Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

38 minutes ago, waskoza said:

Dzisiaj udało mi się przymierzyć  u znajomego 40 mn. - Trident Pro 300 i sam nie wiem czy 42 mn. nie będzie za duży. Na żywo jeszcze lepiej wygląda niż na zdjęciach,  a ze dziś ostatni dzień promocji i wszystkie są dostępne co prawda jako pre-order  to chciałbym zamówić.

Wrzucam 2 zdjęcia co sądzicie?  

Zawsze możesz zamówić oba i jeden odesłać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, że jest ok. Większy też nie będzie za duży, ale może być mniej wygodny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, waskoza napisał(-a):

Dzisiaj udało mi się przymierzyć  u znajomego 40 mn. - Trident Pro 300 i sam nie wiem czy 42 mn. nie będzie za duży. Na żywo jeszcze lepiej wygląda niż na zdjęciach,  a ze dziś ostatni dzień promocji i wszystkie są dostępne co prawda jako pre-order  to chciałbym zamówić.

Wrzucam 2 zdjęcia co sądzicie?  

20251201_144637.jpg

20251201_144657.jpg

20251201_144630.jpg

Jest ok ale 42 też będzie dobry. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Zdania ekspertów są podzielone ale mój głos idzie na 40 mm.

Dokładnie. Ja też uważam, że jest ok ale te 42mm też by dobrze wyglądały. Ja nie umiem robić takich zdjęć ale fotka sprzed chwili. 42mm. Nadgarstek u mnie zmalał jak i ja było 18-18,5cm jest 17,5cm. Tak to wygląda. Miejsca jeszcze jest po szerokości. 

AQTSse7.jpeg

f29LmX2.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Dokładnie. Ja też uważam, że jest ok ale te 42mm też by dobrze wyglądały. Ja nie umiem robić takich zdjęć ale fotka sprzed chwili. 42mm. Nadgarstek u mnie zmalał ja i ja było 18-18,5cm jest 17,5cm. Tak to wygląda. Miejsca jeszcze jest po szerokości. 

AQTSse7.jpeg

f29LmX2.jpeg

Wiesz można, wszywtko można ale mi się u Ciebie mniejsze zegarki podobaja. Rolki 36mm idealne :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minutes ago, kornel91 said:

Dokładnie. Ja też uważam, że jest ok ale te 42mm też by dobrze wyglądały. Ja nie umiem robić takich zdjęć ale fotka sprzed chwili. 42mm. Nadgarstek u mnie zmalał ja i ja było 18-18,5cm jest 17,5cm. Tak to wygląda. Miejsca jeszcze jest po szerokości. 

W tym wypadku, bym brał 40mm zwłaszcza, że bezel wąski, a zegarek niski. Pamiętam, że "albinos" w 40mm idealnie mi na ręce siadł.

14 minutes ago, Funky_Koval said:

Wiesz można, wszywtko można ale mi się u Ciebie mniejsze zegarki podobaja. Rolki 36mm idealne :)

Mniejsze zegarki, to tylko kwestia czasu (dojrzałość/starość, etc.) albo przechodzenia na kolejne poziomy wtajemniczenia, np

Co do obwodu nadgarstka, to przecież trzeba jeszcze wziąć pod uwagę „szerokość” tej płaskiej przestrzeni, a także budowę „nosiciela”. ;) Dlatego w tym wypadku wziąłbym oba i jeden odesłał po przymiarkach, na spokojnie, w zaciszu domowego ogniska. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

A

I zaczynam nosić mniejsze. Sinn 903 czy EZM3 to 41 mm, Oris Pointer date 40mm. Tylko już co później troszkę za małe za to większych też ostatnio nie kupuję a mam takie 45-46mm. Miałem OS 38mm i był akceptowalny ale Roelx 36mm to dla mnie maluch 😀

Godzinę temu, tts napisał(-a):

W tym wypadku, bym brał 40mm zwłaszcza, że bezel wąski, a zegarek niski. Pamiętam, że "albinos" w 40mm idealnie mi na ręce siadł.

Mniejsze zegarki, to tylko kwestia czasu (dojrzałość/starość, etc.) albo przechodzenia na kolejne poziomy wtajemniczenia, np

Co do obwodu nadgarstka, to przecież trzeba jeszcze wziąć pod uwagę „szerokość” tej płaskiej przestrzeni, a także budowę „nosiciela”. ;) Dlatego w tym wypadku wziąłbym oba i jeden odesłał po przymiarkach, na spokojnie, w zaciszu domowego ogniska. 

Tak jak pisałem  Tomek ja też powoli zmieniam postrzeganie zegarków. Wolę troszkę mniejsze a na pewno bardziej wygodne. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, kornel91 napisał(-a):

A

I zaczynam nosić mniejsze. Sinn 903 czy EZM3 to 41 mm, Oris Pointer date 40mm. Tylko już co później troszkę za małe za to większych też ostatnio nie kupuję a mam takie 45-46mm. Miałem OS 38mm i był akceptowalny ale Roelx 36mm to dla mnie maluch 😀

Tak jak pisałem  Tomek ja też powoli zmieniam postrzeganie zegarków. Wolę troszkę mniejsze a na pewno bardziej wygodne. 

Jej pomieszałem to Dniale wymieniał na rolki :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minutes ago, kornel91 said:

Mam podobnie. Najpierw się broniłem przed dużymi zegarkami, bo niepraktyczne i niewygodne, zwłaszcza sportowe. Później stwierdziłem, że to ja się muszę mylić, skoro innym, to nie przeszkadza, a teraz widzę, że jednak mniejsze (i lżejsze) jest lepsze, wygodniejsze i tak się nie "tyra" w konfrontacji z codziennością... Starzeję się po prostu albo mi się w głowie przewraca od dobrobytu... ;) 

42 minutes ago, kornel91 said:

I zaczynam nosić mniejsze. Sinn 903 czy EZM3 to 41 mm, Oris Pointer date 40mm.

Nie będę teraz sprawdzał, ale dla mnie kluczowy tu jest L2L, wysokość koperty i oczywiście jak całość gra w odbiorze... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tts napisał(-a):

Mam podobnie. Najpierw się broniłem przed dużymi zegarkami, bo niepraktyczne i niewygodne, zwłaszcza sportowe. Później stwierdziłem, że to ja się muszę mylić, skoro innym, to nie przeszkadza, a teraz widzę, że jednak mniejsze (i lżejsze) jest lepsze, wygodniejsze i tak się nie "tyra" w konfrontacji z codziennością... Starzeję się po prostu albo mi się w głowie przewraca od dobrobytu... ;)

Nie będę teraz sprawdzał, ale dla mnie kluczowy tu jest L2L, wysokość koperty i oczywiście jak całość gra w odbiorze... 

No to tutaj L2l zbliżone około 48mm i grubość 12,5mm 903 chyba ponad 14 mm. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny. Bardzo ładny.

Tylko dlaczego:
- kieszonkowy
- limitowany
- no i trochę drogi
???

Taki garniturowy manual w rozmiarze 38 mm bym od nich pewnie brał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi