Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Domowa siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Ale i tak najważniejsza jest systematyczność. :rolleyes:

Dlatego właśnie codziennie, ale to codziennie robie jeden przysiad :D

Ale codziennie!

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

I jak z tą siłownią? Działasz coś w końcu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Wracajac do tematu. Fajnie jest miec w domu silownie ale nie zawsze jest miejsce na te wszystkie klamoty. Np ja nie mam a raczej nie chce zagracac domu, wiec jakis czas temu bedac, wg mnie, zapasionym juz do 1go stopnia kalectwa postanowilem zaczac chodzic na silownie. A tam niestey jak juz sie rozgrzalem to najczesciej musialem czekac na swoja kolej na atlasie. Powodem tego byli glownie niemal wyszminkowani chlopcy, ktorzy lansowali sie na silowni i zajmujac miejsce na maszynie szukali muzyki w telefonie lub strzelali sobie selfie oraz tlum innych ludzi. Szlag mnie trafil po krotkim czasie, skasowalem abonament i zarzucilem to na rzecz kettlebells. Pierwsze pare spotkan z trenerem, nauka poprawnego swingu, program na 4 tygodnie, pozniej na osiem itd. Cwicze  x3 w tygodniu po 20 minut. Od 280 do 320 swingow w sesji (docelowo 400 ale to juz baardzo ciezko zrobic, sprobuje przynajmniej :)) To mi pozwolilo zwalic cala mase tluszczu. Od wiosny moze troche zroznicuje cwiczenia i cos doloze.  W zasadzie do wszystkiego potrzeba trzech kettli - 16, 24 i 32kg. To caly sprzet a pluca mozna wypluc. Bardzo wazne aby dokladnie wykonywac cwiczenia. Osobiscie juz nie poszedlbym na silownie ani nie gromadzil laweczek, gryfow itp. To tylko moje zdanie oczywiscie ale warto sprobowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba wywale graty z garazu i pojde na silke tak mnie naszlo , bo lepiej isc 1km na silke niz 10krokow do garazu, motywacja w moim przypadku. prosze napiszcie jakie sa ceny dobrych silowni w waszych okolicach bo u mnie za 50£ jest juz ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze listwy przypodłogowe, zamocowanie wielofunkcyjnego drążka i można działać ;)

w89k7r.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem z czego jest podłoga ale lepiej wyłożyć czymś miękkim czy gumowy bo ciężary lubią spadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ławka, sztanga i hantle w innym miejscu są, na gumowych podkładach - a tu nie ma co spaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając tyle miejsca wstawiłbym klatkę na twoim miejscu. Dużo lepsze ćwiczenia można robić, niż na maszynce.

klatka-do-cwiczen-rack-marbo-semi-pro.jp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale córka i żona raczej by nie skorzystały ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

No tak, ale córka i żona raczej by nie skorzystały ;)

Skorzystałyby. Kwestia tego, żeby przemogły się do wolnych ciężarów. Moja dziewczyna jak załapała bakcyla na wolne, to maszyn nie tyka w ogóle. A efekty są dużo lepsze i ćwiczenia bardziej kompleksowe.  ;)

Ważne żeby iśc małymi kroczkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystałyby w znaczeniu - na zdrowie gdyby zechciały - ale nie zechciałyby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ławka, hantle, sztanga jest....to sobie dokupiłem:

b5f37f549c39ad18.jpg

d5e5e01430235487.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie niewygodne mają te uchwyty. Mogłyby być grubsze i bardziej mięsiste. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.