Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Mam problem ze zmianą płatności na GBP (dostawa do Polski). Wcześniej podobno bez problemu dało się zmienić walutę i zakupić w taki sposób (niższy koszt w porównaniu do EUR).

Obsługa Klienta napisała, że muszę zakupić w walucie danego regionu odbiorcy.

Spotkaliście się z czymś takim przy ostatnich zakupach ChW?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, himerri napisał(-a):

Cześć wszystkim,

Mam problem ze zmianą płatności na GBP (dostawa do Polski). Wcześniej podobno bez problemu dało się zmienić walutę i zakupić w taki sposób (niższy koszt w porównaniu do EUR).

Obsługa Klienta napisała, że muszę zakupić w walucie danego regionu odbiorcy.

Spotkaliście się z czymś takim przy ostatnich zakupach ChW?

Wcześniej już ktoś o tym pisał. Najwyraźniej już nie można zmieniać waluty. 

EDIT: z ciekawości sprawdziłem. Mi zegarek w GBP dodał się do koszyka, mogłbym kupić. Proponuję założyć konto na stronie krzyśka, potem zmienić walutę na GBP i następnie dodać zegarek do koszyka

Screenshot_20260601_062623_Chrome.thumb.jpg.19985b76425b531e7db6efb169efe97f.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTc0t3R.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chialem zwrocic jeden z ostatnich zakupow do ChW, natomiast DHL uruchomil procedure celno-eksportowa, wraz z platnym pelnomocnictwem oraz oplatami celno-podatkowymi.

Dwa razy zwracalem poprzednio zegarki do nich i nigdy nie bylo takich numerow, czy ktos z Was ostatnio przerabiał ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Pawel.Sz napisał(-a):

Chialem zwrocic jeden z ostatnich zakupow do ChW, natomiast DHL uruchomil procedure celno-eksportowa, wraz z platnym pelnomocnictwem oraz oplatami celno-podatkowymi.

Dwa razy zwracalem poprzednio zegarki do nich i nigdy nie bylo takich numerow, czy ktos z Was ostatnio przerabiał ten temat?

Ja musiałem odesłać zegarek na serwis. Nie było takich cyrków. Chward dał mi etykietę zwrotną, paczka nadana. W mejlach deklarowałem tylko zawartość i podałem numer seryjny produktu dołączając zdjęcia. Za co chcą kasę od Ciebie?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Agencja celna DHL, odpraca celna, oficjalnie w wiadomosci - trzeba wypelnic pelmomocnictwo do czynnosci odprawy oraz:

"Złożenie upoważnienia nakłada obowiązek uiszczenia opłaty skarbowej w kwocie 17 PLN. Zajmiemy się tym w Państwa imieniu, a kwotę doliczymy do faktury, wraz z należnościami celno-podatkowymi."

"Zapłaty na rzecz DHL równowartości należności celno-podatkowych wynikających z dokonywanych przez DHL zgłoszeń celnych, opłaty skarbowej, a także opłat wynikających z Cennika Usług Międzynarodowych DHL dostępnego na stronie: https://dhlexpress.pl (w tym prowizji wykładowej za korzystanie z zabezpieczenia DHL – oznaczonej jako „Obsługa należności celno-podatkowych” w kwocie 2,5% wartości opłat celno-podatkowych, min. 84,87 PLN*) * Kwota prowizji aktualna na rok 2026."

Zobcze jak sie dalej sprawy potocza :)
Tez nie mialem nigdy takich kombinacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Pawel.Sz napisał(-a):

Agencja celna DHL, odpraca celna, oficjalnie w wiadomosci - trzeba wypelnic pelmomocnictwo do czynnosci odprawy oraz:

"Złożenie upoważnienia nakłada obowiązek uiszczenia opłaty skarbowej w kwocie 17 PLN. Zajmiemy się tym w Państwa imieniu, a kwotę doliczymy do faktury, wraz z należnościami celno-podatkowymi."

"Zapłaty na rzecz DHL równowartości należności celno-podatkowych wynikających z dokonywanych przez DHL zgłoszeń celnych, opłaty skarbowej, a także opłat wynikających z Cennika Usług Międzynarodowych DHL dostępnego na stronie: https://dhlexpress.pl (w tym prowizji wykładowej za korzystanie z zabezpieczenia DHL – oznaczonej jako „Obsługa należności celno-podatkowych” w kwocie 2,5% wartości opłat celno-podatkowych, min. 84,87 PLN*) * Kwota prowizji aktualna na rok 2026."

Zobcze jak sie dalej sprawy potocza :)
Tez nie mialem nigdy takich kombinacji.

Pierwszy raz coś takiego widzę

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi