Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Oni tam faktycznie nie wyrabiają na zakrętach po tej wyprzedaży. Na mojego maila od dwóch dni nie ma odpowiedzi, więc spróbowałem zadzwonić. Po kilku minutach wiszenia na linii automat mnie poinformował, że konsultanci są zajęci i żebym napisał maila lub zadzwonił kiedy indziej i mnie rozłączył.

Mają tzw "pożar w burdelu" :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kurna zapomniałem o wyprzedaży..

Jakby komuś nie podeszła 12-stka to prosze o pw 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zamowilem jeszcze 38 dla porównania bo 40 chyba ciut za duża, jak siądzie lepiej to moge puścić tą 40 po cenie zakupu default_wink.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza przymiarka, wad produktu nie znalazłem, ale odwieczny dylemat, czy ma zostać, zawsze znajduję.b714fc9eede617e040a989c9f276b0b8.jpg1b6ce1b7e994eaa5f2d5ec53721b1307.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do zamówienia Loco ktoś sie przyzna? Ciekawy jestem kiedy pojawi sie pierwszy forumowy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Miszkolc napisał(-a):

Pierwsza przymiarka, wad produktu nie znalazłem, ale odwieczny dylemat, czy ma zostać, zawsze znajduję.emoji6.pngb714fc9eede617e040a989c9f276b0b8.jpg1b6ce1b7e994eaa5f2d5ec53721b1307.jpg

Ładny, zostaw. Taki blaincpanowy

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie prawie wszystkie moje zegarki czerpią design z lat '50 i '60. Mam słabość do tamtego poczucia estetyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wczoraj zamowilem jeszcze 38 dla porównania bo 40 chyba ciut za duża, jak siądzie lepiej to moge puścić tą 40 po cenie zakupu default_wink.png

No cóż, transakcje z Marcinem zawsze polecam. Nie ma to jak szybki deal z rana

5755d5f41a9fc3135bb58dbcf63163b5.jpg&key=8ca5a18342303717bbb1931ef8d39583f695f155b457ce47e2e5269beda643c8
094f47d0e8fb2c577b668d0ae153336a.jpg&key=fc6c1080a9fb12220a9dcc35ecf2146752d489e851fd15b1b2103460ce6eb6ea

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sytuacja z dzieciństwa mi sie przypominała: komunia kuzyna, rodzice i chrzestni wracają z komunistą od fotografa, zanoszą się śmiechem. No to goście pytają ich, co się stało? „Bo fotograf do zdjęcia kazał Piotrkowi odsłonić zegarek i wyjąć łańcuszek na wierzch. To Piotrek zapytał, czy rower na plecy też ma zarzucić”…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, trochę mnie poniosło przy wyprzedaży. Pomarańczowy Lumiere zostaje, udało się tez zamówić wersję czarna/grafitową. Plan był taki, że zostanie jeden... hahahah....

Ale był też Trident 38mm z czarną tarczą w dobrej cenie, nie szuka może ktoś? Zamówiony bo cena była znakomita ale 3 zegarki z wyprzedaży grożą rozwodem. 

Stan nearly new, bransoleta oklejona. Zanim odeślę do CW to może ktoś lokalnie szuka?  Do oddania oczywiście po kosztach.

Jeśli post narusza regulamin, można usunąć.

38.jpg

A Lumiere prezentuje się tak:

IMG20250712150348.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tego lumiere to chyba kupca bym znalazl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, 83czarny napisał(-a):

Panowie, trochę mnie poniosło przy wyprzedaży. Pomarańczowy Lumiere zostaje, udało się tez zamówić wersję czarna/grafitową. Plan był taki, że zostanie jeden... hahahah....

Ale był też Trident 38mm z czarną tarczą w dobrej cenie, nie szuka może ktoś? Zamówiony bo cena była znakomita ale 3 zegarki z wyprzedaży grożą rozwodem. 

Stan nearly new, bransoleta oklejona. Zanim odeślę do CW to może ktoś lokalnie szuka?  Do oddania oczywiście po kosztach.

Jeśli post narusza regulamin, można usunąć.

38.jpg

A Lumiere prezentuje się tak:

IMG20250712150348.jpg

Paweł tu żona znowu wyzerowałeś kartę obiadu dzisiaj nie dostaniesz!!!~~one

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Na tego lumiere to chyba kupca bym znalazl emoji28.png

Szansa pewnie jeszcze będzie, wkrótce powinna wskoczyć sekcja clearance na stronę. Może coś wróci. Warto obserwować.

Ja trochę się obawiałem rozmiaru, jak pisałem wcześniej, najbardziej mi odpowiada 37-40mm, ale tutaj te 41mm siadło znakomicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wasze zegarki przychodzą a ja wciąż na etapie korespondencji. W piątek dostałem maila (trzy dni czekałem na tę odpowiedz) w której Charlotte pyta się mnie w czym mi jeszcze może pomóc, bo ona to już sama nie wie. Więc jeszcze raz łopatologicznie wyjaśniłem, że chcę zamówić wersję z czarną tarczą i na bransolecie, a nie białą tarczę na gumie (którą dla mnie zamówiła). Zobaczymy co z tego dalej wyniknie. Kilka prób dodzwonienia się nie powiodło się.
A dzisiaj inny C60 na nadgarstku.

4760d0e23c53c1e7cc692be6e2a8b950.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Wasze zegarki przychodzą a ja wciąż na etapie korespondencji. W piątek dostałem maila (trzy dni czekałem na tę odpowiedz) w której Charlotte pyta się mnie w czym mi jeszcze może pomóc, bo ona to już sama nie wie. Więc jeszcze raz łopatologicznie wyjaśniłem, że chcę zamówić wersję z czarną tarczą i na bransolecie, a nie białą tarczę na gumie (którą dla mnie zamówiła). Zobaczymy co z tego dalej wyniknie. Kilka prób dodzwonienia się nie powiodło się.
A dzisiaj 

2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

A dzisiaj inny C60 na nadgarstku.

4760d0e23c53c1e7cc692be6e2a8b950.jpg

Chcialbym Cię tylko pocieszyc, że mozna miec gorzej :) ja moja Diuna pocieszylem sie 2 tyg po czym rotor zaczal robic regularny helikopter podczas nakrecania i zegarek w tej chwili leci na serwis do Anglii :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś by człowiek kupił nowego patrząc na wyprzedaż i nowe nabytki na zdjęciach co chwile, ale przecież trzeba cały czas "wietrzyć" obecny inwentarz :)))

Zdjęcie 13.07.2025, 13 23 33.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przyspamuję jeszcze

acdde0e181be2f85d585060a71a97f3b.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Chcialbym Cię tylko pocieszyc, że mozna miec gorzej :) ja moja Diuna pocieszylem sie 2 tyg po czym rotor zaczal robic regularny helikopter podczas nakrecaniai zegarek w tej chwili leci na serwis do Anglii :)

Czyli nie tylko jakość obsługi leci w dół, ale również produkty zaczynają mieć problemy jakościowe 😞. Szkoda.

Kiedyś polecałem ChW w ciemno. Teraz to będę musiał sobie przemyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Czyli nie tylko jakość obsługi leci w dół, ale również produkty zaczynają mieć problemy jakościowe 😞. Szkoda.

To jest akurat problem Sellit SW200, za dużo smaru z fabryki i zebatki się sklejają powodując kręcenie się wachnika i sztywność koronki podczas nakręcanka ręcznego. Naprawa  jest prosta i nie wymaga części zamiennych.

Inna sprawa, że nowy zegarek w takim stanie nie powinien trafić do klienta to raz. A dwa, deklarowany czas naprawy to do 8 tyg. W przypadku nowej sztuki to boli.

Niestety Chward padł ofiarą własnego sukcesu i mozliwości supportu i serwisu są za małe w stosunku do ilości sprzedawanych zegarków. 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Robert ale zobacz ile jest już egzemplarzy na forum więc tam ogólnie chyba sprzedaż jest bardzo duża. Szkoda, że są problemy z jakością ale niestety widać, że pewnie qc kuleje że względu na tą sprzedaż. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi