Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Daito >>

Muszę  to sprawdzić ale mimo wszystko bezel od 5600c jest albo bardziej podcięty albo "dekiel" lub koperta 5600c bardziej wystaje - inny profil :) .

Ale to szczegół... a o gustach się nie dyskutuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito >>

Muszę  to sprawdzić ale mimo wszystko bezel od 5600c jest albo bardziej podcięty albo "dekiel" lub koperta 5600c bardziej wystaje - inny profil :) .

Różnica jeśłi jest to jakiś ułamek mm co najwyżej, różnica jeszcze może wynikać z tego jaki masz bezel w "emerycie" czy oryginał, czy zamiennik, jeśłi zamiennik to jakiej jakości, wiem że z tym bywa różnie.

DSC00801.jpg

DSC00805.jpg

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ma ktoś z was gw m5610 bc ?

Nie pamietam jak z czytelnością i czy warto brać drugi raz ;)

Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to możesz mieć racje, ale ta różnica jest minimalna na poziomie 0,5 mm

DSC00811.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomierzyłem suwmiarką i chyba jest to 0,3mm. Dobra dajmy już spokój... bo to już wariactwo.

Dostałem aktualną wycenę bransolety 220zł - 4 tygodnie oczekiwania. Zamówiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ma ktoś z was gw m5610 bc ?

Nie pamietam jak z czytelnością i czy warto brać drugi raz ;)

Z góry dzięki :)

W słoneczne dni spoko, po zmroku lub w zacienionych miejscach i pomieszczeniach tak se.

Mod 5610 z LCD od BC

CASIO_G-_SHOCK_GW-_M5610_YELLOWMOD_SEA_1

GW-_M5610_B_W.jpg

A tu oryginał co prawda 5600BC ale LCD ten sam co w 5610BC. Foty robione w dobrym oświetleniu i pod odpowiednim kontem to i dobrze widać cyfry. Ale nie są one tak dobrze widoczne w każdych warunkach, tym bardziej po zmroku czy w zacienionych pomieszczeniach. 

GW-_M5600_BC_P.jpg

GW-_M5600_BC_R.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acid: podaj prosze kod.

Bransoleta Casio GW-M5600 GW-M5610 GW-6900 (10440758)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naszły mnie takie rozmyślania odnosnie starych kwadratów - Te starocie to jednak maja kilka fajnych smaczków:

1. Widać stalową obudowę spod bezela jak zegarek jest na ręce - fajny efekt. Nowe tego nie mają.

2. Mega wyraźny wyświetlacz i kąty patrzenia praktycznie 180% (Budowa wyświetlacza). Jeszcze co zauważyłem przy minimalnym odbłysku światła w ciemności można bez problemu odczytać godzinę, praktycznie w zupełnej ciemności - TO JEST MEGA EFEKT - jak dla mnie :) nie trzeba podświetlenia używać :)

Ad 2) Jakość wyświetlacza to aktualnie loteria. Dlatego obejrzałem parę modeli w sklepach stacjonarnych TT i kupiłem m5610, który miał najlepszy kontrast i kąty.

Podziwiam decyzje o zakupie online...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prawda 5610 jeśli chodzi o kontrast i soczystość cyfr bije na glowe wszystkie inne,zakup on line to żadna sztuka, wystarczy obejrzeć troche zdjęć i filmow na tubie i można wyrobić sobie zdanie i konkretnym modelu,bo na dwadzieścia kilka sztuk tylko raz się zawiodłem  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli możemy liczyć na fotki konkretnej sztuki, która do nas trafi - to tak. Natomiast loteria, ma miejsce w obrębie MODELU. Sztuka sztuce nierówna, o czym przekonałem się na własne oczy, oglądając m5610. Były też egzemplarze o fatalnym kontraście i kątach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem 5610 dwa razy i dwa razy bez uwag,zreszta wszystkie zegarki od nich, a było tego troche,  egzemplarze perfekcyjne, ale to brytyjski amazon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem 5610 dwa razy i dwa razy bez uwag,zreszta wszystkie zegarki od nich, a było tego troche,  egzemplarze perfekcyjne, ale to brytyjski amazon

Potwierdzam. Może w TT mają jakieś odpadki z innych rynków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie z serii GMW bezkonkurencyjny pozostaje cały srebrny na bransie GMW-B5000-1 a numero Uno czarna ceramiczna limitka GMW-B5000TFC.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie z serii GMW bezkonkurencyjny pozostaje cały srebrny na bransie GMW-B5000-1 a numero Uno czarna ceramiczna limitka GMW-B5000TFC.

W pełni rozumiem i w pełni popieram... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie macie racje,te kostki totalnie wymiatają,podobnie jak i poczciwe gw5000 i jego wszystkie wersje, ale coz nie kupie z prostej przyczyny sa poza moim limitem cenowym, który jest sztywny i niezmienny od lat,a oparty na mojej zasadzie 5x5x5, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie macie racje,te kostki totalnie wymiatają,podobnie jak i poczciwe gw5000 i jego wszystkie wersje, ale coz nie kupie z prostej przyczyny sa poza moim limitem cenowym, który jest sztywny i niezmienny od lat,a oparty na mojej zasadzie 5x5x5,

A co to za algorytm?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za algorytm?

No właśnie, co to za algorytm?

Będę strzelał: pięć zegarków w ciągu pięciu lat za maksymalnie 5 stów każdy :)

No bo chyba nie chodzi o maksymalną kwotę 125 złotych za zegarek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, co to za algorytm?

Będę strzelał: pięć zegarków w ciągu pięciu lat za maksymalnie 5 stów każdy :)

No bo chyba nie chodzi o maksymalną kwotę 125 złotych za zegarek ;)

,..he..he.. :D byles blisko!  nie, nie za 125 pln...a wiec tak, za zegarek nie place więcej jak piec stow, za auto piec..dziesiat tysięcy, a za chalupe max piec..set tysi..a  swobodnie moglbym dac dużo więcej, np. teraz akurat sprzedaje nasza angielska chalupe, wiec w każdej z tych trzech kategorii moglbym zaszaleć,..ale kutwa ze mnie straszna..hi..hi.. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@clusca propsy za ciekawego newsa,

interesujący wydaje mi się ten model czarnozłoty na kompozytowej bransolecie, lekki i pozytyw, wygląda też na to, że poszli po rozum do głowy i poprawli dostępność przycisków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie do końca chyba kompozytowa ta bransoleta jest, bo piszą, że "resin link band" i na zdjęciu jakoś tak gumowo wygląda. Chyba to jakiś nowy wynalazek będzie ;)

Niemniej jednak będzie to zapewne kolejny krok w ewolucji kostek, które od teraz będą wyposażone również w bluetooth. Jestem ciekaw, jak wygląda ta nowa kostka od drugiej strony, tzn. czy ma zakręcany dekiel, czy jednak po taniości śrubki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, że bransoleta inna niż od 5610bc?

że te łączniki byłyby też 'resin' a nie metal?

no ciekawe ... może być jeszcze lżejsza,

jak koperta z tworzywa to raczej śrubki niż screwback

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi