Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ktokolwiek

OMEGA SPEEDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szanowni forumowicze ostatnio u znajomego wypatrzyłem na ręce tzw "moonwatcha" - i jest to zdecydowanie zegarek moich marzeń  :) Cena ok 20 tyś którą wyłożył jest na dziś poza moim zasięgiem nie mniej na takie cudo byłbym gotów zapłacić nawet do 10tyś. Zależy mi na wodoszczelnym automacie,  z twardym szkłem szafirowym

I tu parę pytań do ekspertów:

1) Rozumiem że nowego za taką kwotę nie kupie?

2)Czy przy takiej cenie warto wg brać pod uwagę zegarek używany

3) jak go sprawdzić czy jest wart ceny? (jak kupujemy auto to jedziemy z mechanikiem...)

4) Może jest w PL serwis sprzedający zegarki używane z gwarancją ich jakości i oryginalności który możecie polecić?

5) na Alegro są dwa modele w cenie 5,3 i 6 tyś - czy napewno to oryginały?

- http://allegro.pl/omega-speedmaster-i5562575696.html

http://allegro.pl/omega-speedmaster-automatic-i5609018198.html

6)czy jest kraj do którego warto pojechać by taniej kupić wybraną przeze mnie markę?

7)gdybym się zdecydował chciałbym mieć dwa paski bransoletkę i skórzany( czy można dokupić oryginalne? czy warto?)

8) czy to dobry wybór w takiej kwocie? czytałem że niektórzy bardziej poolecają seamaster omegi lub tag heuer-y.

Z góry dzięki za odpowiedz.

post-81549-0-78180600-1439977218_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie na tym forum. Przegladaj dzial sprzedam. Ceny do 10 tys z tego co pamietam

Jest dokladnie za ok 9 tys. Zrodlo pewniejsze niz allegro :)

Linki do allegro co podales to nie jest Moonwatch, to jest Reduced.

7. Mozesz, idz do butiku Omegi po nowki. Ponad tysiac za pasek i okolo tysiaca za zapiecie motylkowe. Moze wiecej, zalezy od kursu :)

8. Dobry

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny wybór. A odnosząc się do Twoich pytań:

- nowego moona nie kupisz w tym budżecie

- warto używany z dobrych rąk - jest chyba w tej chwili na bazarku używany spidi pochodzenia forumowego ale to " ortodoksyjna " wersja z hesalitem zamiast szafiru i pełnym zamiast przeszkloenego deklem oraz bez papierów za to kwota w Twoim zasięgu

- zegarek używany powinno się za zgodą sprzedającego pokazać sprawdzonemu ( mającemu doświadczenie z daną marką ) zegarmistrzowi, można też spróbować mając numery seryjne konkretnego zegarka zasięgnąć opinii u Krajowego dystrybutora - SG w Warszawie

- jest na forum kilku kolegów którzy " zawodowo" sprzdają używane zegarki - mają swoje strony inetrnetowe , są na chrono24 i na allegro i na ogół mają też stacjonarne biura , zwykle dają 12 m- cy gwarancji i fakturę

- co do kraju gdzie jest tanio - to jest różnie ;-), tej ceny za nowy nie dostniesz nigdzie a z używanymi za granicą ryzyko i logistyka mogą być wyzwaniem -co do nowych wyselekcjonuj dobre oferty z chrono24 - sprzedają tam też stacjonarne sklepy. Hiszpania ( nie tylko Kanary ) nie jest zła - w niektórych sieciowych salonach jubilerskich można porządnie ponegocjować

- Załączone oferty z allegro nie dotyczą klasycznego moonwatcha tylko Omegi Reduced - to mniejszy ( 39 vs 42 mm ) zegarek z innym ( modułowym ) mechnizmem chronografu i innym układem subtarcz

- paski lepiej dokupić u forumowych " strap- makerów" - będziesz miał taki jak chcesz za mniejsze pieniądze

Tak mnie jeszcze zastanawia wodoszczelność w Twoich wymaganiach - chronograf , także ten, to nie jest zegar o najlepszych parametrach WR.

Ja tam ze swoim Moonwatchem do wody nie wchodzę ;-)

Daj sobie trochę czasu i poczytaj forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz moonwatcha w cenie do 10k to zdecydowanie nasz bazarek polecam z uwagi na bezpieczeństwo zakupu i stanu. Na aukcjach nie wiadomo co trafisz, a taniej wcale nie będzie.

Kupuj wyłącznie na bransolecie (bo dokupienie furę kasy kosztuje) a pasek możesz dorobić na forum jaki i z czego będziesz chciał.

Wersja reduced jest mniejsza i ma zupełnie inny mechanizm, okazją bedzie trafić dobry stan do 4,5k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Przede wszystkim jako parametry podałeś: "wodoszczelnym automacie,  z twardym szkłem szafirowym"

Moonwatch nie jest wodoszczelny (ma 5ATM WR), nie jest automatem, i tylko jego droższa wersja ma szkło szafirowe (co ma swoje wady).

Zegarek, który by spełniał te wymagania to nowe Speedmastery na automatycznym werku co-axial z seri 9xxx - są one wodoszczelne 10ATM WR i mają szafir. Po pierwsze jednak to nie Moonwatche, po drugie są większe (a co najgorsze - grubsze), po trzecie wątpię byś się zmieścił z nimi w cenie, nawet przy używce.

Klasycznego Moonwatcha w dobrym stanie da się kupić za około 9k.

Reduced - ok 5k obecnie, natomiast do Moonwatcha jej sporo brakuje (gorsze wykonanie - szczególnie bransolety, gorszy mechanizm, dyskusyjna estetyka tarczy).

Przede wszystkim polecałbym wpierw na spokojnie zrobić research modeli i zastanowić się czego właściwie chcesz, bo w ramach hasła "Moonwatch" dotknąłeś trzech różnych zegarków, a potem dodałeś jeszcze Seamastera i Taga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowego speedmastera kupisz za 4300 eur - 20% rabatu. Reduced ma okropna bransoletę - nie nadaje sie do użytkowania pomimo ze rozmiar zegarka jest ok i mi pasował (pasował bo go oddalem)

Generalnie moonwatch to fajny zegarek - polecami

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu, przede wszystkim bym poczekał, aż złotówka znów się umocni wobec franka, euro, funta;-) Zegarki, które kiedyś na chrono kosztowały X, teraz wszystkie prawie kosztują X+20%.

Podobnie jest z zegarkami na polskim rynku wtórnym..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu, ten zegarek to numer jeden na mojej liście zakupowej, lecz ciągle bije się z numerem dwa, Omega PO . Wysyp tego drugiego w ostatnim czasie na naszym bazarku i za 9k spokojnie można kupić. 

Co robić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu, ten zegarek to numer jeden na mojej liście zakupowej, lecz ciągle bije się z numerem dwa, Omega PO . Wysyp tego drugiego w ostatnim czasie na naszym bazarku i za 9k spokojnie można kupić. 

Co robić? 

Męska decyzja i finalizacja zakupu.

Tak naprawdę decyzja nie powinna być trudna, ponieważ są to różne zegarki, zarówno wizualnie jak i technicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co robić? 

to zaden wysyp. Ludzie schodza z ceny, zeby sprzedaz za wszelka cene ;)

A co zrobic? najpierw przymierzyc :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny, to szału nie ma , oczywiście przez  kurs franka. Na początku sierpnia w jednym czasie były trzy PO BIG tylko na naszym bazarku. Moon pokazał się jeden i to w zaporowej cenie. Jeszcze rok temu nowy był za 12k w Chrono  Online (pewnie jakiś rabat by wyprosił).

Inna sprawa mnie nurtuje i dotyczy lokalnych sprzedawców którzy wystawiają wiele zegarków na naszym bazarku. Czy warto ? Zegarki kupują w taki czy inny sposób (zazwyczaj okazyjnie), poczyszczą, podpicują i na bazarek. Jest to normalne zachowanie i pewnie rzetelnie sprawdzają i obsługują te zegarki, ale jak każdy handlarz , który ma towar w rękach tydzień czy dwa , zwyczajnie nic nie wiedzą o historii tych zegarków.

Oczywiście kupując indywidualnie też możemy zostać nabici w butelkę, aczkolwiek bazarek jest wiele pewniejszy od innych miejsc w internecie.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegarek ,swietnie się go nosi,bransoleta idealnie układa się na nadgarstku.Miałem wersję z szafirem i otwartym deklem,piękny zegarek ,ale wkurzało mnie codzienne nakręcanie..Jestem wygodnicki,nie lubię sobie zaprzątać głowy nowymi obowiązkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę ze im głębiej w las tym ciemnej. Jestem pocztkujacym pasjonatem zegarków i im więcej czytam tym mniej wiem... aktualnie szczękę mam na podłodze po zobaczeniu tego modelu http://chronos24.pl/test-omega-speedmaster-co-axial-chronograph/ jak myślicie ile trzeba wyłożyć żeby kupić nowy w jakiejś atrakcyjnej ofercie?(Pośpiechu nie ma bo odlozenie takiej kasa wymaga czasu) Jeśli możecie pomóc to proszę też o podpowiedź co polecacie w podobnych kwotach. Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenę masz podaną w artykule, odejmij z 5% i będzie kwota w atrakcyjnej ofercie za nowy zegarek z salonu.

Moim zdaniem lepszą ofertą jest wersja Professional, zarówno stylistycznie, rozmiarowo i cenowo. Używany w świetnym stanie można znaleźć za 9k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena jak artykuł jest z 2012...teraz kilka tysięcy trzeba dołożyć - no i 5% to nie jest atrakcyjny rabat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Bez bransolety, że wskazówkami serwisowy z lumą i tarczą spartoloną bardzo słabą reluminacją. Zdecydowanie nie warto w tej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o tym modelu: 311.30.44.51.01.002 ?( link do polskiego sprzedawcy http://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-OMEGA-Speedmaster-Moonwatch-311.30.44.51.01.002/9017)

W sensie wizualnym ten przypadł mi najbardziej do gustu, a jak od strony technicznej oceniacie? Jaka cena za takie cacko jest okazyjna? Wystarczy 20k?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION

Do sprzedania oferuję zegarek OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION 522.10.43.50.01.001

"Zainspirowany modelem OMEGA Speedmaster Mark II z 1969 r. i odzwierciedlający oczekiwania związane z Igrzyskami Olimpijskimi, Speedmaster Mark II „Rio 2016” przywołuje chwałę i zaszczyt, jakie niesie ze sobą miejsce na podium zwycięzców.
      Ten model, którego powstanie zaledwie 2016 sztuk, ma matową czarną tarczę z 30-minutowym licznikiem przy godzinie 3, 12-godzinnym licznikiem przy godzinie 6 i małą wskazówką sekundową przy godzinie 9. Subtarcze zdobią pierścienie wykonane z brązu, 18-karatowego żółtego złota i srebra próby 925, w podanej kolejności. Przezroczysta skala tachymetru na szafirowym krysztale jest podświetlona fluorescencyjnym pomarańczowym pierścieniem wypełnionym substancją Super-LumiNova. Zegarek posiada 42,4-milimetrową kopertęa ze stali nierdzewnej z pasującą bransoletą. Sercem tego chronografu jest ekskluzywny kaliber Co-Axial 3330 firmy OMEGA."

Dane techniczne:
      Referencja:                   522.10.43.50.01.001
      Średnica:                      Ø 42.2mm x 46.2mm
      Grubość:                      14,9mm
      Waga:                          197g
      Koperta:                       Stalac
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe z powłoką AR obustronnie
      Dekiel:                          Pełny, stalowy
      Napęd:                         Automatyczny, Omega 3330
      Rezerwa chodu:           52h
      Data:                             Tak
      Wodoszczelność:          10 ATM

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-speedmaster-mark-ii-co-axial-chronometer-chronograph-42-4-x-46-2-mm-52210435001001

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony w 01/2015 w Wiedniu. Jestem drugim wlasicielem

Stan wizualny:
      8.5-9,0/10         Bardzo dobry +. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety wynikajacymi ze zwykłego użytkowania 
      Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bardzo dobry
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 16.500 PLN z wysyłką z Austrii.

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia. 
      * Do negocjacji z zachowaniem zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez Rysik77
      Drodzy.
      Mam prośbę o ocenienie wiarygodności i stanu zegarka dla poniższej oferty. Czy ktoś ma doświadczenia z tym sprzedawcą? https://perfekta-krakow.pl/produkt/omega-dynamic/
      oferta wisi od roku i co jakiś czas wraca do mnie myśl, że jest warta podjęcia. Pasek nie jest oryginalny, to wiem, ale swoim laickim okiem tylko to potrafię określić. Będę wdzięczny za opinie/podpowiedzi.
    • Przez orlis
      Na sprzedaż obecna referencja Omega Speedmaster wersja z szafirowym szkłem.
      Komplet z paragonem i gwarancją biegnącą od listopada 2024.

Zegarek i bransoleta w stanie bardzo dobrym oprócz 1 ucha które zostało porysowane przez poprzedniego właściciela przy zmianie na pasek. Zarysowania nie są wyczuwalne pod palcem, na zdjęciach uwydatniłem je jak tylko się dało.
      Poza tym nie ma śladów użytkowania.

Odbiór osobisty w Warszawie.

cena: 28000 PLN 
      ostatnia obniżka: 26000 PLN

zapraszam 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.