Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Recommended Posts

8 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

zapewnie jest to płacz recenzentów bo na coś ponarzekać muszą. Na razie się jaram bo krzyś wygląda na zegarek kompletny. A powoedzcie jak z antyrefleksem? Znalazłem info, że dają od wewnętrznej strony

Ar pewnie jakiś jest. U mnie i biały i brąz bardzo fajne czytelne. Trochę te zapięcie jest dłuższe w c60 ale tp jest tak lekko zegarek, że przy dobrym ułożeniu ogniw wszystko świetnie leży. Ostatnio natomiast chciałem wyciągnąć ogniowo z Ball aerogmt i mimo tego, że nie było ciasno to zegarek przesuwał latał gorzej na nadgarstku i muszę mieć tyle samo ogniw z obydwu stron bo był dyskomfort natomiast Krzyśka nie czuje na nadgarstku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

W dniu 17.07.2024 o 16:59, Funky_Koval napisał(-a):

Porównam te zegarki i dam znać. Są podobne ale pewne znacznie się różnią. Np zastanawiam się czy mi w Krzysiu to zapięcie podejdzie. Jutuberzy płaczą, że długie a ono jest takiej samej długościu jak w Rolexie. Przy recenzjach rolków jakoś płaczu nie ma :P

Jest duże. Szczególnie będzie to wyczuwalne w mniejszym (poniżej 40mm) zegarku i na mniejszym nadgarstku.

Już kiedyś wrzucałem. Porównanie zapięcia z Oris Aquis (41,5).

DSC_9035.thumb.JPG.1cdce5a5bab15b8d8305376523e8804f.JPG

W dniu 17.07.2024 o 19:04, tts napisał(-a):

Pół cm różnicy w porównaniu do tego z C60 Mk2 i już problem?

Swoją drogą przy okazji ost rozmowy o zapięciu z mikroregulacją do PO, uświadomiłem sobie, że to generalnie bydlę jest... chyba zamiast mikroregulacji w C60 wolę tak dobrze spasowany kajdan jak mam w Omegach i małe zapiecie. 

Zgadzam się. Teraz w ZuluTime mam bez regulacji w locie. Jest małe, zgrabne i przede wszystkim wygodne. A jak coś to mam 5 dziurek do manipulacji.

20 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie wiem w czym może być problem. Mam tą szybką regulację w C63 i jest świetna. Na pewno zapięcie nie jest zbyt duże. Chyba, że ktoś sobie wyjął ogniwa tylko z jednej strony bransolety i potem zapięcie mu nie leżało na środku nadgarstka. Innych przyczyn niewygody noszenia nie znajduję.

To raczej nie jest problem. Kwestia porównania do innych rozwiązań. Mikroregulacja jest świetna i powinna być standardem, ale ta w ChW jest po prostu duża. Jak ktoś ma mniejszy nadgarstek to może być odczuwalna. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Od dawna mowie, ze lepsze male zapiecie i komfort przez 99% czasu niz duze i masywne z mikroregulacja, ktorej uzywam przez 1% czasu. Minimum 3 dziurki w zapieciu i wykalaczka w portfelu - i jest ok :D

20 minutes ago, Balansujący Na Osi said:

Mikroregulacja to fajny gadżet ale niekoniecznie wygodny.

Zgadza się. Ja tam lubię mieć wybór, niekoniecznie taki jak w Omedze, że można zmienić zapięcie za kolejny worek kruszcu... Mam to szczęście, że mnie wyst. dobrze zrobiony kajdan + półogniwa (chłopaki na Pl. Trzech Krzyży nie liczą sobie ekstra za takie dopasowanie). Ciekawostka jest taka, że mimo, że kajdan od C60 ma mikroregulację, a od PO czy Spidka nie, to Omegowe kajdany można nosić cały dzień, a w C60, w którymś momencie trzeba skorzystać z mikroregulacji... drobny szczegół, a jednak nie szczegół.

Co z tego jak ta niezwezana bransoleta od 300M wyglada jak gasienica czolgowa - przezyc jej nie moge 😕

Mam to. Samo brasa od SM300 się nie zwęza. Przez to dla mnie wizualnie jest za duza i siermiezna

@tts

może kwestia tzw "hotspots". Łapa puchnie i jakiś kant uwiera. Miałem tak z jedną z brans od strapcode. Niby cacy ale jak ciepło to jakiś ostry kant uwierał

quartz bandit

10 minutes ago, cordi7 said:

Co z tego jak ta niezwezana bransoleta od 300M wyglada jak gasienica czolgowa - przezyc jej nie moge 😕

Zgoda... dlatego wybrałem PO Skyfall, a gdyby nie było tej Planety, to pewnie bym szukał 2254.

3 minutes ago, Funky_Koval said:

Mam to. Samo brasa od SM300 się nie zwęza. Przez to dla mnie wizualnie jest za duza i siermiezna

@tts

może kwestia tzw "hotspots". Łapa puchnie i jakiś kant uwiera. Miałem tak z jedną z brans od strapcode. Niby cacy ale jak ciepło to jakiś ostry kant uwierał

Zapewne... zwłaszcza, że C60 Mk2 miały miejscami "kanty" za dobrze wykonane, np koronką można sobie zrobić krzywdę jak kajdan czy pasek nie jest dopasowany. Inna kwestia to ogólne wyprofilowanie i wyważenie koperty. Coby nie powiedzieć, CWL jest fajny, ale jeszcze brakuje mu doświadczenia, które zdobywa się po latach w branży.

Widziałem na żywo Bel Canto we wszystkich kolorach. Powiem Wam ze odjazdowy zegarek w cenie!

8 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Widziałem na żywo Bel Canto we wszystkich kolorach. Powiem Wam ze odjazdowy zegarek w cenie!

Dzyń dzyń?

quartz bandit

1 hour ago, Funky_Koval said:

Dzyń dzyń?

Tak! Dzwonił co godzinę ale fajne było to ze można tez wyłączyć dzyń dzyń.

Niebieski i czarny moim zdaniem najlepszy.

Korzystalem z obslugi klienta CW lata temu, byli lekko zakreceni i zamiast jednego paska na wymiane dostalem dwa.

Jesli ponizsza sytuacja jest jakakolwiek miara tego, co dzieje sie obecnie to troche slabo... a wy jakie macie doswiadczenia?

https://www.watchuseek.com/threads/new-purchase-and-an-immediate-issue-christopher-ward-c63-sealander.5575977/

26 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Korzystalem z obslugi klienta CW lata temu, byli lekko zakreceni i zamiast jednego paska na wymiane dostalem dwa.

Jesli ponizsza sytuacja jest jakakolwiek miara tego, co dzieje sie obecnie to troche slabo... a wy jakie macie doswiadczenia?

https://www.watchuseek.com/threads/new-purchase-and-an-immediate-issue-christopher-ward-c63-sealander.5575977/

nie strasz bo czekam na zegarek od nich. Co do dyskusji z watchuseek - gościu dostał wadliwy zegarek, zwrócił i tyle. Babole zdarzają się wszędzie. 

quartz bandit

7 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

nie strasz bo czekam na zegarek od nich. Co do dyskusji z watchuseek - gościu dostał wadliwy zegarek, zwrócił i tyle. Babole zdarzają się wszędzie. 

Jeszcze nie zwrocil - mnie bardziej chodzi o podejscie. Sugestia "idz do lokalnego zegarmistrza i zaplac z wlasnej kieszeni" jest ... slaba.

Babole sie zdarzaja, co sie liczy to jak sobie z nimi producent radzi. Rozumiem frustracje goscia, ktory wylozyl spora kase i zamiast frajdy z zegarka ma sraczke.

Rozumiem natomiast CW, ze chce dostac wadliwa bransolete do sprawdzenia zanim wysle nowa. Mam wrazenie, ze obsluga klienta u wielu marek zaczyna kulec...

Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Jeszcze nie zwrocil - mnie bardziej chodzi o podejscie. Sugestia "idz do lokalnego zegarmistrza i zaplac z wlasnej kieszeni" jest ... slaba.

Babole sie zdarzaja, co sie liczy to jak sobie z nimi producent radzi. Rozumiem frustracje goscia, ktory wylozyl spora kase i zamiast frajdy z zegarka ma sraczke.

Rozumiem natomiast CW, ze chce dostac wadliwa bransolete do sprawdzenia zanim wysle nowa. Mam wrazenie, ze obsluga klienta u wielu marek zaczyna kulec...

z tym nie dyskutuję - sugestia "idz do lokalnego zegarmistrza" to dyskwalifikacja obslugi klienta. Ja na jego miejscu bym się nie szarpał, nie grzebał w zegarku tylko go zwrócił. Niemniej słabizna.... 

quartz bandit

1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Pewnie tak chociaż trochę to dziwna odpowiedź. Ja z nimi też korespondowałem i nie było problemu z kontaktem. Tutaj ewidentnie coś jest nie tak tylko co szybki teleskop nie trzymał??

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

To wygląda, jakby z jednej strony dali endlink od modelu z krótszymi uszami, np. od C65.
Podejście firmy w tym przypadku jest takie sobie.
Mogę tylko powiedzieć że w moim przypadku, pewien problem z zamówieniem załatwili lepiej niż wzorowo. I ja z obsługi klienta jestem bardzo zadowolony.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Lata temu mialem kontakt z obsluga klienta CW - zamowiony zegarek przyszedl z paskiem z purchlami / zmarszczkami.

Proglem zgloszony, wyslany nowy pasek. Po kilku dniach tracking utknal, po poltora tygodnia od utkniecia pisalem do nich znow.

Myslalem, ze pogadaja z firma kurierska co i jak - moze pogadali - koniec koncow wyslali drugi pasek i tym razem dostalem raz - dwa.

Po kilku tygodniach dotarl drugi pasek O.o wiec pisalem do nich, czy go odeslac bo czulem sie nie do konca ok dostajac dwa.

Nikt nawet mi nie odpisal na maila. Troche dziwnie ale mialem czyste sumienie, ze probowalem oddac.