Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce zejść z nadgarstka.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś cążkami? Jak pasek bardzo gruby, to od spodu nożyk do tapet... :P

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś cążkami? Jak pasek bardzo gruby, to od spodu nożyk do tapet... :P

To jest myśl! Szkoda paska, jak się zużyje, zrobię jak piszesz. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś ten nowy napis a raczej jego miejsce mi nie leży . Jak już się uparli że coś muszą zmienić i napis musi być na godzinie dziewiątej to zamiast pełnej nazwy mogli dać ładną czcionką skrót ChW i byłaby przeciwwaga daty. Ale reszta bardzo fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napisu zgadzam się w 100%

Mi jeszcze średnio pasuje to profilowane szkiełko z efektem mlecznego pierścienia.

Ale poza tym OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommaso, cały model piękny, w stylu retro - tylko właśnie kontrowersyjne logo, o którym chyba wszyscy fani marki mają złe zdanie (czytam angielskie forum CW i tam jadą ostro...), a mnie jeszcze nie pasuje tutaj ten trójząb do wskazówki sekundowej. Za bardzo kojarzy mi się ze sportowym Tridentem...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napisu zgadzam się w 100%

Mi jeszcze średnio pasuje to profilowane szkiełko z efektem mlecznego pierścienia.

Ale poza tym OK.

Gratulacje! Niech się nosi!

Zapytam jeszcze raz. bo mi co jakiś czas ten model chodzi po głowie: jak wrażenia? Jaka jakość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wolę pełne brzmienie napisu: "Christopher Ward" od "Chr. Ward" - jakieś to takie dziwaczne jest...

Ja też wolę ale na starym miejscu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Niech się nosi!

Zapytam jeszcze raz. bo mi co jakiś czas ten model chodzi po głowie: jak wrażenia? Jaka jakość?

A ja odpowiedziałem wczoraj w wątku w którym pytałeś. ;)

A co do jakości, to zależy do czego porównać. Nie jest to jakość Grand Seiko, ale też nie ma w nim niczego, co by takiej jakości wymagało. Jego siła tkwi w prostocie i taki jest - purystyczny i bardzo poprawnie wykonany. Nierównych indeksów nie zaobserwowałem, obróbka stali przyzwoita, luma świeci jak powinna. Jedynie pasek wybija się ponad przeciętność - chyba najlepszy jaki miałem wśród zegarków z tej grupy cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 9/21/2016 at 12:38 PM, ledr said:

Tommaso, cały model piękny, w stylu retro - tylko właśnie kontrowersyjne logo, o którym chyba wszyscy fani marki mają złe zdanie (czytam angielskie forum CW i tam jadą ostro...), a mnie jeszcze nie pasuje tutaj ten trójząb do wskazówki sekundowej. Za bardzo kojarzy mi się ze sportowym Tridentem...

On 9/21/2016 at 3:57 PM, Lincoln Six Echo said:

A ja wolę pełne brzmienie napisu: "Christopher Ward" od "Chr. Ward" - jakieś to takie dziwaczne jest...

On 9/21/2016 at 4:01 PM, Brzoza2 said:

Ja też wolę ale na starym miejscu.

Nie dalej jak wczoraj z Kol. gienek_mkb wałkowaliśmy ten temat. ;) A ja to logo widzę tak:

On 9/21/2016 at 5:27 PM, Tommaso said:

A ja odpowiedziałem wczoraj w wątku w którym pytałeś. ;)

A co do jakości, to zależy do czego porównać. Nie jest to jakość Grand Seiko, ale też nie ma w nim niczego, co by takiej jakości wymagało. Jego siła tkwi w prostocie i taki jest - purystyczny i bardzo poprawnie wykonany. Nierównych indeksów nie zaobserwowałem, obróbka stali przyzwoita, luma świeci jak powinna. Jedynie pasek wybija się ponad przeciętność - chyba najlepszy jaki miałem wśród zegarków z tej grupy cenowej.

Tak podejrzewałem, że mi to umknęło w ferworze walki. Dziękuję za cierpliwość i "riplej". Z tego co napisałeś wnoszę, że jednak to nie jest zegarek dla mnie. Sama poprawność, to jednak trochę za mało aby dłużej u mnie pobył. Nie oczekuję oczywiście GSa w cenie poniżej 1k GBP ale, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czegoś mu może brakować? Chyba wolałem Tridenta Classic MKI jako bezpośrednie nawiązanie do Pro.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę będę bronić tego Krzysia. IMO ta poprawność i brak fajerwerków to jedno z założeń tego projektu. Miał przypominać stare vintage, a tam nie było wyrafinowanych indeksów czy tarcz. To tak jak np Tudor Ranger czy trochę Rolex Explorer I - ich siła tkwi w prostocie.

Tak jak pisałem - nieudane jest tylko logo, a do obróbki szkła mogliby się lepiej przyłożyć (albo znaleźć lepszego podwykonawcę). Poza tym wszystko tak jak być powinno, a akurat widły bardzo mi się podobają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę będę bronić tego Krzysia. IMO ta poprawność i brak fajerwerków to jedno z założeń tego projektu. Miał przypominać stare vintage, a tam nie było wyrafinowanych indeksów czy tarcz. To tak jak np Tudor Ranger czy trochę Rolex Explorer I - ich siła tkwi w prostocie.

Tak jak pisałem - nieudane jest tylko logo, a do obróbki szkła mogliby się lepiej przyłożyć (albo znaleźć lepszego podwykonawcę). Poza tym wszystko tak jak być powinno, a akurat widły bardzo mi się podobają :)

A broń! Polemika jest zdrowa, a ja chętnie chłonę każdą informację na temat tego zegarka z powodów wyżej. Mnie nie pasuje logo i do końca minimalizm robiony pod to logo, cokolwiek to znaczy. Dobry Trident musi mieć trójząb na sekundniku i już. MKI z kolei:

Christopher-Ward-C65-Trident-Classic-04.

mimo słusznych wskazówek, profilu koperty jest jednak ciut przedobrzony (jak przeszkadzają mi fale ;)). Dziwne, bo tą samą tarczę i indeksy ma Pro, a jednak po czasie taki design "łyknąłem". ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja zapiszę się do klubu:

Gratulacje, bardzo fajny! Właśnie do niego się przymierzałem. 38 mm nie za mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od nadgarstka, ja mam bardzo mały, więc u mnie OK.

Jeśli masz powyżej 17 cm to może być za mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja zapiszę się do klubu:

Gratuluję. Całkiem całkiem ten Trident. Logo troche dziwne, fakt, ale się już przyzwyczaiłem i przestało mnie drażnić. Za to reszta fajna.

Rozumiem, że vintage ale szkoda, że nie jest trochę większy. Takie 40mm byłoby super. A widły muszą być bo by Trident się nie nazwyał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommaso, fajny jest, choć dla mnie za mały. Koronkę ma bez logo, czy już z Tissot? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommaso, fajny jest, choć dla mnie za mały. Koronkę ma bez logo, czy już z Tissot? ;)

Tissot? O co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie o to, że przypomina stare logo Tissota.

Tak jest w niektórych nowych Krzysiach:

QqsCTDLiN26ymnsMOGHK-QwAXgh7z0c1zBvacJBQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe logo na koronce ma być połączeniem flag Anglii o Szwajcarii, kilka osób skomentowało że trochę Tissota przypomina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie o to, że przypomina stare logo Tissota.

Tak jest w niektórych nowych Krzysiach:

Nowe logo na koronce ma być połączeniem flag Anglii o Szwajcarii, kilka osób skomentowało że trochę Tissota przypomina.

Dziękuję za wyjaśnienie. Słabo to to wygląda (po mojemu oczywiście), ale zobaczymy jak spójna jest cała koncepcja rebrandingu i co to finalnie wyjdzie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre projekty na renderach fajnie wyglądają, np ozdobienie mostków mechanizmu tym wzorem. Widać jak przebiega proces projektowania - dwie ostatnie premiery wciąż bez tego logo, a Classic dostanie koronkę dopiero wkrótce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi