Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Nie trzeba było. Tylko jakiś mikroskopijny element mechanizmu, który szwankował trzeba było zamówić od Sellity i wymienić i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sie zaczelo... takiego mail'a dostalem od Ch. Ward'a

1941459774_ScreenShotTool-20250702161752.thumb.png.795100adad96aed73d78cd0ff21b56b2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spory wybór. Dawno już takiej szerokiej oferty nie było na sezonowej wyprzedaży.

Chociaż C60 Pro 300 czarny niestety tylko 38 mm albo 42 mm. A ja miałem ochotę na 40 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie znalazłem w kawałkach. Zegarek osobno, bransoleta osobno. 🙂 

Wyszło taniej niż zegarek na bransolecie.

obraz.png.a73e029b41dd8b606e159d35468e5b33.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

W sumie znalazłem w kawałkach. Zegarek osobno, bransoleta osobno. 🙂 

Wyszło taniej niż zegarek na bransolecie.

obraz.png.a73e029b41dd8b606e159d35468e5b33.png

Kliknąłeś Robert?? Ja oglądałem i myślałem o compresorze i nie wziąłem. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Kliknąłeś Robert?? Ja oglądałem i myślałem o compresorze i nie wziąłem. 

Kliknąłem. Teraz jak przyjdzie i jak się spodoba, to będę musiał przemyśleć przyszłość innych zegarków w pudełku. Nie chcę już więcej sztuk. Raczej bardziej przemyślane pozycje. Dlatego zielony C63 może się czuć zagrożony 😉, bo to prawie identyczny zegarek. I pewnie Architekt od VC. Chciałem też niedawno puścić dalej unisexowy Redentore od Meccaniche Veneziane na szwajcarskim mechaniźmie, ale jakoś nie było chętnych.

Compresora też widziałem na liście i też się troszkę zastanawiałem, ale dla mnie trochę za duży i nie miałby u mnie dużo czasu nadgarstkowego. U Ciebie pewnie częściej byłby noszony. A do czarnego Pro 300 od dawna mnie ciągnęło.

W ogóle mam wrażenie, że to była pierwsza od trzech lat dość sensowna wyprzedaż 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Kliknąłem. Teraz jak przyjdzie i jak się spodoba, to będę musiał przemyśleć przyszłość innych zegarków w pudełku. Nie chcę już więcej sztuk. Raczej bardziej przemyślane pozycje. Dlatego zielony C63 może się czuć zagrożony 😉, bo to prawie identyczny zegarek. I pewnie Architekt od VC. Chciałem też niedawno puścić dalej unisexowy Redentore od Meccaniche Veneziane na szwajcarskim mechaniźmie, ale jakoś nie było chętnych.

Compresora też widziałem na liście i też się troszkę zastanawiałem, ale dla mnie trochę za duży i nie miałby u mnie dużo czasu nadgarstkowego. U Ciebie pewnie częściej byłby noszony. A do czarnego Pro 300 od dawna mnie ciągnęło.

W ogóle mam wrażenie, że to była pierwsza od trzech lat dość sensowna wyprzedaż 

Super. Masz brąziaka a z tego będziesz też bardzo zadowolony. Conpressor ma dla mnie świetny niebieski odcień. Jeszcze ten mi się widzi.

Wrzucę screen bo pewnie zniknie.

2htE9BJ.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten C60 Elite fajny, ale ma chyba z 15 mm grubości. To byłoby dla mnie troszkę za dużo na codzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ten C60 Elite fajny, ale ma chyba z 15 mm grubości. To byłoby dla mnie troszkę za dużo na codzień.

Na co dzień nosisz garniturowce :) A teraz będzie 300 cieszyła :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

H7Zhig4.jpeg

JEz6fEY.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczyłem na białego 38 twelve i nie ma ;(

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie skusiłem na zielonego tytanowego The Twelve 40. Nie ma to jak spontaniczny zakup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Kliknąłem. Teraz jak przyjdzie i jak się spodoba, to będę musiał przemyśleć przyszłość innych zegarków w pudełku. 

Gratulacje :) Nareszcie sie udalo upolowac czarnego C60 Pro 300!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Nareszcie sie udalo upolowac czarnego C60 Pro 300!

Dzięki. W piątek ma dotrzeć. Będzie w sam raz na weekend .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może orientuje się do kiedy ma trwać lipcowa wyprzedaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się porobiło. Dostałem dzisiaj dwa maile. Jeden z DHL z informacją, że dostawa przesyłki z ChW jest przewidziana na jutro, a drugi od ChW taki:

obraz.thumb.png.2a464396435750df1c6bc307a9bc12cb.png

Nawet nie jestem w stanie się z tego maila (ani z mojego konta u nich) dowiedzieć, co wysłali a czego nie.

Jutro odmówię przyjęcia przesyłki (cokolwiek w niej jest) a z rabatem będę chciał kupić nowego C60 Pro 300 na bransolecie, bo cena końcowa wyjdzie prawie taka sama. Jak będzie trzeba, to dopłacę 23 funty różnicy i będę miał nówkę zamiast "nearly new" a z drugiej strony nie będę miał gumowego paska, którego i tak nie zamierzałem używać. Zobaczymy jak to się skończy.

Ktoś miał może jakieś doświadczenia z odmową odebrania przesyłki międzynarodowej (DHL) i próbą zwrócenia jej do nadawcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo. Ja z kolei od zamówienia nie dostałem od nich żadnej wiadomości poza potwierdzeniem jego złożenia…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobilem spontaniczny zakup. U mnie ma dzis byc “12” mineral blue na gumie (ta bransoleta jest dla mnie niewygodna przez zapiecie motylkowe ktore nie jest ukryte..). Jak mi siadzie to zostanie, jak nie to pojdzie na sprzedaz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

No i się porobiło. Dostałem dzisiaj dwa maile. Jeden z DHL z informacją, że dostawa przesyłki z ChW jest przewidziana na jutro, a drugi od ChW taki:

obraz.thumb.png.2a464396435750df1c6bc307a9bc12cb.png

Nawet nie jestem w stanie się z tego maila (ani z mojego konta u nich) dowiedzieć, co wysłali a czego nie.

Jutro odmówię przyjęcia przesyłki (cokolwiek w niej jest) a z rabatem będę chciał kupić nowego C60 Pro 300 na bransolecie, bo cena końcowa wyjdzie prawie taka sama. Jak będzie trzeba, to dopłacę 23 funty różnicy i będę miał nówkę zamiast "nearly new" a z drugiej strony nie będę miał gumowego paska, którego i tak nie zamierzałem używać. Zobaczymy jak to się skończy.

Ktoś miał może jakieś doświadczenia z odmową odebrania przesyłki międzynarodowej (DHL) i próbą zwrócenia jej do nadawcy?

Przykra sytuacja. Z tego co czytałem na anglojęzycznych forach jeżeli oferują kod zniżkowy to zamówienie jest anulowane. 

Jak w dhl odmówisz przyjęcia to albo zwrócą do nadawcy, albo potrzymają chwilę u siebie a kiedyś tam przesyłka zostanis zutylizowana. Niemniej odmowa to najczęściej dla Ciebie bez dodatkowych kosztów odesłanie do nadawcy.

Wygląda na bałagan u Christophera Warda, wyprzedaż ich przerosła.

Daj znać, jak sprawa się potoczyła dalej. Trzymam kciuki i współczuję nerwów :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Perpetuum Mobile wspolczuje - najgorsza mozliwa sytuacja, kupiles i na adrenalinie zakupowej dostajesz info, ze nie, nie tym razem.

Natomiast zachowali sie w porzadku. Jesli z kuponem mozesz kupic nowke za 23 GBP wiecej, niz nearly new z wyprzedazy to bym sie nawet nie zastanawial.

Trzymam kciuki za happy end!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Daj znać, jak sprawa się potoczyła dalej. Trzymam kciuki i współczuję nerwów :)

1 godzinę temu, rafi napisał(-a):

Słabo. Ja z kolei od zamówienia nie dostałem od nich żadnej wiadomości poza potwierdzeniem jego złożenia…

47 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Trzymam kciuki za happy end!

Dzięki. Odpisałem do ChW i zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie czekam na telefon od kuriera, żeby go odprawić z kwitkiem. Będę relacjonował sagę na bieżąco. Pewnie nie będzie tak ciekawie jak z zakupem pewnej terenówki na wątku samochodowym parę lat temu, ale zawsze to jakiś ruch w wątku 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi