himerri 16 #10226 Posted May 31 Cześć wszystkim, Mam problem ze zmianą płatności na GBP (dostawa do Polski). Wcześniej podobno bez problemu dało się zmienić walutę i zakupić w taki sposób (niższy koszt w porównaniu do EUR). Obsługa Klienta napisała, że muszę zakupić w walucie danego regionu odbiorcy. Spotkaliście się z czymś takim przy ostatnich zakupach ChW? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24793 #10227 Posted May 31 (edited) 15 godzin temu, himerri napisał(-a): Cześć wszystkim, Mam problem ze zmianą płatności na GBP (dostawa do Polski). Wcześniej podobno bez problemu dało się zmienić walutę i zakupić w taki sposób (niższy koszt w porównaniu do EUR). Obsługa Klienta napisała, że muszę zakupić w walucie danego regionu odbiorcy. Spotkaliście się z czymś takim przy ostatnich zakupach ChW? Wcześniej już ktoś o tym pisał. Najwyraźniej już nie można zmieniać waluty. EDIT: z ciekawości sprawdziłem. Mi zegarek w GBP dodał się do koszyka, mogłbym kupić. Proponuję założyć konto na stronie krzyśka, potem zmienić walutę na GBP i następnie dodać zegarek do koszyka Edited June 1 by Funky_Koval 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93448 #10228 Posted June 2 12 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Pawel.Sz 634 #10229 Posted June 2 Chialem zwrocic jeden z ostatnich zakupow do ChW, natomiast DHL uruchomil procedure celno-eksportowa, wraz z platnym pelnomocnictwem oraz oplatami celno-podatkowymi. Dwa razy zwracalem poprzednio zegarki do nich i nigdy nie bylo takich numerow, czy ktos z Was ostatnio przerabiał ten temat? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24793 #10230 Posted June 3 6 godzin temu, Pawel.Sz napisał(-a): Chialem zwrocic jeden z ostatnich zakupow do ChW, natomiast DHL uruchomil procedure celno-eksportowa, wraz z platnym pelnomocnictwem oraz oplatami celno-podatkowymi. Dwa razy zwracalem poprzednio zegarki do nich i nigdy nie bylo takich numerow, czy ktos z Was ostatnio przerabiał ten temat? Ja musiałem odesłać zegarek na serwis. Nie było takich cyrków. Chward dał mi etykietę zwrotną, paczka nadana. W mejlach deklarowałem tylko zawartość i podałem numer seryjny produktu dołączając zdjęcia. Za co chcą kasę od Ciebie? 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Pawel.Sz 634 #10231 Posted June 3 Agencja celna DHL, odpraca celna, oficjalnie w wiadomosci - trzeba wypelnic pelmomocnictwo do czynnosci odprawy oraz: "Złożenie upoważnienia nakłada obowiązek uiszczenia opłaty skarbowej w kwocie 17 PLN. Zajmiemy się tym w Państwa imieniu, a kwotę doliczymy do faktury, wraz z należnościami celno-podatkowymi." "Zapłaty na rzecz DHL równowartości należności celno-podatkowych wynikających z dokonywanych przez DHL zgłoszeń celnych, opłaty skarbowej, a także opłat wynikających z Cennika Usług Międzynarodowych DHL dostępnego na stronie: https://dhlexpress.pl (w tym prowizji wykładowej za korzystanie z zabezpieczenia DHL – oznaczonej jako „Obsługa należności celno-podatkowych” w kwocie 2,5% wartości opłat celno-podatkowych, min. 84,87 PLN*) * Kwota prowizji aktualna na rok 2026." Zobcze jak sie dalej sprawy potocza Tez nie mialem nigdy takich kombinacji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24793 #10232 Posted June 3 11 minut temu, Pawel.Sz napisał(-a): Agencja celna DHL, odpraca celna, oficjalnie w wiadomosci - trzeba wypelnic pelmomocnictwo do czynnosci odprawy oraz: "Złożenie upoważnienia nakłada obowiązek uiszczenia opłaty skarbowej w kwocie 17 PLN. Zajmiemy się tym w Państwa imieniu, a kwotę doliczymy do faktury, wraz z należnościami celno-podatkowymi." "Zapłaty na rzecz DHL równowartości należności celno-podatkowych wynikających z dokonywanych przez DHL zgłoszeń celnych, opłaty skarbowej, a także opłat wynikających z Cennika Usług Międzynarodowych DHL dostępnego na stronie: https://dhlexpress.pl (w tym prowizji wykładowej za korzystanie z zabezpieczenia DHL – oznaczonej jako „Obsługa należności celno-podatkowych” w kwocie 2,5% wartości opłat celno-podatkowych, min. 84,87 PLN*) * Kwota prowizji aktualna na rok 2026." Zobcze jak sie dalej sprawy potocza Tez nie mialem nigdy takich kombinacji. Pierwszy raz coś takiego widzę 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Pawel.Sz 634 #10233 Posted June 3 12 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Pierwszy raz coś takiego widzę Zapewne mam w tym tygodniu duze szczescie i jestem tym jednym przypadkiem na 100 Poki co, po kilku wymianach maili z DHL, przesylka poszla dalej. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24793 #10234 Posted June 3 43 minuty temu, Pawel.Sz napisał(-a): Zapewne mam w tym tygodniu duze szczescie i jestem tym jednym przypadkiem na 100 Poki co, po kilku wymianach maili z DHL, przesylka poszla dalej. Powodzenia 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93448 #10235 Posted June 4 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Kubutek 94 #10239 Posted Wednesday at 03:47 PM Dzisiaj na zielono 7 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93448 #10240 Posted Thursday at 04:19 PM W dniu 10.06.2026 o 17:47, Kubutek napisał(-a): Dzisiaj na zielono Dobrze mu na tej gumie. 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Adam53 634 #10241 Posted Thursday at 05:52 PM Christopher Ward C1 Bel Canto Classic Negroni Limited Edition https://www.christopherward.com/bel-canto-classic-watches/c1-bel-canto-classic/C01-41APT3-T00O0-B0.html 4 Share this post Link to post Share on other sites
Adam53 634 #10242 Posted Thursday at 07:52 PM C60 Pool Diver https://www.christopherward.com/watches/c60-pool-diver/C60-41ADA31-POLD-B0.html 3 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24793 #10243 Posted Friday at 06:27 AM 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
83czarny 528 #10245 Posted Friday at 12:54 PM Byle do weekendu 8 Share this post Link to post Share on other sites