Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robnyc

Czy warto wracac do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

To w kontekście wspomnianych wyżej "Syryjek" mówiłeś o tych futrach?

Ładne te Syryjki chociaż ?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syryjki brzydkie jak kwit na węgiel, prawie jak te nasze miejscowe. :)

Ale za to dwie Ukrainki są piękne. Chciałem żeby jedna przyszła do nas umyć okna, ale jak się żona dowiedziała to sama umyła. :D  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D ,Ty lepiej poćwicz, bo Żona może zechcieć zaprosić Ukraińca,żeby zatańczył na stole :D

Właśnie obejrzałem moje okna :(

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Lubisz czytac J. Verne?

tak jakos mi sie skojarzylo... nawet niewiem dlaczego...

Lubię :). Swoją drogą, odkąd zmieniłem pracę, usilnie próbuję nie być wykształconym kretynem i wreszcie mam czas na książki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atrax, podejrzewam że jesteś świetnym gościem. Podejrzewam o to sporo osób które tu czytam, ale tak mocno aby mieć ochotę to uzewnętrznić to zdarza mi się tu drugi raz- pierwszy raz tutaj pomyślałem to samo o TeJocie. Robnyc- wracaj. Zbuduj chałupe z gościnnymi sypialniami dla dzieci, które będą cześć roku u Ciebie, tak samo jak ty kilka wybranych, najmniej lubianych w Polsce miesięcy możesz być u nich w USA .

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Lubię :). Swoją drogą, odkąd zmieniłem pracę, usilnie próbuję nie być wykształconym kretynem i wreszcie mam czas na książki.

Wlasnie tak mi sie skojarzylo i zdaje mi sie poprostu, ze niedawno znowu przeczytales, ktoras z powiesci....

,,w 80 dni dookola swiata,,?

Wiem , wiem strzelam, ale taka juz moja natura hazarddzisty  ;)

No jak bym czytal Verne  :D

Swoja droga, ktorego bardzo lubie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyj portret wisiał w kajucie kpt.Nemo ? :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - wracaj. I nie dlatego, ze patriotyzm czy inne takie, tylko dlatego, ze nawet najbogatsi, ktorzy wyjechali na zachod i sie dorobili duzych pieniedzy, domow, basenow etc. pod koniec swojego zycia czuli sie, ze nie sa u siebie. Jesli sie gdzies urodzilo i przezylo swoje dziecinstwo, to nawet najlepsze miejsce w porownaniu z wlasna ojczyzna nie zastapi swiadomosci skad pochodzimy. Jest tylko jeden powod dla ktorego nie chcialbym nigdy wrocic do Polski jakbym gdzies indziej przepracowal swoje zycie i zostala mi emerytura - pieniadze. Jednak, jesli pieniadze na zycie bedziesz mial i tu i tam, to milej sie zestarzec "w swoim lozku" ;) Wazne tylko (jak juz napisali Koledzy wczesniej), aby dzieci mialy wybor, bo pewnie dla nich, to lepiej tam, ale Ty z zona nie powinienes byc mniej szczesliwy tutaj, majac komfort psychiczny w postaci emerytury US :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Czyj portret wisiał w kajucie kpt.Nemo ? :)

Sprawdza mnie? :ph34r:;)

Czy chodzi Ci o TK?

to teraz ja...

Czym podrozowal F. Fogg, po ataku indian na pociag..

po odbiciu Obiezyswiata, przyszlo im podrozowac dziwnym srodkiem transportu... jakim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały dodatek do dyskusji o tym, czy Polska jest, czy też nie, krajem sukcesu (w taką częściowo przerodził się ten wątek): ;)

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/statistica-polska-bogatym-krajem-w-unii,63,0,1830207.html

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Tak.

Sanie posiadaly grot i fok, czyli zagle  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszyscy chyba rozumieją, że Warszawa, a reszta kraju to zupełnie dwie inne rzeczy. Restauracje są pełne jak ktoś wczesniej napisał - to prawda, ale tylko w Warszawie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat zjazdu do kraju to max 2latka moze wczesniej , byc moze powiąże to z duza inwestycja gornicza ktora jest prowadzona w mojej okolicy a ja jestem absolwentem AGH wiec kto wie moze sie uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wrocilem z Polski i bardzo nam sie podobalo wszystko z wyjatkiem..... chamstwa, tutaj gdzie ja mieszkam (Howard Beach) nikt sie nie wpycha na chama jak stoisz w kolejce, kazdy mowi dzien dobry nawet do nieznajomych, w PL tego nie zaznalem, ludzie tylko mysla o sobie, innych maja w D...., no ale co kraj to obyczaj. Jedzenie bylo extra.....

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wrocilem z Polski i bardzo nam sie podobalo wszystko z wyjatkiem..... chamstwa, tutaj gdzie ja mieszkam (Howard Beach) nikt sie nie wpycha na chama jak stoisz w kolejce, kazdy mowi dzien dobry nawet do nieznajomych, w PL tego nie zaznalem, ludzie tylko mysla o sobie, innych maja w D...., no ale co kraj to obyczaj. Jedzenie bylo extra.....

hehe akurat z tym sie nie zgodze ,kazda osoba w polsce wchodzac do sklepiku mowi dzien dobry tak poprostu, w UK nigdy, uwazam, ze polacy sa bardzo zyczliwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe akurat z tym sie nie zgodze ,kazda osoba w polsce wchodzac do sklepiku mowi dzien dobry tak poprostu, w UK nigdy, uwazam, ze polacy sa bardzo zyczliwi

Uważam że polacy nie są życzliwi, takie ja mam łódzkie doświadczenia ;-) Będąc w Berlinie bardzo mnie to dziwiło że czy to w windzie, czy na korytarzu każdy się uśmiechał i mówił Halo, (na początku podejrzewałem ich o niecne plany   ;)  ), czasami ktoś coś zagadał, życzył miłego dnia itd. Tutaj np. w windzie, czy na klatce schodowej 1/4 sąsiadów nawet na "dzień dobry" nie odpowiada, a rozmawiałem może z jednym na  dziesięciu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy życzliwość odbiera na swój sposób. Tu gdzie mieszkam i tam gdzie często przebywam czyli Wawa i Gdansk wręcz dziwnie bym sie czuł nie mówiąc w pracy, czy sąsiadom , w windzie, w sklepiku dzień dobry i do widzenia. Ale to chyba nie ma nic wspólnego z życzliwością tylko o kulturę osobista chodzi moja czy drugiego człowieka. A chamstwo jest wszędzie czy tu u nas w Polsce czy w USA czy w jakimś innym kraju.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo-nie do pomyślenia jest by spotykając sąsiadów [część widzę pierwszy raz] czy to w windzie ,garażu, prze domem nie powiedział "dzień dobry"

W sklepach,urzędach stałą manierą jest przywitanie [no może poza ZUS :P ]

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

To, że Wy mówicie dzień dobry wcale nie znaczy, że w Polsce ludzie są dla siebie życzliwi. Bo moim zdaniem nie są...

Zawsze mówię dzień dobry, na klatce czy to swojego bloku, czy jak spotykam obcych ludzi w innym bloku i fakt, niektórzy patrzą na Ciebie jak na debila albo kogoś podejrzanego...

Moim zdaniem ludzie w Polsce nie są życzliwi. Na pewno nie jest ich dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ,ale zgadzam się całkowicie z kolegą @Robnyc,.Kultura społeczeństwa w USA jest na wyższym poziomie niż w Polsce.,Przykładów można zaobserwować wiele.,Wspomniane przez kolegę kolejki,w US jest nie do pomyślenia, żeby ktokolwiek próbował w jakiś sposób się wpasować do kolejki........Komunikacja miejska- w US nie ma w autobusach kanarów,a jednak każdy opłaca przejazd............... Szacunek do flagi, hymnu i świąt narodowych-wystarczy porównać jak Amerykanie świętują Dzień Niepodległości z tym co dzieje się w to święto w Polsce.,..... Ludzie z najbliższego otoczenia są bardziej dla siebie życzliwi i lepiej zintegrowani pomimo różnic kulturowych czy rasowych.,Świadczy o tym na przykład organizowanie takich uroczystości jak "block party"-Raz w roku z reguły w sobotę sąsiedzi z całego bloku ( "urban block" ma całkowicie inne znaczenie niż blok w Polsce) zamykają dla ruchu ulice i organizują sąsiedzkie party .,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..Komunikacja miejska- w US nie ma w autobusach kanarów,a jednak każdy opłaca przejazd.

Wierzyć mi się nie chce ;) ,bezdomni bezrobotni też?, bo w Polsce to chyba tylko oni nie płacą..

Szacunek do flagi, 

W Polsce też obchodzimy to święto i wcale jak w USA nikt nie wymusza by w każdym filmie pojawiała się x razy bo nie dopuszczą do dystrybucji [cenzura?]

Ludzie z najbliższego otoczenia są bardziej dla siebie życzliwi i lepiej zintegrowani pomimo różnic kulturowych czy rasowych.

Taa :D , a ja słyszałem że są tacy co mają "gorzej"...

Jak sam widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, i tak jak nieprawdziwe mogą być Twoje spostrzeżenia tak i moje mogą mijać się z prawdą..... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezdomny,czy bezrobotny wrzuci do maszyny tyle ile może i przeważnie przeprasza pozostałych pasażerów,a jeżeli ktoś ma uprawnienia do bezpłatnego przejazdu to pokazuje stosowny dokument pasażerom,., Nie chodziło mi o Święto Flagi tylko o porównanie sposobu świętowania Dnia Niepodległości.,Wystarczy popatrzeć jak w Polsce się obchodzi 11 listopada ,a jak w USA Fourth of July.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.