Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym numerem 1 bym nie przesadzał, no może wśród masowych producentów ;)

Co do reszty, każdy to rozumie, bez ćwiczeń, rozmawiamy tylko ;)

Czy "grey market' pomaga"?, moim zdaniem tak, i to bardzo, windując ceny ponad przyzwoitość.

Calosciowo rzecz ujmujac raczej sa numerem 1, bez wzgledu na masowosc lub nie. Aczkolwiek dla mnie sa na 3 miejscu, za Francois-Paulem i Lange

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedostepne powiadasz...

Pytanie gdzie kupiłeś. Bo jak na CH24 czy u jakiegoś dilera na rynku wtórnym, to żadna ciekawostka i filozofia; wystarczy zapłacić odpowiednio więcej niż cena katalogowa. No chyba że czekałeś 5-7 lat albo, co też możliwe, jesteś super klientem i możesz dostąpić zaszczytu zakupu Nautilusa z powodu dokonania jakichś wielkich zakupów w salonie.

W każdym przypadku, gratulacje z powodu posiadania PP.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie gdzie kupiłeś. Bo jak na CH24 czy u jakiegoś dilera na rynku wtórnym, to żadna ciekawostka i filozofia; wystarczy zapłacić odpowiednio więcej niż cena katalogowa. No chyba że czekałeś 5-7 lat albo, co też możliwe, jesteś super klientem i możesz dostąpić zaszczytu zakupu Nautilusa z powodu dokonania jakichś wielkich zakupów w salonie.

W każdym przypadku, gratulacje z powodu posiadania PP.

Wiele drog prowadzi do mozliwosci zakupu PP. Z pierwszym jest najgorzej, pozniej juz leci. Prawda jest taka, ze jesli ktos naprawde chce kupic to kupi.

Wiem, ze zabrzmi to brzydko i pompatycznie, ale naprawde nie ma czego gratulowac. Jest wiele wiecej zegarkow z ktorych mozna sie bardziej cieszyc i osiagniec, ktorych powinno sie gratulowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam posiadam PP, więc wiem że zakup tych zegarków cieszy. Choć mój to taki vintage vintage, że nawet pudełka do niego nie było. A w związku z tym że to Ellipse, to mi żona podbiera, bo twierdzi że dla niej w sam raz  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu, w nieistniejącym sklepie "Jubilera" na Starym Rynku, w końcu lat 70-tych sprzedano siedem sztuk zegarków Patek Philippe. Wszystkie, w miarę regularnie, serwisuje mój kolega zegarmistrz z Poznania po dziś dzień...

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu, w nieistniejącym sklepie "Jubilera" na Starym Rynku, w końcu lat 70-tych sprzedano siedem sztuk zegarków Patek Philippe. Wszystkie, w miarę regularnie, serwisuje mój kolega zegarmistrz z Poznania po dziś dzień...

ciekawe bardzo...ktory to zegarmistrz i jakie to byly modele?

a jeśli chodzi o AD to na dniach dowiem się czy jest szansa na wpis na listę na nowego nautilusa z Basel 2019 czy tez nie...jeśli nie to temat odpuszczam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Mama pracowała w sklepie Jubilera co prawda nie w Poznaniu ale opowiadała mi że sprzedali Patka w nietypowy sposób. Gosc zapukał do sklepu kiedy sklep był zamknięty powiedział że chce kupić zegarek wpuscili go do środka wypłacił gotówkę bezpiecznie i bez świadków podziękował i wyszedł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe bardzo...ktory to zegarmistrz i jakie to byly modele?

a jeśli chodzi o AD to na dniach dowiem się czy jest szansa na wpis na listę na nowego nautilusa z Basel 2019 czy tez nie...jeśli nie to temat odpuszczam....

8-10 lat czekania pewnie... powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary nie jestem to sobie poczekać mogę tym bardziej, że  nie jest to dla mnie zegarek marzenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zleci moment ;)

Ja na Nautilusa 5990 (tylko tego biore pod uwage) moglbym tyle poczekac z przyjemnoscia (dla przypomjienia na Rolexa nie czekalbym nawet tygodnia).

Tylko obawiam sie, ze to jest taki tekst zeby splawic "niegodnych". Ja jako pomiot Starego Krakowa nie mam szans na wpis na liste ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zleci moment ;)

Ja na Nautilusa 5990 (tylko tego biore pod uwage) moglbym tyle poczekac z przyjemnoscia (dla przypomjienia na Rolexa nie czekalbym nawet tygodnia).

Tylko obawiam sie, ze to jest taki tekst zeby splawic "niegodnych". Ja jako pomiot Starego Krakowa nie mam szans na wpis na liste ;)

Przy pewnej ilosci posiadanych PP juz dzwonia i proponuje sami, wiec drzwi stoja otworem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pewnej ilosci posiadanych PP juz dzwonia i proponuje sami, wiec drzwi stoja otworem

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w końcu lat 70-tych sprzedano siedem sztuk zegarków Patek Philippe. Wszystkie, w miarę regularnie, serwisuje mój kolega zegarmistrz z Poznania po dziś dzień...

wyglada na to ze sprzedano wiecej gdyz patka i iwc kupil moj ojciec dzien lub dwa przed wigilia 1978 roku

w sylwestra rodzice ze mna i moim bratem wyjechali z polski i do dzis te dwa zegarki sa w naszym posiadaniu

pozdrawiam z utrechtu

tapatalk

verstuurd vanaf mijn iphone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśnisz, ile trzeba PP (jakie modele) mieć albo jaki poziom cenowy trzeba przekroczyć żeby zadzwonili? Pytam z ciekawości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze sprzedano wiecej gdyz patka i iwc kupil moj ojciec dzien lub dwa przed wigilia 1978 roku

w sylwestra rodzice ze mna i moim bratem wyjechali z polski i do dzis te dwa zegarki sa w naszym posiadaniu

pozdrawiam z utrechtu

tapatalk

Fajna historia. Możesz napisać jaki to model Patka kupił Twój ojciec? Serwisuje go regularnie? Jak się spisuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśnisz, ile trzeba PP (jakie modele) mieć albo jaki poziom cenowy trzeba przekroczyć żeby zadzwonili? Pytam z ciekawości.

Nie sadze abym chcial robic to na forum

Ale kup kilka zegarkow w salonie PP, pojaw sie za kazdym razem na reku z czyms o wiele drozszym, powinno zadzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ale kup kilka zegarkow w salonie PP, pojaw sie za kazdym razem na reku z czyms o wiele drozszym, powinno zadzialac

Prościzna... a ja myślałem, że Nautilus jest trudno dostępny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam z utrechtu

tapatalk

Sprzedawano Patki, IWC, Omegi, Rolexy, Certiny i pewnie wiele innych marek. Niektore z zegarkow posiadaly polskie datowniki, byly produkowan katalogi w jezyku polskim. I to wszystko za czasow babci komuny. Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit

To ja niestety odpadam - mam niewiele zegarków dużo droższych niż PP... ;-)

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit

To ja niestety odpadam - mam niewiele zegarków dużo droższych niż PP... ;-)

Mozesz sie zatrudnic w PP, bedziesz mial okazje kupic raz na jakis czas tanio Patka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SzefSzefów 

Orientujesz się może, jaki jest czas oczekiwania na Aquanaut 5164A?
Chciałbym spełnić to swoje małe marzenie na 25 urodziny.
I orientujesz się może jaki jest "retail price" tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SzefSzefów

Orientujesz się może, jaki jest czas oczekiwania na Aquanaut 5164A?

Chciałbym spełnić to swoje małe marzenie na 25 urodziny.

I orientujesz się może jaki jest "retail price" tego modelu?

Nie mam zielonego pojecia, nigdy nie bylem zainteresowany Aquanautami.

Mysle, ze wszystkie informacje znajdziesz dzieki google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sie zatrudnic w PP, bedziesz mial okazje kupic raz na jakis czas tanio Patka

Jakoś śmiem watpić, by PP poszukiwało ludzi z mojej branży. Ale dzięki za podpowiedź ;-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Sprzedawano Patki, IWC, Omegi, Rolexy, Certiny i pewnie wiele innych marek. Niektore z zegarkow posiadaly polskie datowniki, byly produkowan katalogi w jezyku polskim. I to wszystko za czasow babci komuny.

Szefie, czy masz na myśli także PP z polskim datownikiem? Jeżeli takie były, to napisz coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi