Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Mocno spóźnione, ale szczere gratulacje. :)

Dzięki serdeczne.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość będąca pod urokiem zdjęć w internecie różnych zegarków spodziewa się po PP ósmego cudu świata....

Niestety, zegarki tej marki , moim zdaniem są piękne wewnątrz, zewnętrznie trudno znależć model który jest "ładny"...prawda? ^_^

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość będąca pod urokiem zdjęć w internecie różnych zegarków spodziewa się po PP ósmego cudu świata....

A nie powinnismy??? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie powinnismy??? ;)

Powinniśmy ;) , ale co do jakości wykonania, i tak jest, najlepsza, natomiast ja piszę o wizualnych doznaniach "zewnętrznych", wg moich opinii są średnie...

Widziałem Poljoty ładniejsze....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Niestety, zegarki tej marki , moim zdaniem są piękne wewnątrz, zewnętrznie trudno znależć model który jest "ładny"...prawda? ^_^

Ja takich trudności nie mam. Chyba tylko kolekcja Golden Ellipse jest tą, która w całości nie trafia w mój gust. Poza tym myślę, że ocenę krytykującym ułatwiłoby obejrzenie zegarków na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...... Poza tym myślę, że ocenę krytykującym ułatwiłoby obejrzenie zegarków na żywo.

post-48316-0-04004100-1441134931_thumb.j

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

calatrava_ref5227_1.jpg

calatrava_ref5227_2.jpg

calatrava_ref5227_3.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:)

5227 w białym złocie :) Mój święty graal Patkowy :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez msokol19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dal mnie też 5227 to ideał  :wub:  zegarka eleganckiego . To zdjęcie od strony werka Mariusz Twojego zegarka wyrywa z butów  :blink:  raz jeszcze gratuluje . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takich trudności nie mam. Chyba tylko kolekcja Golden Ellipse jest tą, która w całości nie trafia w mój gust. Poza tym myślę, że ocenę krytykującym ułatwiłoby obejrzenie zegarków na żywo.

Dlatego też jadę na targi do Bazylei żeby w końcu zobaczyć Patka i sam ocenić jak to rzeczywiście jest z ich jakością. Jeśli jest tak jak na zdjęciach to pewnie będę miał rozterkę czy czekać dalej na daytonę czy kupić calatrave 5296 w białym bądź różowym/ żółtym złocie...

Jednakże co do firmy to Patek jest dla mnie marką nr 1 i nie interesuje mnie czy ma małe odchyłki czasowe czy też nie ( bo duże odchyłki wykluczam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mam takich problemów mój jest nie tylko przepiękny stylistycznie ale i niezwykle starannie wykonany mozna powiedzieć ,że detale dorównują legendzie PP

Master Yoda jak wstawiasz zdjęcia PP to może wspólczesnych modeli , bo wstawianie starych i zmęczonych życziem zegarków żeby udowodnić pochopną tezę o rzekomych niedoróbkach jest słabiutkie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

5227 w białym złocie :) Mój święty graal Patkowy :)

Też uważam, że jest świetny, ale to już blisko totalnej klasyki. Ja dla siebie szukałem czegoś pomiędzy klasyką, a casualem. Myślę, że się udało.  :)

dal mnie też 5227 to ideał  :wub:  zegarka eleganckiego . To zdjęcie od strony werka Mariusz Twojego zegarka wyrywa z butów  :blink:  raz jeszcze gratuluje .

Dziękuję bardzo.  :)

Dlatego też jadę na targi do Bazylei żeby w końcu zobaczyć Patka i sam ocenić jak to rzeczywiście jest z ich jakością. Jeśli jest tak jak na zdjęciach to pewnie będę miał rozterkę czy czekać dalej na daytonę czy kupić calatrave 5296 w białym bądź różowym/ żółtym złocie...

Jednakże co do firmy to Patek jest dla mnie marką nr 1 i nie interesuje mnie czy ma małe odchyłki czasowe czy też nie ( bo duże odchyłki wykluczam).

Życzę udanej wycieczki.  :)  Co do precyzji pomiaru czasu, to mnie ten temat zainteresował przede wszystkim z powodu Pieczęci Patek Philippe. Pamiętam ile było narzekania na forach jak Patek porzucił Pieczęć Genewską. A to, że butni, zadufani, że bufonada itd. Alex Ghotbi na forum Vacheron Constantin pisał o hipokryzji Patek Philippe. Certyfikowanie samego siebie rzeczywiście może budzić wiele wątpliwości, ale w praktyce to działa in plus. Po ostatniej dobie moja Calatrava przyspieszyła o 1 sekundę, a łatwo nie miała. Trochę czasu spędziłem na zewnątrz w temperaturze -14 st. C. Później zmiana do 25 st. C jednak dała radę. Co tu dużo pisać - chronometr "pełną gębą".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie rowniez jesli chodzi o zegarmistrzostwo, to na szczycie (nie pisze o prestizu!) jest tylko Patek. Pozniej VC/AP/L&S i dopiero cala reszta, jednak warto poczytac troszke o podejsciu PP do klienta (czyt. serwis i obsluga pogwarancyjna), bo niestety ale nie wszystko takie rozowe...  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, że jest świetny, ale to już blisko totalnej klasyki. Ja dla siebie szukałem czegoś pomiędzy klasyką, a casualem. Myślę, że się udało. :)

Oczywiście że się udało :) Piękna Calatrava :)

Dla mnie ta klasyczność 5227 jest ogromną zaletą. Ma wszystko czego potrzebuję w zegarku a co nie czyni to typowym garniturowcem (datownik - dla mnie niezbędny w codziennym użytkowaniu zegarka, oraz sekundnik, który sprawia że zegarek żyje).

Uważam że z tym zegarkiem można robić cuda. I może być zegarkiem na każdą okazję. Nie bałbym się założyć do niego np. kolorowego paska nato, albo dopasować jakiejś bransolety - myślę, że by się to udało i sprawdziło, choć może niektórzy powiedzą że to barbarzyństwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certyfikowanie samego siebie to zabieg marketingowy ( można ogłosić że jesteśmy lepsi niż inni ) i księgowy - nie trzeba płacić obcym podmiotom.

Omega też ostatnio na to „wpadła”.Nie zmienia to faktu że trzeba trzymać się zakładanych parametrów bo zawsze będą chętni ( choćby konkurencja ) żeby powiedzieć „ sprawdzam”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla siebie szukałem czegoś pomiędzy klasyką, a casualem. Myślę, że się udało.  :)

No przyznam, ze czym dluzej sobie ogladam fotki Twojego modelu, tym bardziej mi sie podoba ten "brak klasyki w klasyce"   ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Powinniśmy ;) , ale co do jakości wykonania, i tak jest, najlepsza, natomiast ja piszę o wizualnych doznaniach "zewnętrznych", wg moich opinii są średnie...

Widziałem Poljoty ładniejsze....

Master Yoda jak wstawiasz zdjęcia PP to może wspólczesnych modeli , bo wstawianie starych i zmęczonych życziem zegarków żeby udowodnić pochopną tezę o rzekomych niedoróbkach jest słabiutkie 

Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.

Nigdzie nie mówię o niedoróbkach, chwalę jakość wykonania, odnoszę się tylko do zewnętrznego wyglądu, a raczej jego "urody".

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też jadę na targi do Bazylei żeby w końcu zobaczyć Patka i sam ocenić jak to rzeczywiście jest z ich jakością. Jeśli jest tak jak na zdjęciach to pewnie będę miał rozterkę czy czekać dalej na daytonę czy kupić calatrave 5296 w białym bądź różowym/ żółtym złocie

to mógłby być zestaw na lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu wiele zestawow "na lata" nie przetrwalo proby czasu...  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.

Nigdzie nie mówię o niedoróbkach, chwalę jakość wykonania, odnoszę się tylko do zewnętrznego wyglądu, a raczej jego "urody".

Chyba też nie rozumiesz tego co napisałem, lub nie widziałeś zbyt wielu PP na żywo... zapraszam do obejrzenia , przyjedź zobacz a poźniej formułuj opinie nt ładniejszych poljotów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ten jest super, narazie chyba jedyny Patek, który mi się naprawdę podoba

P. S. Chociaż cieszyłbym się jak dziecko z jakiegokolwiek Patka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez a_team

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba też nie rozumiesz tego co napisałem, lub nie widziałeś zbyt wielu PP na żywo... zapraszam do obejrzenia , przyjedź zobacz a poźniej formułuj opinie nt ładniejszych poljotów

Rozumiem i widziałem .

I taka mam opinie, do której nikogo nie zmuszam.

Raz jeszcze:

Technicznie, oraz jakościowo najwyższa klasa światowa , design średnio " nowoczesny".

Wiec proszę nie sugerować ze cos napisałem skoro tego nie napisałem , mam na myśli " niedorobki" bo zaczynam odnosić wrażenie ze ważniejsze jest kto napisał niż co napisał ....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zdjęciu wszystko wygląda podobnie lub nawet jak w tym przypadku ten ładniejszy prezentuje się gorzej . Na żywo jednak różnice są  :D   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi