Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Alex-W

Pagani Design

Rekomendowane odpowiedzi

Pagani Design we własnej zegarkowej osobie. Tarcza przypomina ... zaraz, zaraz, tego jak mu  no tam  ... aha Tudora, wszystko inne jest tańsze. 😃

Ale technicznie przyzwoite: no bo tak,   200 m water-prof. szafir z AF , korona zakręcana, mov. NH35A. Sygnowane praktycznie wszystko: a/ tarcza (znakiem PD), b/ koronka, c/klamerka przy pasku (świetna), d/pasek (bardzo dobry, mięki). A pudełko to  w ogóle marzenie, no serio.  Na spodzie okienko do podglądu mechanizmu to też szafir (sic). Nie do uwierzenia w tej (niskiej) cenie.  Pagani bardzo się stara, to dobrze.

NIK_4190_095.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.08.2024 o 08:26, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20240822_080543.jpg

Podoba mi sie taki z bordowym/czerwonym beżem, ale jak to leży na łapie? Podobno kloc, a ja mam 17,5cm nadgarstek. Mam tune i willarda i jest ok, ale tam są specyficzne koperty i  uszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, tomcat napisał(-a):

Podoba mi sie taki z bordowym/czerwonym beżem, ale jak to leży na łapie? Podobno kloc, a ja mam 17,5cm nadgarstek. Mam tune i willarda i jest ok, ale tam są specyficzne koperty i  uszy...

Ja mam około 18 cm w nadgarstku (raczej płaski) i ten PD leży dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki  za opinię,a jak wykonanie ? Mam  jednego ala Daytona i do Sd to jednak brakuje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, tomcat napisał(-a):

Dzięki  za opinię,a jak wykonanie ? Mam  jednego ala Daytona i do Sd to jednak brakuje 😉

Stosunek jakości do ceny w PD i Steeldive'ach jest podobnie dobry, po prostu PD są zwykle sporo tańsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250223_091259.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.02.2025 o 20:52, Paulus57 napisał(-a):

Chiałbym mieć taki, w zasadzie na taki uniwersalny nadgarstek wszystko pasuje, poza skrajnościami nie wartymi uwagi.  Ja mam 17  cm w nadgarstku i dlatego poluję na zegarkowy plankton 36-38 mm. Na szczęście trochę ciekawej  chińszczyzny  jest w tym wymiarze, bo ze szwajcarskich chyba tylko Patki. 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Euryk napisał(-a):

Chiałbym mieć taki, w zasadzie na taki uniwersalny nadgarstek wszystko pasuje, poza skrajnościami nie wartymi uwagi.  Ja mam 17  cm w nadgarstku i dlatego poluję na zegarkowy plankton 36-38 mm. Na szczęście trochę ciekawej  chińszczyzny  jest w tym wymiarze, bo ze szwajcarskich chyba tylko Patki. 😏

Ja mam zegarki od 33 do 46 mm. Ostatnio najchętniej kupuję mniejsze, niż górna granica. Jest to raczej przedział 36-43 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macał ktoś dla porównania Moonwatcha od Pagani i Watchdives wd1860/1861?   

IMG_20250225_183022.thumb.jpg.d922c1e505c706017f422d58c5b99c7b.jpg

Ten miał być jedynym kwarcem, ale jakoś nie pokochaliśmy się i wraca koncepcja Moona (Daytona była prawie 2x tańsza, ale kurde widać cena nie czyni cudów...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
48 minut temu, tomcat napisał(-a):

Macał ktoś dla porównania Moonwatcha od Pagani i Watchdives wd1860/1861?   

IMG_20250225_183022.thumb.jpg.d922c1e505c706017f422d58c5b99c7b.jpg

Ten miał być jedynym kwarcem, ale jakoś nie pokochaliśmy się i wraca koncepcja Moona (Daytona była prawie 2x tańsza, ale kurde widać cena nie czyni cudów...)

Niestety, promocyjna cena nie zawsze oznacza zadowolenie.  A propo moonwatcha to dziś do mnie dotarł w wersji 6 bodajże. Wcześniej mialem dark side of the moon, ale byl trochę nieczytelny, a ten dobrze rokuje😀

Bransa jeszcze nie skrócona. 

IMG_20250225_192513.jpg

Edytowane przez tofiks_th
Dodana fotka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250317_103622.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250324_105547.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałerm się ostatnio klamerce od paska zegarka Pagani Design. Sam pasek (brązowy, w ładnym odcieniu) z jasnym przezszyciem jest  miękki i przyjemny w dotyku. Ale ja o klamerce. Fantastyczna robota, zrobiona  ze stali szlachetnej, kształt wyrafinoway, pełny, wskazujący na wyrób premium. Przednia jej krawędź jest fazowana, a sama klamerka odpowiednio wygjęta jak na potrzeby  paska (20 mm)  do zegarka  z kopertą 36 mm. To powoduje, że klamerka nie odstaje od paska tylko doń przylega. Powierzchnia górna klamerki przechodzi w ścianki boczne 3 milimetrowym fazowaniem, które jest polerowane, a cała reszta starannie szczotkowana, także spód.  Z boku ma otwory do łatwiejszego zdejmowania paska. To zrozumiałe, taką klamerkę chce się mieć z każdym nowym paskiem. Pin klamerki jest szerszy i profilowany, co gwarantuje  solidne zapięcie.  Na klamerce widnieje grawerowany napis: Pagani Design. Klamerka, kiedy się na nią  patrzy,  sprawia wrażenie jasnej, ale nie pospolicie błyszczącej, i jak najbardziej pasuje do zegarków  dyskretnie eleganckich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.03.2025 o 16:30, Euryk napisał(-a):

Przyjrzałerm się ostatnio klamerce od paska zegarka Pagani Design. 

Dasz foto poglądowe? Zaskakujące, że budżetowe Pagani potrafi oferować takie smaczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.08.2024 o 17:18, Adamss68 napisał(-a):

Mimo wszystko,fajny jest!

20240812_171505.jpg

Jest przefajny, niby taki dziwoląg, a jak założysz to daje ten fun, że chcesz go ponosić :)

Jak sprawdziłeś, że koronka jednak metalowa? Ciekawość bo właściwie mnie to raczej lotto czy ten kapturek jest metalowy. Sam pomysł z tymi przykręcanymi stróżami bardzo fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, brakczasu napisał(-a):

Jak sprawdziłeś, że koronka jednak metalowa?

Piłem herbatę i zastosowałem metalową łyżeczkę,odgłos jest jednoznaczny.

Zęba,można użyć też,tylko delikatnie😃.Jest metalowa bez wątpienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

przekocur

20250427_132714.thumb.jpg.18c3c6eced9c2d862f46872da2facaa6.jpg

Edytowane przez brakczasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250512_105944.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250531_074131.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skusiłem się na takiego bardzo wyraźnego i nieduży bo 39 mm, zmieniłem bransoletę na lżejszą i testujemy....😎

IMG_20250613_094016.jpg

IMG_20250613_093953.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mst napisał(-a):

Skusiłem się na takiego bardzo wyraźnego i nieduży bo 39 mm, zmieniłem bransoletę na lżejszą i testujemy....😎

IMG_20250613_094016.jpg

IMG_20250613_093953.jpg

Podobny do staroci z 1954 roku, czyli zegarka  o handlowej nazwie Rolex Explorer, choć tylko  pozornie, bo nie kosztuje 10 tys. USD.  No i ten PD  ma 20 atm., a zegarek  szwajcarski jedynie 10 atm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi