Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Domowa siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do garażu kupiłem ławeczkę składaną plus hantle chyba 2x12,5, potem dokupiłem w decathlonie 4 talerze po 5kg i to mi w zupełności wystarcza aby dwa razu w tygodniu poćwiczyć. Takim zestawem jestem w stanie zrobić wszystkie górne partie ciała i to po kilka różnych ćwiczeń. Mam też drążek do podciągania ale prawie go już nie używam, nie ta forma co kiedyś. Nogi oczywiście nie są ćwiczone hantlami ale dla mnie to nie problem bo sporo biegam i na bieganie kładę większy nacisk niż budowę mięśni.

Ławkę kupiłem polskiej firmy Marbo, na alegro już nie ma tych starych modeli ale samą firmę mogę polecić moja ławeczka ma już kilka lat i wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Ogolnie smiesza mnie napompowane chlopaczki... dostaje taka szafa jedne trafienie od troche ogarnietego, 70 kilowego chlopaczka i leci, leci i zatrzymac sie niemoze  :lol:

80 procent pakerow to leszcze  :lol:  :P

Edycja. troche przesadzilem z tymi procentami...

powiem tak duza czesc kulturystow tylko wyglada, a nie potrafi nic

przypomina mi to mojego znajomego, ktory wyglada na ,,kota,, i bierze ludzi na krzyki...

gorzej jak ktos sie nie wystraszy, to wtedy ma przej...e  :lol:  :lol:

Jesli chce sie trenowac, mozna to robic nawet bez sprzetu... wazna jest motywacja.

kazdy musi sobie wyrobic metode trenowani.

Ostatnio za sprawa internetu, wszyscy stali sie zanwcami kulturystyki...

a bo nogi chude, a bo to , a bo tamto.

piszcie o swoich doswiadczeniach, a nie jakies gotowce wklejacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chce sie trenowac, mozna to robic nawet bez sprzetu... wazna jest motywacja.

chyba pompki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

chyba pompki ;)

Chocby i pompki  ;)

niechcialbym zostac trafiony od kogos, kto robi pomki i drazek od kilku lat...

tak jak niechcialbym miec starcia np. z kolarzem, ktory moze sie bic 2 godziny... kiedy ja w tej chwili wytrzymam 5 minut (papierosy)

sprzet mozna sobie zrobic samemu...

nawet najlepszy sprzet nie zastapi motywacji.

Sprzet, suplementy to tylko dodatek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie da radę za 800 zeta spokojnie.

Zresztą nie potrzebujesz mieć wszystkiego.

Potrzebujesz:

1. ławeczka

2. sztanga prosta

3. sztanga łamana (też niekoniecznie)

4. zestaw sztangielek z obciążnikami (można to kupić za ok 100 zł)

5. drążek do podciągania (na jakiejś futrynie)

6. obciążenia - nie wiem jaką masz formę, ale 2x20, 2x15, 2x10, 2x5 starczy

Jak kupisz ławeczkę systemową, np. Marbo, to możesz pokusić się np. o przyrząd do prostowaniu nóg, itd.

Jak chcesz to pisz PW, chętnie doradzę, bo temat znam od podszewki :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klatka super tylko trzeba mieć na nią miejsce i trochę też kosztuje

QV myślał o atlasie, więc na klatkę pewnie miejsce się znajdzie. Koszt wiadomo spory, ale jednorazowy. Siłka to te 150zł na miesiąc, więc w rok się pewnie zwróci. I co najważniejsze, nigdy nie będzie zajęta przez kogoś innego. ;)

Angelo, co ty gadasz? Rozmawiamy tu o siłce czy sztukach walki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzet mozna sobie zrobic samemu...

nawet najlepszy sprzet nie zastapi motywacji.

Sprzet, suplementy to tylko dodatek...

niby można ale ani to mądre ani bezpieczne, a kulturystyka to taki sam sport jak inny ani mniej ani bardziej modny, teraz czy kiedyś, 

Angelo czasem zamiast pleść coś głupiego sam byś coś zrobił mądrego i przestał palić chociażby :(

72896413885887773860.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ja bym polecał na początek ze względu na motywację i wypracowanie poprawnej techniki ćwiczeń zapisać się na siłownię i pokonsultować z trenerem. Technika jest ważna, a przy ćwiczeniach wielostawowych (np przysiad, martwy ciąg) technika = bezpieczeństwo.

Osobiście uważam, że jak trening siłowy, to wolne cieżary - naprawdę nie trzeba wymyślnych wyciągów, atlasów itd. Ale ciężary nie mogą być byle jakie, tylko porządne (na poziomie takim, żeby były bezpieczne w używaniu)

Kalistenika (czyli trening na obciążeniu tylko masą ciała/ albo raczej głownie masą ciała) jest świetna i naprawdę fajne rzeczy da się z tym zrobić. Kondycha - wiadomo, siłowym treningiem się jej nie zrobi, więc albo bieganie, albo basen, albo rower (chociaż każde z tych inaczej trochę tę kondycje kształtuje).

Sztuki walki oczywiście są super, ale sporty kontaktowe mają do siebie to, ze są kontaktowe i kontuzje się zdarzają (wiem że na siłowni też, ale na siłowni to możemy winić tylko siebie, a na sztukach walki niekoniecznie).

No i wiadomo... najlepsze efekty są z połączenia treningu z odpowiednim żywieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

niby można ale ani to mądre ani bezpieczne, a kulturystyka to taki sam sport jak inny ani mniej ani bardziej modny, teraz czy kiedyś, 

Angelo czasem zamiast pleść coś głupiego sam byś coś zrobił mądrego i przestał palić chociażby :(

Nie pisze, ze kulturystyka to cos glupiego... tylko niektorzy ,,skoksowani,, przedstawiciele tego sportu, to dla mnie debile.. .tyle

No ale nie bede juz plutl glupot...

niewiem po co wogole pisze w tematach, ktore mnie nie interesuja.

Angelo, co ty gadasz? Rozmawiamy tu o siłce czy sztukach walki?

Ok. Gadamy o silce...

wyrazilem swoje zdanie, chyba moge ?

silownia na poziomie kulturystow, to taki smieszny sport.. tyle 

to jest moje zdanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Nie pisze, ze kulturystyka to cos glupiego... tylko niektorzy ,,skoksowani,, przedstawiciele tego sportu, to dla mnie debile.. .tyle

Ok. Gadamy o silce...

wyrazilem swoje zdanie, chyba moge ?

silownia na poziomie kulturystow, to taki smieszny sport.. tyle 

to jest moje zdanie 

Ci debile o których mówisz, to pewnie miski na wiecznej masie, co z kulturystyką nie ma nic wspólnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kulturystyka na poziomie "zawodowym" to żaden sport tylko farmakologia.

Silownia ma słuzyć lepszemu samopoczuciu,kondycji, poprawieniu wygladu a nie robienia z siebie kaleki o wyglądzie bubla genetycznego jak to robia "zawodowcy".....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Ci debile o których mówisz, to pewnie miski na wiecznej masie, co z kulturystyką nie ma nic wspólnego ;)

Nie mowie tylko o tych miskach...

Znam dwoch blizniakow (21lat) i podchodza do tego ,,profesjonalnie,, 

Nie przyznaja sie, ale widac ile tego ,,dziegdziu,, musieli ,,zapodac,,

Tak jak Cook napisal... kalectwo fizyczne i psychiczne.

@sirkoz, jak piszesz... ,, osiedlowy kulturysta,, , to chcialem Ci wytlumaczyc, ze z kulturystyka niemam nic wspolnego i jakie mam podejscie do niektorych przedstawicieli tego sportu.

Niebede sie wypowiadal juz, bo nic nie wnosze oprocz idiotyzmow  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Silownia ma słuzyć lepszemu samopoczuciu,kondycji, poprawieniu wygladu a nie robienia z siebie kaleki o wyglądzie bubla genetycznego jak to robia "zawodowcy".....

No jeśli mówimy o kulturystyce typu Mr. Olympia, to tak, bo to jest ta kulturystyka ekstremalna. 

Ale jak spojrzysz na zawodników z kategorii classic, to oni już wyglądają normalnie. Znaczy po prostu jak bardzo dobrze zbudowani goście, bez jakiegoś strasznego przerostu masy. A jeszcze jest od niedawna kategoria  men's physique, to tam juz w ogóle takie plażówki sylwetki.

oczywiście na poziomie zawodowym  (oprócz federacji ściśle naturalnych gdzie są bardzo ostre kontrole antydopingowe), to praktycznie nie ma za wodników którzy nie jadą na farmacji (w ekstremalnej kulturystyce nie ma w ogóle). Ale prawda tez jest taka, że nawet sterydy same za nich tego nie zrobią więc ja ich szanuję za pracę włożoną w dązenie do celu. 

Już inna kwestia, że mi się taka sylwetka absolunie nie podoba, ale samozaparcia i tytanicznej pracy (na siłowni i w kuchni, bo to chyba jeszcze trudniejsze) nie można im odmówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to powiedzieć o praktycznie każdym sporcie zawodowym. Dla przeciętnego człowieka sport to zdrowie. Dla zawodowca wręcz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Można to powiedzieć o praktycznie każdym sporcie zawodowym. Dla przeciętnego człowieka sport to zdrowie. Dla zawodowca wręcz przeciwnie.

Każda dyscyplina na poziomie zawodowym oprócz tego że dostaje listę środków farmakologicznych na czas uprawiania, to jeszcze całkiem "fajną" listę kontuzji i zwyrodnień na zakończenie kariery...

Sport to zdrowie dopóki nie zaczynasz się tym zajmować zawodniczo (bo obecnie, to już nawet nie musi być zawodowo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

wspomiani blizniacy w wieku 19 lat.. teraz sa duzo wieksiiiiii

post-66955-0-51287000-1437336460_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z twarzy zupełnie nie podobni do siebie, to z jednej matki ?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

wspomiani blizniacy w wieku 19 lat.. teraz sa duzo wieksiiiiii

Wiesz co... zależy jaki mają staż, bo to ze zdjęcia to nie jest coś, czego się nie da zrobić na samych treningach i diecie... serio

No i mocno podciagnięty kontrast na zdjeciu robi dodatkową robotę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś zauważył taką prawidłowość że u "koksów" w miarę koksowania wzrasta intelekt? :lol:

Oni tak uważają,a wszyscy dookoła robią się coraz głupsi-im więcej w "klacie" tym "koks" "inteligentniejszy" :D

[kilka miesięcy temu pisalem o dwóch takich co wręczyli mi wypowiedzenia z pracy bo są na "cyklu", czy coś w tym stylu i praca koliduje im z treningami]

Na pytanie -po co panu głowa? kulturysta odpowiada "jem niom"

I to wcale nie stereotyp :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Wiesz co... zależy jaki mają staż, bo to ze zdjęcia to nie jest coś, czego się nie da zrobić na samych treningach i diecie... serio

No i mocno podciagnięty kontrast na zdjeciu robi dodatkową robotę ;)

staz  w momecie robienia zdjec, to jakies 2 lata.

tylko, ze wczesniej, to byly normalne chude chlopaki, a teraz to w reku po 50 cm maja, po 4 latach treningow... czy to sie da zrobic na ,,sucho,,?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

staz  w momecie robienia zdjec, to jakies 2 lata.

tylko, ze wczesniej, to byly normalne chude chlopaki, a teraz to w reku po 50 cm maja, po 4 latach treningow... czy to sie da zrobic na ,,sucho,,?

Duzo zalezy od genetyki też, ale takie przyrosty jak mówisz w takim czasie (w sensie od suchoklatesa do 50cm w łapie - chociaz myslę, że troszkę możesz niezamierzenie wyolbrzymiać, ale mniejsza), to raczej bez dodatkowego wspomagania nie da rady.

Ale nawet jak są na towarze, to muszą tyrać jak dziki na takie efekty i mega pilnować się w kuchni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

raczej nie wyolbrzymiam  ;)

waze 95kg, postury jestem tez normalnej... no wygladam przy nich jak dzieciak  :blink:  ;)

gdzies mialem ich zdjecia ze slawnymi kulturystami... poszukam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

to sa moi sasiedzi... zaslonie twarz bo nie o to tutaj chodzi  ;)

te zdjecia tez robione dawno temu...

post-66955-0-50149800-1437341117_thumb.jpg

post-66955-0-78528100-1437341145_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

raczej nie wyolbrzymiam  ;)

waze 95kg, postury jestem tez normalnej... no wygladam przy nich jak dzieciak  :blink:  ;)

gdzies mialem ich zdjecia ze slawnymi kulturystami... poszukam 

chodziło mi o te łapy. Bo na przykład sporo tez zależy od wzrostu. 

U kogoś kto ma wzrost 1,70m łapa 36-37cm będzie wyglądać już na sporą. U kogoś kto ma np 1,95m wzrostu, to taka sama łapa będzie wygladała u niego zupełnie przeciętnie i wrażenie optyczne jest skrajnie inne. Tak samo optyczne wrażenie mocno zmienia stosunek wymiarów barków do talii i talii do nóg.

No ale jak generalnie wielkie chłopy, no to wielkie chłopy i już. Ja tam przy większości takich ogólnie dużych wyglądam mikro, bo ja mam tylko 1,76m wzrostu... Ale w sumie też nie mam w planach wygladania jak góra mięsa :P

Odnośnie zdjeć... to jeszcze nie są z nich takie cieżarówki. 

Jakby zrobili sobie zdjęcie z Richem Pianą, albo z Kai Greenem to oni wyglądaliby na malutkich ;)

Przykładowe zdjęcie Richa (z prawej)

780978dfd165baf18c26f7d0d25371d1.jpg

No i nie bardzo pomagamy QV z tą siłownią :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.