Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

20260808_123938(1)(1).thumb.jpg.1bfd11581eb146de3677560b69f7ea69.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, tts napisał(-a):

20260808_123938(1)(1).thumb.jpg.1bfd11581eb146de3677560b69f7ea69.jpg

Świetny jest ten Krzysiek Tomek. W sumie chyba mógłbyś zostać jednozegarkowcem 😄 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, kornel91 said:

Świetny jest ten Krzysiek Tomek. W sumie chyba mógłbyś zostać jednozegarkowcem 😄 

W sumie... zostałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tts napisał(-a):

W sumie... zostałem...

Ale jak to jedno zegarkowcem?

Screenshot_20260808_232536_Chrome.thumb.jpg.83f2c46c6756eea775c5987c58f8e555.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, Funky_Koval said:

Ale jak to jedno zegarkowcem?

No tak, noszę jeden zegarek, reszta się kurzy i żadnych ruchów zakupowo-sprzedażowych nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tts napisał(-a):

No tak, noszę jeden zegarek, reszta się kurzy i żadnych ruchów zakupowo-sprzedażowych nie ma. 

Smutno trochę :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Funky_Koval said:

Smutno trochę :P

Kwestia perspektywy. Póki co nie narzekam na brak zajęć, a toolwatch jest używany zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem.

"I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself." - D.H. Lawrence 

16 hours ago, kornel91 said:

Ty również z Sinnem.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, tts napisał(-a):

Kwestia perspektywy. Póki co nie narzekam na brak zajęć, a toolwatch jest używany zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem.

"I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself." - D.H. Lawrence 

Ty również z Sinnem.

Dokładnie tak Tomek. Noszę inne a tak naprawdę EZM wystarczyłby jak Twój Trident 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Dokładnie tak Tomek. Noszę inne a tak naprawdę EZM wystarczyłby jak Twój Trident 😀 

Może na tydzień. Potem załączyło by się ssanie ;)

1386892470_Screenshot_20260809_162749_Chrome2.thumb.jpg.001f78090b04c4acf72d1e3c26d3a2b3.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

1386892470_Screenshot_20260809_162749_Chrome2.thumb.jpg.001f78090b04c4acf72d1e3c26d3a2b3.jpg

Wiesz co kilka razy kupowałem i nie mogłem się doczekać jakiegoś zegarka ale już od jakiegoś czasu wpadają zegarki ale bez ssania. Sinna Ezm mam od sierpnia tamtego roku i to mój ostatni zakup. Trochę zegarków przez lata się przewinęło. Trochę mam, obejrzałem też sporą ilość i już zegarki nie robią na mnie takiego efektu wow. Powiem Ci, że od kilku lat chyba tylko Sinn  Ezm po zakupie był kilka dni z rzędu noszony a pierwszy raz zatrzymał się chyba po miesiącu. Oczywiście ciężko byłoby zostać z jednym zegarkiem ale wiem, że to możliwe 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Wiesz co kilka razy kupowałem i nie mogłem się doczekać jakiegoś zegarka ale już od jakiegoś czasu wpadają zegarki ale bez ssania. Sinna Ezm mam od sierpnia tamtego roku i to mój ostatni zakup. Trochę zegarków przez lata się przewinęło. Trochę mam, obejrzałem też sporą ilość i już zegarki nie robią na mnie takiego efektu wow. Powiem Ci, że od kilku lat chyba tylko Sinn  Ezm po zakupie był kilka dni z rzędu noszony a pierwszy raz zatrzymał się chyba po miesiącu. Oczywiście ciężko byłoby zostać z jednym zegarkiem ale wiem, że to możliwe 😀 

Coś w tym jest. Po paru latach w tej branży nowy zegarek cieszy coraz krócej. A i poziom ekscytacji też niższy. Cóż. To tylko i aż czasomierze.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minutes ago, kornel91 said:

U mnie były dwa takie zegarki. Nie zegarki z grupy "można gasić światło", ale takie, które zaspokoiły na dłużej i zredukowały rozedrganie. Trident to inna grupa, to po prostu "mądry, wierny pies", albo GADA (jakby miał siedmio żeberkowy grill ;)) 

1 hour ago, Funky_Koval said:

A po co do razu sprzedawać? Niech leżą. W końcu ten beater będzie musiał iść na serwis albo się na chwilę znudzi.

13 minutes ago, Funky_Koval said:

Coś w tym jest. Po paru latach w tej branży nowy zegarek cieszy coraz krócej. A i poziom ekscytacji też niższy. Cóż. To tylko i aż czasomierze.

Dotykasz sedna... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam gorzej, nie kupuję nic nowego od jakiegoś czasu, bo nie potrafię sprzedać żadnego zegarka (te które mam mają swoje wady, a mimo to gdy przychodzi myśl żeby coś sprzedać czy chociażby zamienić, nagle widzę tylko to co mi się w nich podoba...), a na to żeby ich mieć dużo najzwyczajniej mnie nie stać 😛

Tymczasem dziś taki:

13780.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, TRobert napisał(-a):

Ja mam gorzej, nie kupuję nic nowego od jakiegoś czasu, bo nie potrafię sprzedać żadnego zegarka (te które mam mają swoje wady, a mimo to gdy przychodzi myśl żeby coś sprzedać czy chociażby zamienić, nagle widzę tylko to co mi się w nich podoba...), a na to żeby ich mieć dużo najzwyczajniej mnie nie stać 😛

Tymczasem dziś taki:

13780.jpg

a co z tym jet źle?? :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

a co z tym jet źle?? :D

Z tym konkretnym? To model z wyprzedaży i ma swoje niedoróbki jak np. słynny niesymetryczny napis, poza tym zbyt dokładny to on nie jest (tu pewnie regulacja by pomogła)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, TRobert said:

Tymczasem dziś taki:

Witam w klubie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TRobert napisał(-a):

Tymczasem dziś taki:

13780.jpg

Same here!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie mógłbym zostać jednozegarkowcem, ale wtedy to musiało by być cos na każda okazje, czyli pewnie jakiś Breguet. Gdybym sprzedał wszystko co mam, to nawet mogło by się spełnić, ale mam obecnie 5 zegarków, pudełko dostałem na 8, wiec chciałbym jednak zostać z tym jednym pudelkiem. Ja lubie na zegarki popatrzeć i wrócić do czegoś co nie nosiłem od kilku dni. Do tego pudełko wciąż nie jest pełne, ale zwolniłem jak koledzy. Zegarki które chce są na tyle rzadkie, ze ten brak pospiechu po prostu mi służy.  ;) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się kolegom zebrało na filozofowanie przy wakacyjnym weekendzie
Też bym coś kupił, może jakiegoś Krzyśka, ale w sumie, to już chyba sam nie wiem czy i co, a na razie dobrze mi z tym co zostało.
Przydałoby się jeszcze opchnąć ze 2 sztuki, ale nic na siłę, jeść nie wołają.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filozofowanie, filozofowaniem, a i tak wszystko sprowadza się do ludzi i ich historii.

20260810_154206(1).thumb.jpg.64aeea444e35b7202d46754808849a19.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalę się nowym zakupem. Niestety na ostatnią wyprzedaż się trochę spóźniłem, ale za to wpadł taki oto zawodnik 1b9cff1ef7cd3e8ec281fb68a802a323.jpgb2676944cd7be8bbcfdd397bb23a7a92.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Koperta faktycznie jest inna niż w pozostałych modelach.
A z paskami to kombinuję . Brązy też mu pasują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi