Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Do przemyślenia

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł - celowo pogrubiłem Twoją wypowiedź i zastanów się czy sam sobie nie zaprzeczasz.

Kandydature kchrapka podał już aronus więc chcesz go podać drugi raz?

Lista nie może być zamknięta po dwóch godzinach dajmy sobie troszkę czasu.

To że podałem mojego kandydata chyba nie popsuło harmonogramu wyborów ???

To że napisałem że go lubię było tylko jednym z wielu czynników wskazujących właśnie Krzysztofa - chodziło mi o to aby nie była to osoba która jest miła i tylko miła a nie pojęcia o reszcie a na forum zagląda raz na tydzień - nie wskazuje w tym miejscu absolutnie nikogo bo raczej takich "tylko" miłych tu nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 100% się z Tobą zgadzam. Moderator musi być dostępny jak najczęściej, a nie ktoś kto ma gigantyczną wiedzę a będzie raz w tygodniu. Bo zaraz będzie problem że jest Mod a nie reaguje....

Moje propozycje :

Roman

Kchrapek

Paweł Bury

Dziękuję :)

Dzięki Piękne za głos na mnie ale ja zdecydowanie nie - powodów jest wiele jak praca , inne obowiązki a najpoważniejszy to taki że jestem konfliktowy  :rolleyes:

EDIT: No i piszę posta pod postem  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lista kandydatów na moderatora działu radzieckiego 

Rk7000
Sthool
Daktarin
Nightdream
Yorki_man
Kchrapek
Gregch
Oprzemysław

Kris2

fankaDaktarina

PawełBury - nie wyraził zgody.

Wojciech1500

aronus  nie wyraził zgody.

Jeżeli ktoś chce zgłósić jeszcze czyjąś kandydaturę proszę o sprawdzenie czy już jej nie ma na liście.

Działajmy demokratycznie ale nie róbmy bałaganu skoro chcemy żeby był porzadek  :P

Ile czasu damy sobie żeby każdy mógł zgłosić kandydata? Do czwartku do 22.00

Ed 2

Jeżeli ktos nie wyraża zgody niech napisze o tym do Czwartku do 22.00.

Od piatku do niedzieli proponuję ankietę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Dopisz jeszcze Wojciech 150 :)

Sam chciał i pisał że ma sporo czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, jak możesz ustal datę zamknięcia listy, bo nigdy nie ruszymy do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o wykreślenie mnie z listy - Dziękuję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Roman, uważam że każdy z tej listy powinien wyrazić zgodę i chęci. Bo teraz nominujemy często tych których lubimy na przykład, a oni sami może by się nie widzieli w tej roli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dopisałem - Ci co z jakiegoś powodu nie wyrażą zgody niech o tym napiszą do czwartku do 22.00

Sam też to muszę przemyśleć jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki, Koledzy 

Odnośnie ankiety - żeby nie było że w jakis sposób kogoś ankieta będzie faworyzować to proponuję publiczną z trójwyborem (obowiązkowym) ułożoną wg alfabetu z nicków. (muszę jeszcze sprawdzić czy da się taką zrobić)

Jak ktos ma jakieś inne propozycje to chciałbym do czwartku jasno określić zasady ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dopisałem - Ci co z jakiegoś powodu nie wyrażą zgody niech o tym napiszą do czwartku do 22.00

Sam też to muszę przemyśleć jeszcze.

Taka jeszcze uwaga techniczna. Kandydaci na moderatorów powinni też potwierdzić, że są zainteresowani taką fukcją. Jest sezon urlopowy, ktoś nie napisze, że nie jest zainteresowany taką funkcją i nieświadomie może zostać moderatotrem :)

Druga sprawa warto by było określić kto może głosować. Można by było okręślić jaką minimalną ilość postów powinien mieć głosujący np. 100 postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być wymagane potwierdzenie :)

Co do 100 postów to niekoniecznie się zgadzam - są tacy co dużo czytają a mało piszą, Przeważnie  przy ankietach kierowaliśmy się rejestracją wcześniejszą niż przy zakładaniu tematu czyli wychodziłoby na to że udział mogą brać wszyscy zarejestrowani na forum  przed 26 lipca. Ja myślę że po prostu zagłosują zainteresowani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zgłaszam jeszcze jedną osobę, która ma tutaj jeden z najdłuższych staży, a jakoś nam umknęła; nie zauważyłem też aby ta osoba wyrażała sprzeciw wobec zostania moderatorem: aronus :)

Co do zgody na moją kandydaturę na liście potencjalnych moderatorów, to rozważam wszystkie "za" i "przeciw" - odpowiedź postaram się dać jak najszybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zgłaszam jeszcze jedną osobę, która ma tutaj jeden z najdłuższych staży, a jakoś nam umknęła; nie zauważyłem też aby ta osoba wyrażała sprzeciw wobec zostania moderatorem: aronus :)

Co do zgody na moją kandydaturę na liście potencjalnych moderatorów, to rozważam wszystkie "za" i "przeciw" - odpowiedź postaram się dać jak najszybciej :)

Nie, z różnych obiektywnych przyczyn ja się nie podejmuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, własnym oczom nie wierzę! w uupach Wam się od tego zgniłego, burżujskiego pożalsięboże "dobrobytu" pomieszało!! demokracji-sracji się zachciało!!!

i to komu?!?!? zdeklarowanym miłośnikom radzieckich...

Wybory - owszem! ale bałagan i chaos kontrrewolucji - nigdy!!  Każdy "radziecki" przecież wie, że jedynym legalnym organem decydującym o takich sprawach jest SOWNARKOM  (Sowiet Narodnych Komissarow)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Jako postępowy członek aktywu chciałbym zaznaczyć, że moderator powinien wywodzić się z klasy robotniczej. Jednocześnie winien zadeklarować przyłączenie do działu zegarków radzieckich i rosyjskich także działu szwajcarskiego, niemieckiego, japońskiego, polskiego i chińskiego w co najmniej niedalekiej przyszłości. Nasz mod musi mieć imperialistyczne usposobienie :)

ed.O burżujach z Hameryki zapomniałem : ) o nich też chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni, 

słuszna idea, rzeczywiście bardzo rzadko zaglądam na forum zegarkowe, bo bardziej je posiadam obecnie niż się nimi interesuje (ostatni zakup to prim sport 1 a wcześniejszy kilka lat temu) co trochę mnie smuci...

Z częścią z Was albo miałem okazję pogadać na pm, mailach, telefonicznie albo osobiście i jesteście fajnymi ludźmi, a na tym forum zawsze była sympatyczna atmosfera, ale i jest już coraz więcej nowych których ja nie znam i którzy w ogóle mnie nie znają :) (no cóż, dziadek się robię ;) ale po prostu udzielam się trochę na innych forach, zainteresowania się trochę zmieniły (powrót do xc, rollerskating, bieganie) i nie mam za bardzo czasu, więc tym bardziej słusznie że chcecie mieć "dobrego moderatora".

Zgadzam się z Wami że musi to być osoba która często zagląda na forum, a właściwie spędza na nim codziennie po kilka godzin o każdej porze, jest aktywna w pisaniu, zna się na ruskich zegarkach, jest obiektywna wobec problematycznych tematów, oraz ma ciekawe pomysły na rozkręcanie tematów (konkursy, porównania, testy, publikacje katalogów itp).  

z mojej strony popieram kandydaturę Rk7000 - dlaczego? wiele osób już to napisało, a zresztą to widać. 

Jeśli Zarząd KMZiZ pozwoli to chciałbym mieć status moderatora na emeryturze :) bo może znów mi powróci bakcyl ruskich zegarków? tak jak miało to miejsce z rowerem, prawda Rav_C ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak miało to miejsce z rowerem, prawda Rav_C ? :)

z takich akcji się nie wyrasta :P   a wraz  z Krzyśkiem od wielu lat udzielamy się na gruncie rowerowym/biegowym, tak wiec cieszy mnie jego powrót do starych rzeczy a smuci odwrót od zegarków ;)    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Chetnie pomogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek W - jakby Ci ukradli rower to byłbyś tu częściej? Nie trzeba byłoby nowych moderatorów :D
A tak na poważnie to cieszę się że w tej chwili jesteś i nie dlatego że wyraziłeś poparcie dla mojej osoby choć ja nadal mam wątpliwości co do siebie na tym stanowisku.

Zakładając ten temat chciałem zorientować się jakie jest Wasze zdanie - Czy powinniśmy mieć moderatora, który jest tu na codzień i który pasjonaju się zegarkami radzieckimi.
Sprawy nabrały szybko tempa i z "czy jest potrzebny" zrobiło się "wybieramy"
W tym temacie wypowiedziało się trzydziestu kilku forumowiczów co stanowi dość spory % tych którzy tu zaglądają.
Pozwolę sobie stwierdzić że jest potrzeba abyśmy mieli dodatkowych moderatorów.

Na początku widząc ilość zgłoszeń pomyślałem że ok - niech będzie ankieta ale jednak zaproponuję inne rozwiązanie.
Dlaczego?! Dlatego że na tym forum panuje fajna atmosfera i generalnie szanujemy się tu i lubimy a ankieta może tą atmosferę zaburzyć czego bym bardzo nie chciał.
Poza tym ankieta nie będzie miarodajna ponieważ ponad 30% z tych co się wypowiedzieli jest na liście kandydatów więc sami widzicie że to bez sensu.

Mamy już kandytów przez nas samych zaproponowanych ale te propozycje mogą być nadal składane. Przyjęliśmy a w zasadzie narzuciłem czwartek czyli jutro godzina 22.00
O 22.00 zamkniemy listę kandydatów na moderatoratorów.
Tą listę prześlę do prezesa KMZiZ z prośbą aby spośród tych osób zostali wybrani moderatorzy. Prezes zapewne nie zrobi tego sam ale może Zarząd a najprędzej moderatorzy myślę że wybiorą odpowiednich ludzi.
W końcu zarządzają tym forum od wielu lat i robią to bardzo dobrze.

Przepraszam Was za zamieszanie ale wcześniejsze informacje dotyczące ankiety uznajcie za nieaktualne.
Jeszcze raz wklejam listę kandydatów i jednocześnie bardzo proszę wszystkich którzy nie wyrazili zgody aby jeszcze raz zweryfikowali swoją decyzję w związku ze zmianami wyboru kandydata.
Aronus, PawełBury, sthool - będziecie musieli jeszcze raz to rozważyć.

Lista kandydatów na moderatora działu radzieckiego
Rk7000
Sthool
Daktarin
Nightdream
Yorki_man
Kchrapek
Gregch
Oprzemysław
Kris2
fankaDaktarina
PawełBury.
Wojciech1500
aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie sądzę aby ankieta popsuła atmosferę. Byłby to przecież wybór bezpośrednio zainteresowanych z osób, które nawet początkujący znają z wielu drogocennych rad i podpowiedzi. Obstaję jeżeli mogę za wyborami demokratycznymi  :)

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie sądzę aby ankieta popsuła atmosferę. Byłby to przecież wybór bezpośrednio zainteresowanych z osób, które nawet początkujący znają z wielu drogocennych rad i podpowiedzi. Obstaję jeżeli mogę za wyborami demokratycznymi  :)

Dokładnie, dla mnie też inne wybory niż demokratyczne nie mają sensu. To już może lepiej zostawić tak jak jest, niż mod miałby być z "nadania". Osobiście nie będę kandydował, bo nie mam wystarczająco dużo czasu na czytanie i moderowanie forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miłe z tą ankietą. Ja oddaję głos na kolegę rk7000. Nie ma chyba sensu wybieranie większej ilości moderatorów dla tego działu. Bo gdzie kucharek sześć...tam tiażołyje czasy ;)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Я тоже на rk7000.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Bo gdzie kucharek sześć...

jak mówiła moja św. babcia: "gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść, ale jest co ru##ać" ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.