Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.facebook.com/groups/KMZiZ/permalink/1873352230155717/

https://www.instagram.com/p/DIMDWG0NgZl/?igsh=MTVzemw3N3N2Njd4cw==

22 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Fajnie wycentrowany datownik;)

Screenshot_20250408_170636_Lightroom.jpg

Akurat byl wycentrrowany wrecz idealnie, pod katem tak to wyglada 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciekawe bo to przecież foto pod kątem który nie zmienia przesunięcia lewo prawo dysku daty który jest blisko okienka;) ale wierzę na słowo👌

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Ciekawe bo to przecież foto pod kątem który nie zmienia przesunięcia lewo prawo dysku daty który jest blisko okienka;) ale wierzę na słowo👌

aaaa chodzi Ci o lewo prawo… no to troszke. Sie czepiasz 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

aaaa chodzi Ci o lewo prawo… no to troszke. Sie czepiasz 😂

Czepia się, bo i tak nie chce go kupić. 😁

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, machlo napisał(-a):

Czepia się, bo i tak nie chce go kupić. 😁

Haters gonna hate;)

To przy okazji foto worldtimerka.

PB300722.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Fajnie wycentrowany datownik;)

Screenshot_20250408_170636_Lightroom.jpg

Jest idealnie, akurat jest miejsce na 1 w 31, to jest przykład dbania o koszty, zrobili jeden szablon dla daty, zakrywają tylko drugą cyfrę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.04.2025 o 21:40, eye_lip napisał(-a):

BTW2 innym przykładem współczesnej kiepścizny jest podawanie grubości bez szkła.. 

Niezły patent. Jak niektórzy sprzedawcy vintage’ów z OLX, którzy podają „średnicę” z koronką. Następnym etapem będzie podawanie grubości bez dekla.

W dniu 8.04.2025 o 08:01, Paweł Bohacz napisał(-a):

cubitusa trzeba zobaczyc z bliska, przymierzyc, wtedy mocno zyskuje

Na pewno najbardziej zyskuje, kiedy się go już kupi.  
Znaczy, Patek Philippe SA zyskuje.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna podobał mi się Aquanaut. Ponieważ dostanie nowego to ponoć 5 lat z historią zakupową, planowałem zatem kupić Piageta Polo S jako najbardziej zbliżonego. Ale po ostatniej wizycie w Rafflesie i przymierzeniu 5168G … Żaden Piaget czy cokolwiek innego. To wykończenie, te szlify, tarcza, nawet pasek woła do mnie. Dlatego pytanie do kolegów, czy ktoś zna jakiś sposób na szybsze dostanie Aquanauta? Bez długiej kolejki czy bez płacenia podwójnej ceny na secondary market? Może być na priv. 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, chejron74 napisał(-a):

Od dawna podobał mi się Aquanaut. Ponieważ dostanie nowego to ponoć 5 lat z historią zakupową, planowałem zatem kupić Piageta Polo S jako najbardziej zbliżonego. Ale po ostatniej wizycie w Rafflesie i przymierzeniu 5168G … Żaden Piaget czy cokolwiek innego. To wykończenie, te szlify, tarcza, nawet pasek woła do mnie. Dlatego pytanie do kolegów, czy ktoś zna jakiś sposób na szybsze dostanie Aquanauta? Bez długiej kolejki czy bez płacenia podwójnej ceny na secondary market? Może być na priv. 😀

tak, jeżeli jesteś celebrytą o pasującej reputacji, prezesem banku co udziela VRG kredytu lub znanym biznesmenem z Forbes to skontaktuj się z zarządem VRG lub którymś z głównych udziałowców. W innym przypadku nie zadawaj infantylnych pytań i nie traktuj tego jako obrazę. Pozostaje chrono24. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

tak, jeżeli jesteś celebrytą o pasującej reputacji, prezesem banku co udziela VRG kredytu lub znanym biznesmenem z Forbes to skontaktuj się z zarządem VRG lub którymś z głównych udziałowców. W innym przypadku nie zadawaj infantylnych pytań i nie traktuj tego jako obrazę. Pozostaje chrono24. 

No i odarł ze złudzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zielona czy niebieska tarcza? 

To duży zegarek, przynajmniej na moją 19,5cm łapkę.

Duży, ale fajny. 😃

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, chejron74 napisał(-a):

Kup kilka niechodliwych PP, ktorych nikt nie chce, wtedy istnieje ogromna szansa, ze otrzymasz 5168G dosc szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
20 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Kup kilka niechodliwych PP, ktorych nikt nie chce, wtedy istnieje ogromna szansa, ze otrzymasz 5168G dosc szybko.

Aleś mu radę dał. To lepiej niech idzie na grey, taniej wyjdzie. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dzięki Paweł 🤣 To samo w Rafflesie usłyszałem. 🤣🤣🤣 I tak się czeka pare lat. 🤣 To już lepiej dać zarobić hienom fliperskim.😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, beniowski napisał(-a):

Aleś mu radę dał. To lepiej niech idzie na grey, taniej wyjdzie. 

Kolega chcial, zeby zegarek byl szybciej, a nie zeby bylo "taniej" 😉

10 minut temu, chejron74 napisał(-a):

Dzięki Paweł 🤣 To samo w Rafflesie usłyszałem. 🤣🤣🤣 I tak się czeka pare lat. 🤣 To już lepiej dać zarobić hienom fliperskim.😀

Lepiej, nie lepiej... Proponowany przeze mnie sposob moze i wyjdzie finalnie drozej (choc niekoniecznie) to daje jedna ogromna przewage - historie zakupowa :)
A wogole Cie zapisali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Lepiej, nie lepiej... Proponowany przeze mnie sposob moze i wyjdzie finalnie drozej (choc niekoniecznie) to daje jedna ogromna przewage - historie zakupowa :)
A wogole Cie zapisali?

Szybciej? Pomijając oferty typu ‚mamy zdjęcie zegarka a jak zamówisz to będziemy go szukać’,  to wydaje mi się, że dysponując odpowiednią gotówką można mieć zegarek od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

A najlepiej to pokazać środkowy palec takim praktykom i olać tego producenta do czasu aż zacznie szanować klienta.
Uczciwie byłoby wprost podnieść cenę kilkukrotnie i sprzedawać normalnie tym, co chcą kupić - czyli tylko napaleńcom. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, machlo napisał(-a):

A najlepiej to pokazać środkowy palec takim praktykom i olać tego producenta do czasu aż zacznie szanować klienta.
Uczciwie byłoby wprost podnieść cenę kilkukrotnie i sprzedawać normalnie tym, co chcą kupić - czyli tylko napaleńcom. ;)

Oni ceny i tak podnoszą co rok (może nie kilkukrotnie ale zawsze) a i tak ludzie w kolejkach się ustawiają. Za dużo kasy jest na świecie i ludzi stać na takie błyskotki bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, beniowski napisał(-a):

Oni ceny i tak podnoszą co rok (może nie kilkukrotnie ale zawsze) a i tak ludzie w kolejkach się ustawiają. Za dużo kasy jest na świecie i ludzi stać na takie błyskotki bez problemu.

¯\_(ツ)_/¯ 
Generalnie to mógłbym nautilusa nosić, nie powiem, ale kupiłbym go za maks 15k CHF, choć i tak bym się zastanawiał, czy to dobry pomysł. Natomiast aquanaut i a tym bardziej cubitus to już mocno takie se są. Elegantem też bym nie pogardził, gdybym potrzebował oczywiście. ;)

Te "masy", które rzekomo zabijają się o te zegarki to jest jedno wielkie nieporozumienie i pozerstwo - inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć sobie. :) 

Możliwe, że wytłumaczenie jest prostsze - nie stać mnie, to hejtuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

A wogole Cie zapisali?

Po tym jak usłyszałem ze w stali przychodzi jeden na Polskę na rok, a w białym złocie 4-5 to w ogóle odpuściłem. Po co się łudzić. Masz pieniądze ale nie możesz kupić. Chore to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, chejron74 napisał(-a):

Po tym jak usłyszałem ze w stali przychodzi jeden na Polskę na rok, a w białym złocie 4-5 to w ogóle odpuściłem. Po co się łudzić. Masz pieniądze ale nie możesz kupić. Chore to.

Przyjdzie i drugi w roku jak trzeba - wystarczy skorzystać z oferty "kup 10 drogiego barachła a dostąpisz zaszczytu". ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Mieliśme taką samą dyskusję gdzieś na forum kilka tygodni temu chyba. 

Powiedzmy że bardzo chcę np. Nautilusa. I powiedzmy że tak go chcę od razu że jestem w stanie zapłacić za niego cenę na rynku wtórnym (i powiedzmy że dostaję praktycznie nowy model). Inne modele PP mnie (na razie) nie interesują. Jeśli PP mnie 'zmusi' do wydania sporej kasy na coś czego nie chcę żebym dostał co chcę, to na cholerę mi historia zakupowa, skoro wydam mniej na coś co finalnie chcę kupując tylko Nautilusa? A jeśli zbuduję sobie historię zakupową i łaskawie dostąpię do zaszczytu zakupu Nautilusa, a za kilka lat zachce mi się np. Aquanaut, to od razu mi go dadzą czy znowu każą hisotrię budować, niejako od nowa? To tak jak kupowałem szezląg LeCorbusiera do domu (toutes proportions gardées) i powiedzialiby mi, że jeśli chcę ten mebel, to mam wydać kupę kasy na inne meble żeby dostać ten upatrzony (kupiłem od razu, bo nie ma zapisów). Dla mnie to nie ma żadnego sensu, ale ja nienormalny jestem chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie mają opory żeby przepłacać, nawet jak ich stać. A historię zakupową można robić załatwiając zegarki znajomym i rodzinie. Bo do tej "historii" to nie zawsze ostatni chłam wciskają. Czasem są to modele mniej chodliwe ale jednak ciągle pożądane, np. Skydweller. Miałem w ręku Aquanauta jeszcze niedawno. To był pierwszy odebrany Patek. Był odbierany w Krurku. Wiem co piszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, facecik napisał(-a):

Ludzie mają opory żeby przepłacać, nawet jak ich stać. A historię zakupową można robić załatwiając zegarki znajomym i rodzinie. Bo do tej "historii" to nie zawsze ostatni chłam wciskają. Czasem są to modele mniej chodliwe ale jednak ciągle pożądane, np. Skydweller. Miałem w ręku Aquanauta jeszcze niedawno. To był pierwszy odebrany Patek. Był odbierany w Krurku. Wiem co piszę.

Jeśli masz takich znajomych którzy wezmą coś tylko po to żebyś ty mógł dostać to co chcesz, to czemu nie? Tylko znajdź takich znajomych 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi