111_095308.jpg

Ładne kolory.

A co do przemiału, to ja już 4 w tym roku puściłem. Zakupy też już jakieś były :P

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, oszolom napisał(-a):

Ładne kolory.

A co do przemiału, to ja już 4 w tym roku puściłem. Zakupy też już jakieś były :P

40 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

I jak?

Wrażenia oczywiście 😉

Dzięki. No jak to u Addiesdive'a nie ma się do czego czepić, choć ja może mało wybredny jestem😉

Lubię kształt koperty suba, ale nie trawie mercedesa na wskazówce,więc to taki kompromis. Kolorek specjalnie taki nieoczywisty, ale ciągle brakuje mi prawdziwie zielonego zegarka🤣. Lupką się przyda bo już wzrok nie sokoli, także na razie same plusy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rok, nowy zegarek Pagani Design 1767. Poza słabą lumą reszta mi pasuje. Kupiłem bo chcę pobawić się przy nim z paskami.

20250112_150801.jpg

20250112_150822.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

IMG_20250112_194528.thumb.jpg.12114c25dac1c804d474048a59cf08d3.jpgAwww,kolega Paulus mnie uprzedził, ale to tylko dlatego, że moja wersja przyszła na adres domowy a nie "świąteczny" (czyli u mamy). Nie mniej jednak widzę, że Polaris ma wzięcie 🤪 

I nie ma się co dziwić, zegarek nie jest brzydki, widać że Sea-Gull pozazdrościł Citizenowi i Addiesdive.

Ja wybrałem wersję z szarą tarcza, gdyż, ponieważ, mam już ciekawszy czerwony zegarek, kolor Tiffany nie przemawia do mnie ( nie jest tutaj w żaden sposób subtelny, jak w innych markach) a beżowy to już Addies zdominował. Ergo wersja szara zagościła dziś na moim nadgarstku.

BTW: bransoleta jest okropna i chyba jakiś szary pasek zakupię, ale może ktoś ma inne sugestie?

IMG_20250112_194520.jpg

IMG_20250112_194603.jpg

IMG_20250112_194620.jpg

IMG_20250112_194647.jpg

IMG_20250112_194657.jpg

Edytowane przez Darth_Gem
Dodanie zdjęć

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Darth_Gem napisał(-a):

IMG_20250112_194528.thumb.jpg.12114c25dac1c804d474048a59cf08d3.jpgAwww,kolega Paulus mnie uprzedził, ale to tylko dlatego, że moja wersja przyszła na adres domowy a nie "świąteczny" (czyli u mamy). Nie mniej jednak widzę, że Polaris ma wzięcie 🤪 

I nie ma się co dziwić, zegarek nie jest brzydki, widać że Sea-Gull pozazdrościł Citizenowi i Addiesdive.

Ja wybrałem wersję z szarą tarcza, gdyż, ponieważ, mam już ciekawszy czerwony zegarek, kolor Tiffany nie przemawia do mnie ( nie jest tutaj w żaden sposób subtelny, jak w innych markach) a beżowy to już Addies zdominował. Ergo wersja szara zagościła dziś na moim nadgarstku.

BTW: bransoleta jest okropna i chyba jakiś szary pasek zakupię, ale może ktoś ma inne sugestie?

IMG_20250112_194520.jpg

IMG_20250112_194603.jpg

IMG_20250112_194620.jpg

IMG_20250112_194647.jpg

IMG_20250112_194657.jpg

Też kupiłeś w tej cenie co ja? Wyjściowo 121 USD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.01.2025 o 21:26, Paulus57 napisał(-a):

Też kupiłeś w tej cenie co ja? Wyjściowo 121 USD.

Hah, niestety nie. Nawet nie wiem, jakim cudem udało Ci się go dostać za takie grosze. 

Swój kupiłem na oficjalnej stronie Sea-Gull store. Niestety za całe 180 Euro, ale za to przyszedł w 4 dni (???!!!) i Belastingdienst nie wysłał mi standardowego claimu podatkowego, czyli musieli to nadać z jakiegoś "EU Warehouse". (Nie wiedziałem, że wo ogóle mają)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Darth_Gem napisał(-a):

Hah, niestety nie. Nawet nie wiem, jakim cudem udało Ci się go dostać za takie grosze. 

Swój kupiłem na oficjalnej stronie Sea-Gull store. Niestety za całe 180 Euro, ale za to przyszedł w 4 dni (???!!!) i Belastingdienst nie wysłał mi standardowego claimu podatkowego, czyli musieli to nadać z jakiegoś "EU Warehouse". (Nie wiedziałem, że wo ogóle mają)

Zapytałem, bo jak ja zamawiałem, to były dwa ostatnie w tej cenie: niebieski i szary. Myślałem, że może Ty się załapałeś na ostatni, bo niebieskiego wziąłem ja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Zapytałem, bo jak ja zamawiałem, to były dwa ostatnie w tej cenie: niebieski i szary. Myślałem, że może Ty się załapałeś na ostatni, bo niebieskiego wziąłem ja. 

wrzucaj następnym razem na temat 'okazje..', bo to naprawdę była gratka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, nh35 napisał(-a):

wrzucaj następnym razem na temat 'okazje..', bo to naprawdę była gratka.

To był dosłownie moment. Zanim bym to tutaj zamieścił, już byłoby po sprawie. Jak zamawiałem pozostał jeden szary a i to może z parę minut, nie więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zamówiłem. Bejing Qomalangma BG053503. Chwalę się już teraz, bo zanim dotrze to pewnie z miesiąc minie, a bardzo mi się spodobał. Że tak powiem:

"urzekł mnie tą tarczą".

Model z błękitną tarczą jest mega ciekawszy niż standardowy biały.

Bejing Qomolongma watch BG053503.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Darth_Gem napisał(-a):

Właśnie zamówiłem. Bejing Qomalangma BG053503. Chwalę się już teraz, bo zanim dotrze to pewnie z miesiąc minie, a bardzo mi się spodobał. Że tak powiem:

"urzekł mnie tą tarczą".

Model z błękitną tarczą jest mega ciekawszy niż standardowy biały.

Bejing Qomolongma watch BG053503.png

Ładny. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos tam od 20 ma byc na aal w promkach ktos cos wypatrzyl ciekawego ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi