Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robnyc

Czy warto wracac do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

W Mieście Londynie....

wymęczone z fona....

...ja wiem, że nie ma miasta Londyn, jest Lądek Zdrój :) ....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze to zdanie " wyrwane z kontekstu".....się łudze :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety taki był kontekst :D

Ty Marek jesteś chyba jedyny w Polsce co o tym nie slyszal :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Robert, Artur slusznie zauwazyl ze najwazniejsza osoba w Polsce doradza Ci nie wracac :D, teraz masz powazny argument do przekonania zony.

Dziwne ze prezydent tak o swoim kraju mowi za granica :)

A Ty chcialbys aby powiedzial np.wracajcie TU W POLSCE czeka na was praca.To nic, ze zarabiacie w przeliczeniu 15tys. czy 20tys.zlotych.TU bedziecie zarabiac 1500zl. lub 2000zl.

Powiedzial jedynie jak jest.Pozatym nawet nic nie musial mowic bo i tak kazdy wie jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam tak jak to przedstawiles, uważam że nie powinien tego mówić za granicą, nawet jeżeli wszyscy o tym wiedzą.

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bo tak się w zegarki wkręciłem że nic nie słyszę innego :D

Zresztą Pan Prezydent Kaczorowski mieszka w Londynie....no chyba że mamy nowego? :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega siedzi w Londynie już od 9 lat nawet swój warsztat samochodowy otworzył i ma pracownika - niestety nie stać go na kupno własnego mieszkania a nie mówiąc o domku.

W tej chwili po raz chyba piąty zmieniają miejsce zamieszkania - nigdy nie będzie u siebie zawsze na wynajmie 

Jadąc miał zamiar się dorobić , zarobić i wrócić - na dzień dzisiejszy oszczędności praktycznie nie ma, warsztat jest wynajęty jak wszystko zresztą

Ja i nasi znajomi którzy nie wyjechali a mogli wtedy razem mamy już swoje (własne) mieszkania niektórzy domki - wielu ma drobne firmy we własnych lokalach nie wynajmowanych - mamy oszczędności większe/mniejsze - dwa razy do roku jeździmy na urlopy itd....

Kolega w Anglii raz był na Dominikanie 10dni prezent od żony na 40stkę poza tym tyra i nie wiele ma 

Wszyscy którzy piszą jak tam jest wspaniale tylko tutaj źle to d*py wołowe którym się robić nie chce i liczą że tam wszystko z nieba spada że nie ma podatków i tylko się dostaje - napiszę krótko

WEŹCIE SIĘ DO ROBOTY I PRZESTAŃCIE NARZEKAĆ !!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie uważam tak jak to przedstawiles, uważam że nie powinien tego mówić za granicą, nawet jeżeli wszyscy o tym wiedzą.

Powiedzial prawde,smutna ale prawda.

Wedlug pana Pawla Bury my zagranica nic nie robimy i wszystko dostajemy za darmo :rolleyes:

Napisze krotko,pracuje razem z zona ciezko i duzo i dlatego zarabiamy duzo  :D i my NIE narzekamy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O przepraszam - ja też nie słyszałem ... ( no niestety serialu "polityka-w-polsce" nie oglądam, ale się dziwie, że aż tylu oddanych fanów ma, którzy znają niemalże każdy odcinek :P )  

Ileż to ciekawych rzeczy można się dowiedzieć z forum o zegarkach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug pana Pawla Bury my zagranica nic nie robimy i wszystko dostajemy za darmo :rolleyes:

Napisze krotko,pracuje razem z zona ciezko i duzo i dlatego zarabiamy duzo  :D i my NIE narzekamy!

Paweł napisał zupełnie co innego, przynajmniej w moim komputerze :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle kolega odczytał mój wpis

Napisałem że wielu Polakom wydaje się że tam (czyli wszędzie indziej) dają za darmo , że dużo się zarabia niewiele robiąć

Mając pomysł można spokojnie w Polsce wyciągnąć średnią krajową Anglika czy Niemca tylko trzeba sie postarać i pracować nie licząc na kogoś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy koledzy chyba szukają pracy w TVN24, bo nadali "całą prawdę" zgodnie ze "standardami" tejże stacji. Prezydent Duda powiedział w Londynie: "Nie śmiem apelować do was o powrót". Powiedział to w obecności Polaków, do Polaków, w POLSKIEJ ambasadzie. Nikomu się na nic nie skarżył. Zanim głębiej się zanurzycie w manipulacji, proponuję szklankę wody. ;)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezydent-Andrzej-Duda-odpiera-ataki-za-swoja-wypowiedz-w-Londynie,wid,17852420,wiadomosc.html?ticaid=1159a1

Reakcja Polonii (a tak się składa, że z racji pracy zawodowej, znam BARDZO wielu Polaków mieszkających w UK) jest niemal w 100% pozytywna i mieści się w schemacie: "Porządny gość, przynajmniej nie obiecuje bzdur i mówi, jak jest." Są, naturalnie, wyjątki. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bo tak się w zegarki wkręciłem że nic nie słyszę innego :D

Zresztą Pan Prezydent Kaczorowski mieszka w Londynie....no chyba że mamy nowego? :)

Faktycznie mocno się wkręciłeś w te zegarki.,Pan Prezydent Kaczorowski od ponad 5 lat nie mieszka w Londynie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy koledzy chyba szukają pracy w TVN24, bo nadali "całą prawdę" zgodnie ze "standardami" tejże stacji. Prezydent Duda powiedział w Londynie: "Nie śmiem apelować do was o powrót". Powiedział to w obecności Polaków, do Polaków, w POLSKIEJ ambasadzie. Nikomu się na nic nie skarżył. Zanim głębiej się zanurzycie w manipulacji, proponuję szklankę wody. ;)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezydent-Andrzej-Duda-odpiera-ataki-za-swoja-wypowiedz-w-Londynie,wid,17852420,wiadomosc.html?ticaid=1159a1

Reakcja Polonii (a tak się składa, że z racji pracy zawodowej, znam BARDZO wielu Polaków mieszkających w UK) jest niemal w 100% pozytywna i mieści się w schemacie: "Porządny gość, przynajmniej nie obiecuje bzdur i mówi, jak jest." Są, naturalnie, wyjątki. ;)

Byc moze to zdanie " wyrwane z kontekstu".....się łudze :)

:D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóżmy hipotetycznie taką sytuację, bierzemy statystycznie dwa miliony młodych Polaków mieszkających na stałe w Polsce i dwa miliony młodych Polaków którzy wyemigrowali i porównali ich osobisty majątek, to Waszym zdaniem która grupa dorobiła się bardziej?

Z moich obserwacji wynika, że ci co wyemigrowali i mówią że dobrze zarabiają mają w rzeczywistości znacznie mniejszy majątek osobisty.  

Poza tym mam wrażenie, że w takiej statystycznej grupie zamieszkałej w Polsce odsetek tych którzy dorobili się bardzo dużego majątku osobistego jest znacznie większy. :)  

Ale może się mylę. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie mocno się wkręciłeś w te zegarki.,Pan Prezydent Kaczorowski od ponad 5 lat nie mieszka w Londynie

To miał być żart, i proszę nic nie imputować.... :)

Chciałem podkreślić że mało oglądam tv, nic więcej.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy część kolegów może "błyskać" niewątpliwym intelektem w sposób "pozytywny", a nie  "łowią" jakieś słowo, stwierdzenie i kreują rzeczywistość...?

Dziękuję.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Załóżmy hipotetycznie taką sytuację, bierzemy statystycznie dwa miliony młodych Polaków mieszkających na stałe w Polsce i dwa miliony młodych Polaków którzy wyemigrowali i porównali ich osobisty majątek, to Waszym zdaniem która grupa dorobiła się bardziej?

Z moich obserwacji wynika, że ci co wyemigrowali i mówią że dobrze zarabiają mają w rzeczywistości znacznie mniejszy majątek osobisty.  

Poza tym mam wrażenie, że w takiej statystycznej grupie zamieszkałej w Polsce odsetek tych którzy dorobili się bardzo dużego majątku osobistego jest znacznie większy. :)  

Zawsze mozesz wesprzec nas-biednych imigrantow.Jakies paczki zywnosciowe moze? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w stu procentach z powyższym 

Mam kolegów jeszcze z podstawówki mieszkających od lat w Anglii,Szkocji,Niemczech jeden w Hiszpanii - z tego co wiem nikt z nich nie ma swojego mieszkania i otwarcie mówi że raczej swojego nie kupi - zarabiają dobrze ale tylko przeliczając to na nasze zł - żyjąc tam są jak kiedyś ruscy u nas - cieszyli się bo zarabiali 250 $ czyli roczna ich pensja niestety u nas była to połowa przeciętnej i podobnie jest z naszymi na obczyźnie - oczywiście są wyjątki ale sporadyczne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozesz wesprzec nas-biednych imigrantow.Jakies paczki zywnosciowe moze? :D

Nie odbieraj osobiście - jak napisałem powyżej są wyjątki do których pewnie się zaliczasz - zapracowałeś sobie i dzięki temu "masz" ale większość niestety jest takim "ruskim" na dorobku

EDIT: Kurde roboty mam nie mogę się wyrobić a ja siedzę i piszę jakieś wypociny 

SPADAM  :D  :D  :D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie odbieraj osobiście - jak napisałem powyżej są wyjątki do których pewnie się zaliczasz - zapracowałeś sobie i dzięki temu "masz" ale większość niestety jest takim "ruskim" na dorobku

EDIT: Kurde roboty mam nie mogę się wyrobić a ja siedzę i piszę jakieś wypociny 

SPADAM  :D  :D  :D  :D

Jest OK.ale rzeczywiscie, kolega wlasnie sprzedaje dom za 1.800.000 i nie stac mnie na kupno :ph34r:

Pozdrawiam serdecznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy. Dla Polaka rzeczą oczywistą i podstawową składową majątku jest własne mieszkanie lub dom. Inaczej sprawa wygląda na przykład w Niemczech.

Nie mam własnego domu, ale też nie widzę powodów do posiadania kompleksów w stosunku do znajomych, którzy owe mieszkanie lub dom kupili. Różnica między nami jest taka, że i oni mieszkają i ja, ale stan naszych kont bankowych jest diametralnie różny i nie mam kredytu do emerytury. Ocenianie ich jako lepiej sytuowanych będzie z gruntu zafałszowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy. Dla Polaka rzeczą oczywistą i podstawową składową majątku jest własne mieszkanie lub dom. Inaczej sprawa wygląda na przykład w Niemczech.

Nie mam własnego domu, ale też nie widzę powodów do posiadania kompleksów w stosunku do znajomych, którzy owe mieszkanie lub dom kupili. Różnica między nami jest taka, że i oni mieszkają i ja, ale stan naszych kont bankowych jest diametralnie różny i nie mam kredytu do emerytury. Ocenianie ich jako lepiej sytuowanych będzie z gruntu zafałszowane.

Czy jesteś żonaty??? pytam ponieważ to głównie kobiety są domatorkami i to one tworzą dom i ciepło w nim - remontują je po swojemu i urządzają po swojemu - kupują przeróżne niepotrzebne rzeczy aby go upiększyć 

Czy w wynajmowanym lokalu można taki dom stworzyć? pewnie tak ale w jakim stopniu ? czy czasem nie jest tak że po co ?? przecież to nie moje ja tu tylko chwilowo - trochę jak cyganie wiecznie bez domu 

Z tego co wiem to własnie Niemcy żyją na kredyt - dom meble samochody w wiecznych spłatach - jeździ 3 lata i wymienia na nowy i tak kredyt zawsze trwa 

stan naszych kont bankowych jest diametralnie różny

Pieniądze szczęścia nie dają tylko zakupy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jesteś żonaty???

No i tu mnie masz ;)

To pewnie dlatego nie widzę potrzeby posiadania domu na własność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.